divējādas sajūtas... no vienas puses ir labi, ja ir pieņemti attiecīgi likumi... vēl labāk, ja tie likumi arī darbojas, tiek piemēroti... labs piemērs ar OCTA - kamēr tās nebija, cilvēki dažādos veidos risināja problēmu ar sasistu mašīnu... OCTA ļauj to atrisināt civilizētākā veidā. Šis likums attiecas uz 700 000 transportlīdzekļu īpašniekiem. Cik cilvēkus gadā ietekmēs likums par stalkeriem? 100? 1000? vai tiešām šis ir svarīgākais likums (OK APK grozījumi) šobrīd??
no otras puses skaidrs, ka ikvienu mūsu dzīves/sadzīves jomu ar likumu regulēt nevarēs... ir kaut kur jābūt arī veselajam saprātam

un sabiedrības iesaistei...
Pastāstīšu kā man gāja.
Lielajai šitāds bija piesities, kaut kur bija iepazinusies, bet redzēja, ka čalis ņe-aļlo un sveiki---bet šis zvana, nāk, mēģina kontaktēt un neatstājas, meita tā kā pasūdzējās, ka baigi neatlaidīgs tipiņš, bet neko arī nelūdza vairāk... vienā jaukā dienā es guļu, atpūšos, te - zvans pie durvīm... sabozies atveru - a tur tas tipiņš ar puķēm

- saka, pie meitas...
- es saku, nav mājās
- šis gribot puķes atstāt,
- es pieklājīgi saku, paldies, nevajag...un veru durvis ciet un iešu sapni daskatīties...
šis maita liek kāju durvīs, ka tomēr puķes gribot atstāt...man sanāca dusma

, paķēru no viņa puķes (rozes), krustiski ar tām 2x ievilku šim pa ģīmi un teicu, ka pa trepēm nolaidīšu, ja netīsies prom... vairāk nerādījās...
ar to gribu pateikt, ka ikvienai sievietei nepieciešams vīrietis (tēvs, brālis, vīrs, draugs), kurš šitādas stalkerēšanas situācijas spēj atrisināt!