Autors Tēma: Esam tālu no dabas aizbizojuši  (Lasīts 88932 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Esam tālu no dabas aizbizojuši
« Atbilde #285 : 2019. gada 17. maijs, 01:06:57 »
Lakstīgalas! Lakstīgalas! :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #286 : 2019. gada 17. maijs, 07:30:12 »
Mūspusē lakstīgalas neesmu dzirdējusi.
Toties meža balodis urrina kā traks.
Divdienas atpakaļ žagatas dzenāja viena otru - baltas, spīdīgas bumbas lēkāja starp jāņogkrūmiem. Koškas sasēdušas gar verandas logu cēli noskatījas. Kā karaliskā ģimene operā.
Aizlīdu līdz dārzam. Bēdu leja. Nekas nav sadīdzis, izņemot vārpatu. Kā man riebj šitā darīšana, kad sīkus diļļu, sīpolu vai burkānu matiņus jāpūlās izblusīt, lai milzonīgās vārpatu saknes neizrauj visu nafig.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #287 : 2019. gada 17. maijs, 07:44:53 »
Nu ko, vasara sākusies. Pakaļa gaisā un pa vagu uz priekšu!
Man vēl 8 tomātu stādus vakar atveda, šovakar iekašņāšu. Oj, nē! Rīt. Tirgū vispirms reņģītes jāiegādā.
Nesaprotu, ko ar puķēm darīt - nosalušo cinniju vietā kaut ko jāiebaksta. Stratēģiski svarīga vieta, vajadzētu kaut ko ilggadīgu, bet ne milzīgu. Vot - ko?
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #288 : 2019. gada 17. maijs, 08:46:12 »
Ei, help! tomātus jau var siltumnīcā stādīt?? manām sievietēm menedžmenta pietrūkst ;)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #289 : 2019. gada 17. maijs, 08:59:36 »
Ei, help! tomātus jau var siltumnīcā stādīt?? manām sievietēm menedžmenta pietrūkst ;)

Tak sen jau botāniķi kalendārus sastāda pēc Cammas aktivitāšu vērošanas

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #290 : 2019. gada 17. maijs, 09:05:30 »
Senču dārzā jau pirms nedēļas tomātus pa 2 siltumnīcām sastādīju.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #291 : 2019. gada 17. maijs, 09:11:32 »
Man "senču dārzi" leišmalē neder, man vajag Nītaures-Mores klimatiskajā apakšzonā :) vai vismaz ap Siguldu vai 100m virs jūras līmeņa :)

PS. Reņģēs uz jūru jau biju ;)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #292 : 2019. gada 17. maijs, 09:23:01 »
Nu tak skaties pats savu klimatu. Ja salnas vairs nebūs, tad var stādīt.
Manējie gribēja vēl nedēļu ātrāk, bet toreiz es atrunāju, jo aukstās naktis vēl bija gaidāmas.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #293 : 2019. gada 17. maijs, 10:01:31 »
Man parasti Paiders nepatīk, bet šoreiz reālu problēmu pacēlis:

"Pašlaik ir aizsākusies liela mēroga cīņa par to, kas un kā tērēs ES budžetu nākamos septiņus gadus. Astoņu valstu valdības (Beļģijas, Nīderlandes. Luksemburgas, Spānijas, Francijas, Dānijas, Zviedrijas un Portugāles) izplatīja aicinājumu, lai «ne mazāk kā 25% no Eiropas Savienības budžeta» novirzītu cīņai ar klimata pārmaiņām.Iecere ir atņemt naudu transportam, lauksaimniecībai un citām reālās ekonomikas nozarēm, lai to pārdalītu par labu «klimata pārmaiņu biznesam».

Tā kā klimata pārmaiņu jēdziens ir tik abstrakts un izplūdis, tad zem tā var iepakot jebkuru bezjēdzību (lietojot terminus «atjaunojamie resursi», «zaļā ekonomika» u.c.), un tas pavērs plašus vārtus gigantiska mēroga ES līdzekļu izzagšanai un izšķērdēšanai.

..Nevis «klimata pārmaiņas», bet gan cilvēka neapvaldītās saimnieciskās darbības apjomu pieaugums izraisīja sekas, kuru ietekmē «15 gadu laikā sugu izzušana norisinās simtiem reižu straujāk, nekā tas noticis pēdējos desmit miljonos gadu».Cilvēces saimnieciskās darbības radītais trieciens biosfērai, bet nevis klimatam, ir tas, kas apdraud cilvēces nākotni.

Lai novērstu cilvēces bojāejas draudus, ir jācīnās nevis ar «klimata pārmaiņām», bet ar nemitīgo visu veidu resursu patēriņa pieaugumu, iznīcinot biosfēru. Tas nozīmē atteikšanos no ekonomiskās izaugsmes kā mērķa un ekonomisko mērķu aizstāšanu ar garīga (ikviena cilvēka personības pilnveides) rakstura mērķiem.

"https://nra.lv/viedokli/juris-paiders-3/280961-klimatiskas-parmainas-es-naudas-izzagsana.htm

Atslēdzies reno

« Atbilde #294 : 2019. gada 17. maijs, 10:32:33 »
Tad jau neizbēgami iznāk, ka jācīnās ar patērētāju skaita pieaugumu. Cilvēku ir par daudz. :n-: :faint: 

Kaut kā sen nav dzirdēts, cik miljardi kūņojas pa zemeslodi

Atslēdzies reno

« Atbilde #295 : 2019. gada 17. maijs, 10:33:46 »
Aizvakar braucu pa Kurzemi,acīs kož tie bezgalīgie rapša lauki.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #296 : 2019. gada 17. maijs, 10:38:31 »
Citāts: reno
jācīnās ar patērētāju skaita pieaugumu
Jāveicina patērētāju ieradumu maiņa.

Atslēdzies reno

« Atbilde #297 : 2019. gada 17. maijs, 10:50:12 »
Iesaiņotajai, sagrieztajai maizei  dažas firmas nez kāpēc atstāj milzīgu nesagrieztu galu, no tā bieži var 2-3 šķēles sagriezt, un i tad galiņš vēl paliks. Man nez kādēļ liekas, ka tā ir ražotāja viltība, jo slinkais patērētājs neērto galu vienkārši izmetīs un pirks jaunu kukuli.

Mans ļoti vienkāršs ierosinājums: likt kukuļus sagriezt līdz galam :talking:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #298 : 2019. gada 17. maijs, 10:50:21 »
Tad jau neizbēgami iznāk, ka jācīnās ar patērētāju skaita pieaugumu. Cilvēku ir par daudz. :n-: :faint: 

Muļķības! Patēriņa paradumi nepareizi - vairāk, vairāk, vairāk! Piem. LV iedzīvotāju (patērētāju) skaits samazinās, bet patēriņš gan naudā, gan graudā pieaug...un vēl raud, ka PAR MAZ pieaug... bet nu Paiders jau aprakstīja, kur problēmai kājas aug... 

PS ja nav mājās maizes, es tos galus saghriežu un noēdu, ja uzreiz ne, tad sakaltēju un vēlāk piejaucu kotletēm

Atslēdzies tuk

« Atbilde #299 : 2019. gada 17. maijs, 10:53:32 »
Nesaprotu, ko ar puķēm darīt - nosalušo cinniju vietā kaut ko jāiebaksta. Stratēģiski svarīga vieta, vajadzētu kaut ko ilggadīgu, bet ne milzīgu. Vot - ko?

Stādi kaķumētru! Zied visu vasaru, kā nozied tā apgriež un zied atkal. Būs gan tējai, gan
smukumam, gan kaķiem. :)