Autors Tēma: Esam tālu no dabas aizbizojuši  (Lasīts 88833 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies sanda

Atb: Esam tālu no dabas aizbizojuši
« Atbilde #495 : 2022. gada 24. janvāris, 03:06:30 »
Grūta izvēle - glābt upuri vai dot iespēju plēsējam paēst. Drebot esmu pētījusi vanaga ligzdotāja medījumu atspalvošanas vietu, vai nav apēsts gulbju mazulis, pārskaitījusi lielās gauras mazuļus.
Nepārmestu ziemā zvirbuļiem par graudiem, bet saprotu - apodziņam arī gribas ēst.
Tā gulbju ģimene, kas vistu vanaga medījumu apstrādes vietas tuvumā, kājām ar maziem bērniem iet uz ostu, iespējams, vistu vanaga dēļ.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #496 : 2022. gada 24. janvāris, 06:48:40 »
Vistu vanags ir baiss plēsoņa, kas uzbrūk pat par sevi lielākiem putniem. Esmu redzējusi, kā noplēš zosulēnus. Tā ka tas ir pilnīgi reāls drauds arī gulbju ģimenei.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #497 : 2022. gada 14. marts, 09:05:47 »
Katru reizi neesmu gatava dzērvju atlidošanai. Šogad arī - putina baisi, auksts kā ziemeļpolā, bet šamās ņemās pa purveli tuvējā aizmežā.
No rīta tik jauki, saulīte... paskaties pa logu, a tur viss nosarmojis kā briesmīgākajā janvāra spelgonī. Āra grādīzeris rāda -11. Veļa uz šņores stīva.
Pēc stundas Rūdis jau izgāzies pie pirtiņas sienas saules pusē un silda trakās kodes apskādēto pakaļpusi.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #498 : 2022. gada 14. marts, 10:19:01 »
Katru reizi neesmu gatava dzērvju atlidošanai. Šogad arī - putina baisi, auksts kā ziemeļpolā, bet šamās ņemās pa purveli tuvējā aizmežā.
No rīta tik jauki, saulīte... paskaties pa logu, a tur viss nosarmojis kā briesmīgākajā janvāra spelgonī. Āra grādīzeris rāda -11. Veļa uz šņores stīva.
Pēc stundas Rūdis jau izgāzies pie pirtiņas sienas saules pusē un silda trakās kodes apskādēto pakaļpusi.

HI HI, Camma atlidojusi  :bird:
Pavasaris klāt! :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #499 : 2022. gada 14. marts, 11:53:43 »
Jap. Bišku vājprāc ar kovidu pieklusis.
No pagājušās nedēļas vidus beidzot izdevies ne gluži mellā tumsā no mājas-uz māju braukt.
Svētdienas rītā attālākā mežmala bija kā krutākajās ziemās nosarmojusi balta jo balta. Vēlāk gan jau pavarīgas smaržas ošņāju. Punktiņa siroja pa pagalma vidu, pat līdz klētij aiztipināja. Rūdis noskatījās uz abām cācām, kuras āru pusgadu nav redzējušas un izteica īsti kaķisku nicinājumu - ņjār.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #500 : 2022. gada 15. marts, 16:45:34 »
Aizbizojām no dabas -ar jauno fiskara griežamo nežēlīgi apgriezām ceriņkoku. Šogad ziedu nebūs, izskatās nabags pēc ķēma. Paši vainīgi, laikus nenokontrolējām, jāformē katru gadu.
Vīrs bišķi noburkšķēja, kad pateicu cenu -75 eur. Pats vainīgs, teica, ka citādi nevarot apgriezt

Atslēdzies Trix

« Atbilde #501 : 2022. gada 15. marts, 19:49:40 »
A man šodien uz mašīnas nosēdās bite. Tāda apmulsusi un knosīga. Apkakāja stiklu un grozījās kā lauku tanta Rīgas tirgū. Kamēr meklēju lapu, ar ko viņu nolikt zālītē, lai, man braucot, nenokrīt uz asfalta, viņa bija aizlaidusies.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #502 : 2022. gada 16. marts, 12:41:18 »
Jau trešo dienu lidinās tauriņi. Brūnraibie, būs raiba vasara :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #503 : 2022. gada 16. marts, 12:50:00 »
Gājputni ielido. Katru dienu redzu, kā kāši iet pāri. Strazdi arī jau tekalē. Visur dzīvība, rosība, čivināšana, ligzdu ierīkošana.
Ar šausmām tikai gaidu, kad atkal PVD mājputnus liks telpās saspundēt... Pagaidām vēl klusums, bet cik ilgi...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #504 : 2022. gada 16. marts, 12:55:57 »
Jau trešo dienu lidinās tauriņi. Brūnraibie, būs raiba vasara :)
Tu jau zini manas domas par brūnajiem  :rofl:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #505 : 2022. gada 16. marts, 15:18:12 »
Nezinu, vai ticēt savām ausēm - veļu karot it kā cīruļus dzirdēju.
No rīta redzēju bariņu gulbju un palielāku baru zosu turpat blakus. Visa varza slinki knosījās gaidot, kamēr lielā peļķe atsals dienas saulītē.
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #506 : 2022. gada 16. marts, 15:48:32 »
Nezinu, vai ticēt savām ausēm - veļu karot it kā cīruļus dzirdēju.
No rīta redzēju bariņu gulbju un palielāku baru zosu turpat blakus. Visa varza slinki knosījās gaidot, kamēr lielā peļķe atsals dienas saulītē.
es nekāru veļu, bet arī dzirdēju, vēl padomāju, ka toč nojūgušies mīnusos trellināt

Atslēdzies daddy

« Atbilde #507 : 2022. gada 17. marts, 09:18:44 »
Vakar pie Lielupes arī trallināja

Atslēdzies Trix

« Atbilde #508 : 2022. gada 17. marts, 10:49:54 »
Kam tauriņi lido, kam gandrīz viss dārzs dziļā sniegā... :D
Man te lido tikai apdullušas mušas gar sīpollokiem uz palodzes. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #509 : 2022. gada 17. marts, 11:12:41 »
Jēēēēz, kur Tu dzīvo? Tak ne Arhangeļskā?
Visus sakost!