Bērni nav atsevišķas vienības bez vecākiem! Viņiem IR ģimene vai vismaz māte, kas viņus audzina vai neaudzina pēc savas šnites. Un tāds viens Trix neko nevar iesākt ar vienu atsevišķi ņemtu bērnu, nenonākot konfliktā ar bērna māti. Tāds treneris var bērnu pierunāt nākt trenēties - laikā, kad tas bija par velti, - bet tas treneris neko nevar iesākt pret māti, kas aizliedz bērnam tur iet, jo tad viņam nav laika lasīt pudeles. Un viss.
Protams, protams, es esot augusi bagāto geto un nekad neesmu redzējusi, kā no nabaga dzērāju bērna izaug Bēthovens. Neesmu. Toties esmu redzējusi, kā mātei, kas gan šmigā, gan skaidrā mēdās pa logu uz kaimiņiem, izaug meitas, kas tāpat mēdās uz kaimiņiem. Un tagad ir trešā paaudze - tāda pati, tiesa, daļa ir Īrijā. Un droši vien tur ir jau ceturtā. Un tā nav vienīgā tāda ģimene. Nu, un ko ES tur varēju un varu izdarīt - kā kaimiņiene? Lielu un baltu NEKO. Mēs kopā spēlējāmies, vienā pagalmā, neviens nevienu neatstūma, jo nabagāki vai dzer. Bet tas nekad nav traucējis viņiem pie pirmās iespējas apspert manu pagrabu. Un viņi tālāk par mēdīšanos un apsaukāšanos plus - jā, diemžēl, - vairošanos neko citu nav sasnieguši. Pat to parastā cilvēka dzīvīti pa īstam ne.
Un tagad Trix ir vainīgs, ka tur nav Bēthovenu plejāde, ja?