Autors Tēma: Esam tālu no dabas aizbizojuši  (Lasīts 88990 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mangusts

Atb: Esam tālu no dabas aizbizojuši
« Atbilde #615 : 2022. gada 13. novembris, 11:56:26 »
Gan jau melnie meža strazdi - papi melni ar košu knābi, mammiņas un jaunuļi pelēkbrūni. Knābā ar atlēcienu :D
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Camma

« Atbilde #616 : 2022. gada 30. novembris, 16:29:27 »
Esmu mazliet paslinkojusi un cigļiem neko ēdamu nebiju sagādājusi. Galu galā sniegs tikko uzsnidzis un var visādas sēkliņas izkašāt.
Taču šorīt mana cietā sirds tika mīkstināta. jo pie loga sniegā rosījās pāris sarkankrūtīšu. Parasti šos viesus redzu tikai krietnā ziemas spelgonī un vairāk februārī. Nevarēju izturēt un vilku no ledusskapja resnu speķa šmatoku, jēmu rokā milzīgo tuteni un drāts gabalu. Šņiku-šņaku un cienasts sīkcigļiem piemuģīts pie ābeles resnā zara.
Tagad žēlums plosa sirdi no cita sāna - speķa šmatoki pagriezušies zaru apakšā, mazie plēsoņas knābā uz vella paraušanu, bet nabaga sīlīši visādi vingro un netiek klāt. Nu ko tu neteiksi! Rīt jāgādā kādu šmatoku arī tiem resgaļiem.
Jāmanās kaut kā tā izkārtot, lai netraucētu buciņiem kašāties zem ābelēm un grauzt sabirušos ābolus.
Zinu zinu, dullā Camma....
p.s. Kaķāda iemitinājies verandā, lai nenokavētu brokastis. Mugura laba beņķa platumā, dibenpuse kā no zīmējumiem, kur bezkaunīgi resni kaķi no pakaļpuses zīmēti - ar izteiktiem šķiņķiem :) . Tā, ka ziema varētu būt itin agra un barga arīdzan.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #617 : 2022. gada 30. novembris, 19:25:05 »
Tie buciņi ābelēm mizu neapgrauž? Ar visu savu patikšanu pret nagaiņu-ragaiņu cilti, šitos dārza ciemiņus labāk redzu ejam kā nākam.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #618 : 2022. gada 01. decembris, 15:15:24 »
Nu vo, te būs apliecinājums, ka putuplasts bija tiešām reāls.
A nākamā bildīte ir ar jumtiņa maliņu (tur vēl rociņas jāpieliek un dēlīšus jāpiesit).
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 01. decembris, 16:21:52 no Luīze »
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #619 : 2022. gada 05. decembris, 11:52:50 »
Kas var būt labāks par nesteidzīgu rītu pāķos!?
Streb savu kafiju, lūkojies pa logu un skaiti bukus. Starp bukiem viens tāds aizdomīgs - aha, kaimiņsuns Roksija buku bariņa vidū. Kādreiz dzenāja visu un visus, tagad diži cienījamā vecuma dāma ''peld'' buku barā un pat nerej. Buki arī neliekās traucēties un lēnām siro pa dārzu.
Pa otru logu var noskatīties vāvernāju vingrošanu. Īpaši iemīļots ir viens cieši horizontāls garš bērza zars, pa kuru var lēkšot labu gabalu un nepērties pa svaigo sniegu. Šoziem dīvainas vāveres- gandrīz melnas. Reizēm nokāpj zemē un tad kaut ko enerģiski kašā, ka sniegs un sūnas iet pa gaisu. Pēčāk tur vēl kāds ciglis uztaisa revīziju. Beigās izskatās, ka kāds butu ar kapli rakājis.
Sametās žēl sīlīšus un uzkāru speķa šmatoku tā, lai tie arī tiek klāt. Otrpusis teica, ka pāris sīļu tupējuši blakus ābelē un ar negantu aci lūrējuši, jo tikko es esot griezusies uz mājas pusi, tā tie burlaki metušies uz visiem speķa gabaliem - a nekā! sīļiem pieejams tikai viens!. Nav ko mazos cigļus abižot, vot.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #620 : 2022. gada 05. decembris, 14:06:19 »
Bet vēl kurā pilsētā var gulbju bariņu rāmi pārlidojam. Šorīt, pa galveno ielu uz Rīgu braucot...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #621 : 2022. gada 05. decembris, 15:45:47 »
Pirms pāris nedēļām netālajā mežā pie upes gārņu bariņš lidinājās, vismaz 5 vienlaikus.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #622 : 2022. gada 06. decembris, 09:38:14 »
Pirms pāris nedēļām netālajā mežā pie upes gārņu bariņš lidinājās, vismaz 5 vienlaikus.
pif paf un plītī iekšā  :steak:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #623 : 2022. gada 06. decembris, 18:30:36 »
Šaubos, vai labi garšo. Droši vien pēc zivs :D
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies sanda

« Atbilde #624 : 2022. gada 06. decembris, 23:18:57 »
Man arī pirmā doma bija apmēram tāda.Cat smiley

Atslēdzies reno

« Atbilde #625 : 2022. gada 07. decembris, 12:22:21 »
Pie manis daba atdzīvojas -2 vāveres rakājas pa sniegu zem egles un meklē paslēptos krājumus. Pa ilgiem laikiem atkal dzenis klaudzina. Skaisti sakārtojušies 6 gulbji pārlidoja

Atslēdzies daddy

« Atbilde #626 : 2022. gada 07. decembris, 17:03:47 »

bet GARDAS zivs, domā gārņi visādus draņķus ēd??  :?:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #627 : 2022. gada 11. decembris, 10:23:13 »
Mums viens otrs šoruden bijis ļooooti aizņemts, tik ļoti, ka veranda palikusi nesiltināta un šur tur arī pavisam vaļā. Tad nu to ''vaļā'' cigļi izmanto kā vien spēj - ik pa laikam kāds ielido cerībā ko nospert.
Šorīt ceļojam ar koškām brokastīs, protams, cauri verandai. Es pat attapties nepaspēju, kad Jetija jau vienu zīļuku bija nomedījusi. Fiksi atņēmu laupījumu, kamēr nav sažovīts. Pa tam Punktiņa jau ir ar savu laupījumu. Ātri atņemu arī to. Ja ņem vērā, ka iepriekšējais ciglis vēl ir man rokā, uzdevums nav no vieglajiem. Bet. Jetija nokampj vēl trešo nabagu. Izručīju trešo arī. Labi, ka divi pēdējie bija spējīgi uzreiz aispurgt, pirmais bija drusku apdullis. 

Nu vot tāda rīta vingrošana. Japiezīmē, ka ātri noķert kaķi, kurš tiecas zibenīgi pazust un laupījumu nozavēt, ir vingrinājums īpaši rūdītiem un izveicīgiem ekzemplāriem.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #628 : 2022. gada 12. decembris, 08:46:01 »
ATNEMT kaķim likumīgu medījumu... :faint: :fryingpan: ...
es Tavā vietā, kādas dienas tagad ārā neietu, kamēr kaķu dievam dusma pāriet  :murmur:  ...lai gan arī istabā var ar gludekli vai čaiņuku apdedzināties...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #629 : 2022. gada 12. decembris, 12:00:25 »
Kaķu dievs nebūs pārāk dusmīgs - te viņa aizstāvamie tiek lutināti uz nebēdu.
Man gan ir dusma, ka peļus vis tik veikli neķer, kā nabaga apdullušos putneļus. Peļiem man pašrocīgi slazdus jāliek.
Visus sakost!