Autors Tēma: Esam tālu no dabas aizbizojuši  (Lasīts 88969 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: Esam tālu no dabas aizbizojuši
« Atbilde #600 : 2022. gada 26. oktobris, 14:14:14 »
Cik es te esmu redzējusi visi cēli staigā pāri kurmju rakumiem un tikai nešķīsti rejās uz kaķiem un bukiem. Jā, karstā laikā izkašā milzu bedres puķudobēs vai knapi sadīgušās dillēs, lai būtu kur vēderu padzesēt. Taču tāda interese par kurmju ''čupām'', kāda bija mūsu foksim, nav vairs redzēta.

...vedeklas taksiene smuki rokas, reizēm pat šo to noķer. Sevišķi pļaujas laikā, uzrej stārķim, lai nenāk par tuvu un pati iet pusmetru no traktora. dažas dienas var nebarot :) 

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #601 : 2022. gada 26. oktobris, 14:20:24 »
Un takša jaukteņi ne visi pārmanto rakšanas un peļošanas/kurmjošanas gēnu.

Kā es to zinu? Jo man mājās tāds pustaksis :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #602 : 2022. gada 26. oktobris, 14:56:12 »
Māsai taksene arī visu smuki izķēra, vienu gadu tik jāpārlaiž izrakņāšana. Bet pēc tam tikpat veiksmīgi darbojās kaķene

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #603 : 2022. gada 26. oktobris, 21:14:14 »
tad Tev nevajag suni, bet citu agresīvu kurmi

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #604 : 2022. gada 26. oktobris, 21:21:07 »
 :angry:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #605 : 2022. gada 31. oktobris, 17:52:30 »
Šodien noskatījos, kā lapsa autoceļu škērso. Stāv, skatās. Satiksme tai brīdī dzīva. Paskrien pāris soļus atpakaļ un stāv skatās. Groza galvu uz vienu pusi, otru, sagaida, kamēr nevienas mašīnas nav un - cip cip - pāri.
Vot cilvēkiem bi šitādu prātu, tad neviens zem riteņiem nepakļūtu!  Bez visādām civilizācijas muļķībām a ļa "man ir tiesības un duru pāri, un tiem.šoferiem ir mani jālaiž! Un viņu problēmas kā nobremzēt!"   :mrgr:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #606 : 2022. gada 02. novembris, 15:15:10 »
Man vēl arvien pieejamas sēnes no personīgā sēņu dārza tieši pagalma vidū. Te būs apliecinājums.
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #607 : 2022. gada 03. novembris, 07:39:21 »
kāc resns kaķīc  :clap:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #608 : 2022. gada 03. novembris, 08:09:59 »
Resn(i)s i gan, bet bišķīt tikai, lielums no rittīgi biezā kažoka. 'uncīts gatavojas ziemai. Strīpainais Kaķāda arī uzkačājis riktīgus šķiņķus un uzaudzējis biezkažoku. Tas, laikam, mājiens visiem gatavoties bargai un agrai ziemai.
Starp citu, dzērves arī seeeen jau nav. Izgāšgad vēl visu novembri bļaustījās.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #609 : 2022. gada 03. novembris, 13:09:49 »
Re, kāds man sēņu dārziņš.
"Savvaļas" sēnes un "šampinjonu" audzētava  :mrgr:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #610 : 2022. gada 03. novembris, 16:04:54 »
Tās brūnās man arī aug - manā bildē tieši blakus raibajam mušmires ''ābolam''. Bet zirgu staļļa man nav, līdz ar to šampinjonu plantācijas arī nav.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #611 : 2022. gada 10. novembris, 16:35:52 »
Paskatījos laika prognozi. Ja tai var ticēt, no 17.novembra būs baismīgs aukstums. Viss būs sasalis kramā.
Mājāsbraucot ierastajā vietā iepretī ezerelim atkal bija izbiruši putuplasta gabali, pārītis iepūsts arī ezerelī. Bet, ak vājšprāts!, daždesmit metrus tālāk uz lauka izbērti vēl ap 200 putuplasta gabalu. Ja daži nevēcinātu spārnus, tad i nojausmas nebūtu, ka tie ir gulbji. Šitas milzu bars te parādījies pavisam nesen, vēl gadus 2 atpakaļ bija tikai daži.
Tālāk ceļmalas piekalnītē kā ierasts ganās pārītis - mazs zirģelis un tikpat neliels govslops. Ātri braucot pat nepaspēj piefiksēt, kurš ir kurš, jo abi vienādi augumā, komplekcijā un vienādi brūnbaltraibi. Labais pārītis, vienmēr kopā, reizēm pat galvas saliek viens otram uz muguras.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #612 : 2022. gada 10. novembris, 17:11:59 »
Paskatījos laika prognozi. Ja tai var ticēt, no 17.novembra būs baismīgs aukstums. Viss būs sasalis kramā.
Mājāsbraucot ierastajā vietā iepretī ezerelim atkal bija izbiruši putuplasta gabali, pārītis iepūsts arī ezerelī.

es jau gaidīju, ka būs LEDUS :D  No otrdiens Siguldā pa nakti mīnusi!!

Atslēdzies reno

« Atbilde #613 : 2022. gada 10. novembris, 19:56:53 »
Nu ideāli -pirmdien pabeigšu silto mēteli un otrdien apmainīšu riteņus

Atslēdzies Camma

« Atbilde #614 : 2022. gada 13. novembris, 10:35:24 »
Ahhh, kāda saulīte! Skaties vienā, otrā vai trešā logā, visur zemē sabirušajos ābolos rakājas melni, tumši brūni, brūni un tumšpelēki cigļi. Ļoti saimnieciski radījumi. Pēc sugas izskatās vienādi, tikai krāsa atšķiras un melnajiem koši dzeltens burkāns, oj, knābis.
Šitie razbainieki iecienījuši vienas ābeles ābolus, protams, tos pašus, kuri garšo arī man. Pie tam, galīgi neraksturīgi cigļiem, ka izēd visu ābolu līdz paliek miziņa, nevis iecērt vienu robu kā parasti. Saku - ļoti inteliģenti un saimnieciski.
Kamēr es pa ķēki, tamēr 'uncīts izgājis rīta mocionu un bez kādām ceremonijām ar visu slapjo vēderu iežveļas vēl pagulēt blakus puikam. Bļaut nevar, jo tad gulētājs būs ņiknis. Nekas jau traks, uncīšpuncis tikai slapš, dubļu nav. Lai jau vēl pusstundiņu paguļ, kā nekā svētdiena.
Visus sakost!