Autors Tēma: Noziedzīga vienaldzība  (Lasīts 19313 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: Noziedzīga vienaldzība
« Atbilde #150 : 2017. gada 12. janvāris, 16:26:37 »
Mūsu pašvaldībā mūzikas,mākslas,sporta,interešu izglītība mazturīgo ģimeņu bērniem ir bez maksas,
vienalga vecāki dzer vai nē.
Vienīgi no sociem jāatnes izziņa,ka mazturīgais.
gan jau rī beŗnudārzs par brīvu, tur pusdienas par brīvu utt, par ko visiem normāliem clv jāmaksā...
Tikai vai tad šos kāds laida bērnudārzā, kur vrb tiešām ikdienā uzturoties, vismaz bērni varētu mēģināt iekļauties vienaudžu sabiedrībā (tik drīzāk to noterorizētu....) ? Tur taču būtu pamanījuši, ka nedēļu nav...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #151 : 2017. gada 12. janvāris, 16:27:16 »
Kaut kā katrs to deķi velk uz savu pusi...

Šķiet, saprotu Maruu, kas to redzējusi no iekšienes. Bet saprotu arī tos, kas jūtas aizvainoti, ka, lai gan maksā nodokļus, kuru daļa iet sociālajam atbalstam, viņi vienalga saņem pārmetumus, ka nepietiekami iesaistās. Bet viņi palīdz - pēc savām iespējām.
Tāpat saprotu Trix, kura dzīvei pati plēšas cauri nagiem un zobiem, jo, ja tie citi, kas prasa palīdzību, plēstos tāpat, iespējams izplēstu vēl vairāk.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #152 : 2017. gada 12. janvāris, 16:30:13 »
Agresivitāte un pieprasīšana izraisa agresīvu pretestību.
To Tu pareizi pateici. Ja ne izteikums par to, ka tiem bērniem bija labāk jānomirst, es vispār nebūtu iesaistījusies diskusijā. Diemžēl agresīvais tonis pret bērniem, kuri nevienam neko nav nodarījuši, radīja vēlmi vismaz kaut ko dot pretī.

Tas nav stils, kādā lūgt palīdzību. Tas ir stils, ar kādu var dabūt to pašu pretī.  :facepalm:

Tā, kur es te lūdzu palīdzību? Tu atkal pārspīlē.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #153 : 2017. gada 12. janvāris, 16:31:57 »
ja tie citi, kas prasa palīdzību, plēstos tāpat, iespējams izplēstu vēl vairāk.
Es labprāt uzklausītu padomus, kā sev palīdzēt var 5 gadus vecs bērns?

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #154 : 2017. gada 12. janvāris, 16:33:46 »
Mūsu pašvaldībā mūzikas,mākslas,sporta,interešu izglītība mazturīgo ģimeņu bērniem ir bez maksas,
vienalga vecāki dzer vai nē.
Vienīgi no sociem jāatnes izziņa,ka mazturīgais.
Tā ir daudzās pašvaldībās. Taču ģimenēs, kur vecāki dzer, bērniem tādas izziņas neviens negādā. Paši bērni, kaimiņi vai skolotāji tās sagādāt nevar, bet komā planējošie vecāki nav ieinteresēti to darīt.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #155 : 2017. gada 12. janvāris, 16:43:15 »
zheel apbeedinaat Maruu, bet nebija manaa gjimenee vardarbiibas... ko nu?
un skats yz paaris barakaam, kuraas kaads dziivojis ar nav visai reprezentabls, ja secinaajums, kas radies, ir "dzert un sist sievu bija norma"... vb tajaa videe taa bija...

izlasiiju interviju privaatajaa dziivee ar sievietes maati- nuu...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #156 : 2017. gada 12. janvāris, 16:44:10 »
reno

beernus nekad neatstaaj vienus... ja nav pieskatiitaaja, polichi un soci tiek pie darba...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #157 : 2017. gada 12. janvāris, 17:00:06 »
Bērni nav atsevišķas vienības bez vecākiem! Viņiem IR ģimene vai vismaz māte, kas viņus audzina vai neaudzina pēc savas šnites. Un tāds viens Trix neko nevar iesākt ar vienu atsevišķi ņemtu bērnu, nenonākot konfliktā ar bērna māti. Tāds treneris var bērnu pierunāt nākt trenēties - laikā, kad tas bija par velti, - bet tas treneris neko nevar iesākt pret māti, kas aizliedz bērnam tur iet, jo tad viņam nav laika lasīt pudeles. Un viss.

Protams, protams, es esot augusi bagāto geto un nekad neesmu redzējusi, kā no nabaga dzērāju bērna izaug Bēthovens. Neesmu. Toties esmu redzējusi, kā mātei, kas gan šmigā, gan skaidrā mēdās pa logu uz kaimiņiem, izaug meitas, kas tāpat mēdās uz kaimiņiem. Un tagad ir trešā paaudze - tāda pati, tiesa, daļa ir Īrijā. Un droši vien tur ir jau ceturtā. Un tā nav vienīgā tāda ģimene. Nu, un ko ES tur varēju un varu izdarīt - kā kaimiņiene? Lielu un baltu NEKO. Mēs kopā spēlējāmies, vienā pagalmā, neviens nevienu neatstūma, jo nabagāki vai dzer. Bet tas nekad nav traucējis viņiem pie pirmās iespējas apspert manu pagrabu. Un viņi tālāk par mēdīšanos un apsaukāšanos plus - jā, diemžēl, - vairošanos neko citu nav sasnieguši. Pat to parastā cilvēka dzīvīti pa īstam ne.

Un tagad Trix ir vainīgs, ka tur nav Bēthovenu plejāde, ja?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #158 : 2017. gada 12. janvāris, 17:01:03 »
Tā ir daudzās pašvaldībās. Taču ģimenēs, kur vecāki dzer, bērniem tādas izziņas neviens negādā. Paši bērni, kaimiņi vai skolotāji tās sagādāt nevar, bet komā planējošie vecāki nav ieinteresēti to darīt.

Tad par ko uzbrauciens? Vai tad es,pilnīgi svešs cilvēks to varu svešam bērnam izņemt???,kas man tādu dos. Un bez vecāku atļaujas to bērnu kur ielikt mācīties??

Ir socdienests, kurš tieši šādiem nelabvēlīgiem bērniem paredzēts,bērnu tiesību aizsardzības institucija, utt.
Piekrītu viedoklim, ka šīs institūcijas slikti strādājušas, nevis sabiedrība vainīga,ka bērni neēduši.
Svešs cilvēks var vienīgi sociem ziņot,ka ir tāda ģimene,kur bērni ir apdraudēti .Tas arī viss

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #159 : 2017. gada 12. janvāris, 17:02:02 »
zheel apbeedinaat Maruu, bet nebija manaa gjimenee vardarbiibas... ko nu?
un skats yz paaris barakaam, kuraas kaads dziivojis ar nav visai reprezentabls, ja secinaajums, kas radies, ir "dzert un sist sievu bija norma"... vb tajaa videe taa bija...
Palasi ne tikai manus komentārus - šāda pieredze šajā forumā ir ne tikai man. Tāpat parunājot ar cilvēkiem, kas nezina, no kurienes esmu, par padomju laikiem, tie stāsti visiem ir +/- vienādi. Arī tiem, kam bija turīgas un par labvēlīgām uzskatāmas ģimenes.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #160 : 2017. gada 12. janvāris, 17:03:06 »
teorijaa atbalstu padomju pieredzi- peec otraa treshaa ginekologi "pa kluso" nosterilizee...

un miers... esoshajiem visiem nespeej liidzeet, nafig jaavairo...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #161 : 2017. gada 12. janvāris, 17:04:52 »
Palasi ne tikai manus komentārus - šāda pieredze šajā forumā ir ne tikai man. Tāpat parunājot ar cilvēkiem, kas nezina, no kurienes esmu, par padomju laikiem, tie stāsti visiem ir +/- vienādi. Arī tiem, kam bija turīgas un par labvēlīgām uzskatāmas ģimenes.

varbuut taads taadu pievelk... bija kaiminjos paaris dzeeraajteevi, bet galiigaa mazaakumaa muusu mikrorajonaa...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #162 : 2017. gada 12. janvāris, 17:06:30 »
Vienmēr arī brīnos, ka nav nevienu radu,vai tad viņi no nekurienes uzrodas?, tak nevar būt,ka visa dzimta tāda...

Atslēdzies reno

« Atbilde #163 : 2017. gada 12. janvāris, 17:28:29 »
reno

beernus nekad neatstaaj vienus... ja nav pieskatiitaaja, polichi un soci tiek pie darba...
[/quote

Tas labi, man jau tā likās.
Ar to ugunsgrēku jau situācija citādāka. Un nenovēršami iznāk, ka iejaukties no malas nevar, ja paši -tēvs, vecākais brālis paši neprasa. Vai neziņo -kaimiņi, skolotāja.

Atslēdzies tex

« Atbilde #164 : 2017. gada 12. janvāris, 17:28:57 »
Vienmēr arī brīnos, ka nav nevienu radu,vai tad viņi no nekurienes uzrodas?, tak nevar būt,ka visa dzimta tāda...

Tajā kontingentā var. Dzimta = tabors.
Raksts "par šo sensitīvo tēmu" vismaz apollo vairs nav manāms...
Tur arī "apprecēt" var 40gadīgs vecis skuķi, kas var nebūt pat gluži pilngadīgs, ar visu radu atbalstu un grupveida iedzeršanu. Mūsu sabiedrībā to sauc par pedofiliju un kriminālnoziegumu, viņu - par normālām kāzām. Tās normas atšķiras. Paaudzēs un tradīcijās. Neiekļausies arī tie bērni nekur - par daudz pirmajos dzīves gados pieredzējuši un apguvuši "tradīcijas".