Autors Tēma: Esam tālu no dabas aizbizojuši  (Lasīts 89142 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Esam tālu no dabas aizbizojuši
« Atbilde #765 : 2023. gada 06. septembris, 05:50:22 »
Nedrīkst jau tā šaudīties, kur, kā un uz ko ienāk prātā. Nošausi, un pašam krimināllieta. Un vēl jo vairāk, ja nošautais būs Latvijas svētā govs vilks.  Jebkurā gadījumā nelikumīgi, un cerēt var tikai uz to, ka notikušajam gailis pakaļ nedziedās. Neviens no malas pieaicināts mednieks neriskēs ar krimināllietu un uz to neparakstīsies. Atliek vienīgi pašam kļūt par mednieku, lai vispār būtu šaujamieroča turēšanas atļauja. Kāds man zināns saimnieks tā arī izdarīja, un tagad ierocis savai aizstāvībai ir, kaut medībās savu mūžu nav piedalījies.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #766 : 2023. gada 06. septembris, 11:44:26 »
Ja tur taksene meklēšanās periodā, varbūt tas nemaz nebija vilks, kas tur starp mājām sēdēja. Varbūt kāds, tā saucamais, vilku suns. Suņi mēdz lielus attālumus mērot un aizklīst,
kad kuces meklējas. Vilki jau baros dzīvo, tādi vientuļie vilki, no bara padzītie, nav bieža parādība.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #767 : 2023. gada 06. septembris, 22:49:43 »
Čehoslovākijas vilku suni ļoti grūti atšķirt no vilka, tas ir VAS un Karpatu vilka krustojums, ja pareizi saprotu. Saimnieka klātbūtnē bija pieklājīgs.
No tālienes visādus ''vilku suņus'' var sajaukt ar vilkiem.
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 06. septembris, 22:55:05 no sanda »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #768 : 2023. gada 07. septembris, 08:50:44 »
Lūk!! Žeņa vakar kārtējo kamzolīti nometa. Gada laikā 4 piefiksēti (BILDĒ TIK 3, JO PIRMO NEIEDOMĀJOS IZKALTĒT).
KĀ es to procesu gribētu iefilmēt... VIŅŠ TAK AR VISĀM ŪSĀM TIEK NO ČAULAS ĀRĀ...

Es jau jutu, ka drīz metīs, jo pēdējo nedēļu galīgi nebija apetītes... parasti - iemet zivs gabaliņu -  šis uzreiz iznāk un hrapc!! virsū... bet pēdējo nedēļu ne, bija klīrīgs... skaidrs, ja bruņa spiež - daudz neuzēdīsi...

ievērojiet, ka muguras punktojums atkārtojas no bruņas uz bruņu...  :yes:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #769 : 2023. gada 07. septembris, 08:52:41 »
a kāds tad viņš tur izlien ārā - galīgi pliks vai vismaz trusenes kājās?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #770 : 2023. gada 07. septembris, 08:55:04 »
"trusenes" ir, tb jauna, smuka, melna bruņa, bet vēl mīksta... arī šorīt pārgāja pāri zivij - pat ūsu nepakustināja...  :(   
a varbūt viņam saldēts asaris vairs negaršo??  :scratch: :scratch: 

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #771 : 2023. gada 07. septembris, 08:57:43 »
bruņas dažāda izmēra, viņš aug lielāks vai saraujas mazāks? Loģiski būtu, ka aug un bruņa paliek par mazu. Bet var būt arī otrādi, ka sākumā savilcis mugurā visu kas ir un tad ar laiku saprot, ka tik daudz nevajag, pa vienai met nost?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #772 : 2023. gada 07. septembris, 09:09:01 »
loģiski, ka aug lielāks... DABA tādas izvirtības "sākumā savilcis mugurā visu kas ir un tad ar laiku saprot, ka tik daudz nevajag, pa vienai met nost" nepieļauj :)  :)

« Atbilde #773 : 2023. gada 07. septembris, 11:02:11 »
nu ja, ka aug - pie daddy labā maizē ticis, kur visu klāt pienes :D 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #774 : 2023. gada 07. septembris, 11:27:53 »
... bet to sajūtu nevienam nenovēlu - pieej pie akvārija... A TUR - vēzīts guļ kājām gaisā, ķip beigts  :( :cry: ... bet, nē, tā tikai vecā čaula, pats sveiks un vesel dzīvo savā midzenī zem filtra... pirmās reizis viņš mani tā troļloja, tagad jau es esmu sagatavots, bet... vienalga bailīgi... nav man nekāda 200+L "jūra", bet 80L dīķītis...   

Atslēdzies Camma

« Atbilde #775 : 2023. gada 09. septembris, 20:31:29 »
Kā jau vakarnakt čatā iebrēcu, piecdienas vakars izvērtās par grandiozu bekotavu.
Braucu no darba mājās ar divām domām - neaizmigt pie stūres un dabraucot uzsliet kājas uz pufiņa, sūkt rumu ar švepsi.
Ja gribi Dievu sasmīdināt, pastāsti viņam par saviem plāniem. Mājās jau gaidīja lielā sarkanā bondzele ar apšiniekiem, bet vainīgais maita pazudis no redzes loka, paķerot līdzi jaunās miskastes spaini...

Atgriezās pēc pusstundas, nokrāmēja misspaini uz galda un sāka drudžaini tekalēt pa māju, pirtiņu, škūnīti un citām vietām, kurās potenciāli varētu atrasties kāda sēņu tara. Parastie groziņi netika izskatīti kā variants. Beigās atrada vairākus lielos dārza spaiņus un pārlaimīgs izzuda meža virzienā.

Pēc nepilnas stundas ar sēņu ligu sistais vājprātis atgriezās, nokrāmēja guvumu istabā uz grīdas un apmierināts noelsa :''puff, nu TUR es VISU nolasīju!''. Viņam tā esot psiholoģiska relaksācija, pilnīgi nepieciešama normālai funkcionēšanai. A man ko darīt?

Jāatzīmē viena pārsteidzoša lieta - uz visu to sēņu kravu nebija NEVIENAS tārpainas. Pilnīga mistika.
Visus sakost!

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #776 : 2023. gada 09. septembris, 20:44:58 »
Paskaties, kas pašlaik par Mēness fāzi un pieraksti. Es vairs neatceros, kādam bija jābūt- jaunam vai augošam- bet kaimiņtante vienmēr zināja, kad jāiet, lai nav tārpu pilnas.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #777 : 2023. gada 10. septembris, 16:42:37 »
Atbrauca mazbērns pēc ampelēšanās kaut kādā tur rotaļplacī ar bumbu baseinu un citām figņām. ''Gribu kvadru un sēnes!''. Papiņš ņem bērniņu uz kvadras un brauc bekot...

Vai man šeit likt vēl bildes? Vajag?

Labi, ka ir vismaz kāds, kurš iztīra (bekas šogad izcili tīras, nav īpaši jānopūlas). Man atkal puse nakts paies, kamēr saburkošu...
Riktīgi interesanti ir kas cits - sīkajam vēl tikai nepilni 4 gadi, bet raksturiņš un apņēmība kā meduslācim, ja sadomājis sēņot, tad ir pašam savs kurvis (liels!) un nazis. Ekselē sēnes, ka šņakst, ņem tikai bez tārpiem. Pie tam sēņo aizrautīgi un metodiski, no izcirtuma viena stūra līdz otram, neskraida bezjēgā.
Viobščem, piz.ec manai brīvdienai...
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 10. septembris, 16:50:04 no Camma »
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #778 : 2023. gada 10. septembris, 17:19:28 »
Es no savām sēnēm veiksmīgi tiku vaļā. Baravikas ieliku kaltēties, bet pārējās sadalīju vienādās daļās vecākiem un tantei.  Visi bija priecīgi.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #779 : 2023. gada 10. septembris, 17:26:24 »
Es no savām sēnēm veiksmīgi tiku vaļā. Baravikas ieliku kaltēties, bet pārējās sadalīju vienādās daļās vecākiem un tantei.  Visi bija priecīgi.

Manuprāt, ideālais variants. Gan pašam prieks, gan citiem. Nopirkt es varu. Bet es gribu atrast. Cits grib ēst, bet nepatīk sēņot. Un baravikas padārgas. Tā kā  - ideāli.