Autors Tēma: Par pusbeigto, sabraukto āpsi no citas tēmas...  (Lasīts 12752 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Par pusbeigto, sabraukto āpsi no citas tēmas...
« : 2014. gada 29. oktobris, 23:10:00 »
Vot ienāk šis man ik pa laikam prātā. Kopā ar smalkajiem mājieniem par cilvēcību utt.

Nu stāsts, kā atceraties, par stāšanos ceļmalā, ja manāms kāds nobraukts vai pusnobraukts dzīvnieks. Pieņemsim, apstājos, pieņemsim, secinu, ka šis vēl dzīvs, bet nav dzīvotājs...
Un ko? Ar plikām rokām nepiebeigšu - nožņaugt āpsi, kas, ticamākais, mēģinās pretoties, pat neceru. Nosist ar akmeni? Da tā var pusstundu klapēt, nez, vai baigi humāni sanāks. Uzasinātu lāpstu līdzi nevadāju, cūku kaujamo dūci ne tik... Varu vēl reizes 10 pabraukāt pāri tam nabagam. Arī neliekas prātīga doma. Nu nevaru es nekādi viņa ciešanas atvieglot, šautenes vai pistoles arī man nav.

Kāda jēga no tās stāšanās? Lai piezvanītu 112? Un noklausītos, kā mani no...sunī? Kam vēl es ceļa malā jēdzu zvanīt? Telefongrāmatas līdzi arī nav, internets telefonā ir uz fantastikas robežas, t.i., par to var pafantazēt.

Eu, nu pasakiet, ko es tādam nabagam varu palīdzēt? Pat ar apziņu, ka esmu ar lāpstu čūsku likvidējusi vajadzības gadījumā (izvēle - uz terases mani bērni vai mani bērni un odze), esmu kaķim atņemtu pusdzīvu putneli gājusi piebeigt (šo neizveicu - putnelis atjēdzās). Iekša man atrastos. Tad jāvadā līdzi uzasināta lāpsta - ja nu ievajagas kādu lapsu piebeigt?...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

Re: Par pusbeigto, sabraukto āpsi no citas tēmas...
« Atbilde #1 : 2014. gada 29. oktobris, 23:47:00 »
Godīgi? Augstākais, ko varu izdarīt gadījumā, ja redzu, ka nav vairs dzīvotājs - nostumt malā no braucamās daļas. Lai gluži pa asfaltu neizsmērē.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2014. gada 30. oktobris, 00:08:09 »
man vienmēr lāpsta bagažniekā...  visādas briesmas lasītas... a ja nu sniegs vai smiltis jāpastumj... un mazs cirv\itis arī... un kas vēl.. pat nezinu... katram gadijumam tur  visu kaut ko var atrast

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2014. gada 30. oktobris, 08:05:04 »
es par šādām lietām atļaujos nedomāt. tāpat kā nevaru izglābt visus kaķīšus (pietiks ar diviem, kas, protams, ieprinājās pēcāk mājā un sirdī), nevaru adoptēt visus bērnus kas bez vecākiem, nevaru novērst badu āfrikā.

nodarbojos ar to, ko protu un varu. kam manu spēku un prāta pietiek. un - varu jau šo to...

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #4 : 2014. gada 30. oktobris, 08:40:27 »
Šādos gadījumos pareizi ir sazināties ar vietējo mežzini. Viņš pieņems lēmumu. Un operatīvi.
Valsts meža dienesta t.: 67226600; uzticības t.: 67221322
Mežniecību un attiecīgi mežziņu kontakti ir Valsts meža dienesta mājaslapā:
http://www.vmd.gov.lv/valsts-meza-dienests/statiskas-lapas/kontakti/?nid=849#jump
Tos var noskaidrot arī pa informatīvo tālruni 1188.

„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #5 : 2014. gada 30. oktobris, 08:56:54 »
Aizmirsu piebilst: mežzinim būtu jābūt sazvanāmam jebkurā laikā.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #6 : 2014. gada 30. oktobris, 09:07:08 »
teorija protams ir jauka lietas, bet piemēram 6dienas naktī mazpisānu šosejmalā kunkstošs āpsis diez vai tiks pie mežziņa...

Atslēdzies Mina

« Atbilde #7 : 2014. gada 30. oktobris, 09:35:16 »
Nu, vēl jau nedrīkstam piemirst, ka pusbeigtais lopiņš var būt slims ar trakumsērgu un diez vai nakts vidū autiņa lukturu gaismā mēs spēsim skaidri nodiagnosticēt, ir vai nav...
Uzlieku ķiveri un atzīstos, ka esmu cietsirdīga un man sava drošība pirmajā vietā, tāpēc ap pusbeigtu meža lopu negrābstītos vis... Un nakts vidū mežzinim ar laikam tomēr nezvanītu.
Kaut gan - heij viņu zina - viss atkarīgs no tā brīža zvaigžņu stāvokļa. Ja galvā saietu uz īso, varētu arī ar jakā ietītu pusdzīvu zaķi vietējo veterināru no gultas izcelt un haju sataisīt, ja viņš mēģinātu pēc tam kaut ko murkšķēt par samaksu.
Patiesība dara brīvu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #8 : 2014. gada 30. oktobris, 10:10:26 »
Es jau tajā tēmā tieši par to... Pašu pēc tam būtu no tā āpša jāglābj, ja šis tomēr izrādītos ne tik smagi cietis, bet tikai apdullis un atjēgtos...

Tomēr, redz, kas man vairs neizsktās pēc tāda, kam ir jelkāda cerība, vrb, piemēram, ineshukam vēl šķiet glābjams...

Tāpēc arī pie pistoles ķertos tikai pavisam nepārprotamā gadījumā... Aber par šāvieniem ar pistoli teorētiski būtu jāgaida policija, jāraksta paskaidrojumi un tad, cerams, ka fanātiskie "dabas draugi" masveidā nepiketēs, lai man piespriež gadus cietumā par "āpša slepkavību", ieroča atļauju toč var atņemt, ja kr.lietu kaut ierosina (arī ja pēcāk izbeidz bez sastāva) u.t.t. Vajag man to?

Bez pistoles droši vien tumsā mani izdabūt no auto nebūtu vienkārši un visticamāk es vnk nestātos. Arī ar liela varbūtība, ka nestātos - tiešām atkarīgs no zvaigžņu stāvokļa vai kā... Un kkā nešķiet, ka tāpēc neliete kkāda, jo 99,9%, ka tam zvēram tāpat nekā nespētu līdzēt.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #9 : 2014. gada 30. oktobris, 10:17:36 »

Drīkst piesaukt dabisko atlasi?

Ja agrāk to lopu nomedīja, noķēra slazdos, apēda, ar taukiem ieziedās/uztaisīja sveci, bet kažoku izmantoja siltumam, tad tagad tādas vajadzības nav un atlasi veic šosejas, iznīcinot tos, kas nav gana ātri veikli un gudri, lai tiktu pāri dzīvi.

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2014. gada 30. oktobris, 10:23:48 »
o, pff, pavirzīja tēmu pareizajā virzienā...
Ar zaķi, stirnu, cūcīti vai tml... vrb pat nošautu arī un... bagāžniekā iekšā, cept un vārīt... lai nu veģetārieši piedod, ja var...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #11 : 2014. gada 30. oktobris, 10:36:44 »
Radinieki šitā vienu jaunu stirnu buku dabūja konserviem, jo puikam mašīnpriekšā izleca. Nav slikti par 1 priekšējā luktura cenu vecam golfam...  :blushing:

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #12 : 2014. gada 30. oktobris, 10:38:53 »
Teorijā tā notriekto dzīvnieku apēšana izklausās labi, bet praksē šovasar, kad notriecām stirnu, galīgi necēlās roka viņu vākt un utilizēt... Tiesa gan, pēc divām dienām ceļmalā vairs nekā nebija, tātad kāds bija paņēmis.

Darba mašīnā man ir cirvītis, bet, kā jau te minēja, pusdzīvam zvēram man būtu bail iet klāt, drīzāk zvanītu mežzinim, ja nebūtu gluži nakts vidus.

Atslēdzies tex

« Atbilde #13 : 2014. gada 30. oktobris, 10:44:04 »
Vecam golfam varbūt, japānim es speciāli neķēpātos, jo remonts, lukturis utt kko maksā un pa 50EUR atnesīs dajebko jau beigtu

Atslēdzies Mao

« Atbilde #14 : 2014. gada 30. oktobris, 10:58:45 »
Vienīgais atcerieties, ka neko bez mežsarga un poliča ziņas bāzt bagāžniekā nedrīkst. Ja ceļinieki apstādinās un redzēs, ka vāģim deguns asinīs - skaiti ziepes ir klāt.