Autors Tēma: Kad LV '201... = LPSR 198... jeb varas stulbumā esam atgriezušies PSRS laikos.  (Lasīts 26816 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

... vienīgais, vēlos atgādināt, ka tēma NAV par to, ka PSRS un LPSR ir bijusi visur un vienmēr labāka par šodienas LV. Savādāka - jā. Labāka caurmērā - gan jau, ka nē. Tēma ir par to, ka šī tauta, it kā brīva būdama, nav spējusi uzbūvēt NEKĀ atšķirīga par to, kas bija toreiz. Vēl vairāk, - ir vērojama slīdēšana atpakaļ LPSR laika vadības domāšanas un rīcības stilā. Maskava tagad ir pretējā debess pusē, kāpareizidzīvot pamācītāji - citi, bet paši neesam mainījušies necik ... Pat komunistisko sestdienas talku no komunistiem nošpikojuši. :)

Es tavā vietā neiešu uz UR un nevākšu datus par to, cik Latvijā strādā ražošanu, cik no tam ir ar jaunākajām tehnoloģijām, cik eksportē uz valstīm flagmaņiem un galu galā - cik, banāli, ir uzņēmumu miljonāru ar vietējo privāto kapitālu. Mums ir džeki, kas ir pirmie rindā uz jaunāko CERN iekārtu. Jā, tu tādus nepazīsti, nezini, neesi saticis, tātad viss ir slikti, visiem. Es esmu un satieku - tātad, viss būs labi, bet ne visiem. Šeit mēs esam vienoti?

Atslēdzies Emīlija

Nezinu, ko tieši Tu, Zigfrīd, vēlies konketizēt.

Es nezinu kāpēc tā, bet es neko pozitīvu neatceros no padomjlaikiem, atšķirībā no Tevis. Lai arī tagad nav ne saldi, ne viegli, novērtēju gan iegūt iespēju cik vien izglītības vēlos un vienalga cik gados, kaut vai par naudu - arī attālināti un nepilna laika studijās, gan ārstu un poliklīniku izvēlēties (vicinos ar polisi un eju bez norīkojumiem), gan iespēju bērniem mācīties, kur vien viņi vēlās - Latvijā, Polijā, Dānijā, kaut vai Hārvardā, ja pietiek uzņēmības (P.S. es nesapņoju, nē, ir gan iespējas, gan varēšana pēc tās "sliktās" mūsdienu izglītības).

Nekādā veidā neredzu nekādu "ripošanu atpakaļ", kā te izteicās... redzu gan citu tendenci te šajā tēmā, un ne tikai šajā - izveidot kaut kādu dīvainu teoriju un jebkuru lietu pagriezt tā, lai varētu lekt un teikt - re, re, es tak teicu, šitas arī apstiprina... kaut patiesībā nekas neko "neapstiprina"

Patiesībā man šķiet ka tā ir vislielākā nelaime cilvēkam - nemīlēt vietu (valsti, pilsētu, utt), laiku, kurā dzīvo... manā izpratnē tas nozīmē - nemīlēt dzīvi. Cik ir sanācis pa pasauli klejot, pat vismazākajās salās, nebūt ne bagātās valstīs - cilvēki lepojas ar savu izcelšanos, stāsta, kā vietējie turās pie savām saknēm, kā lepojas ar dabas skaistumu, tradīcijām... Jā, dusmojas uz valdību - kur gan nedusmojas, dusmojas par nebūšanām, bet nekad nenoniecina to, kas ir dots - sava valsts, savas... mājas.

Laikam ne velti mums ir tāds eposs Lāčplēsis... Kangaru diemžēl  laikam vairāk kā jebkur citur...

Turpmākajā "diskusijā" sorry, bet neredzu jēgu piedalīties.

Atslēdzies Mao

Kādi sportisti tad PSRS laikos tika pirkti?

Ja par tagadējiem, tad nosauc kādu labu, vēl aktīvu sportistu, kuru sabojājusi iepriekšējā sistēma. Izņemot Afanasiju Kuzminu ;)

Pirmo jaut. nesapratu.
Es saku, ka sabojājusi??? Es saku, ka sistēma bij sūds, jo kur tad ir tie augļi? Tu nopērc cukuru, bet pakā ir smiltis. Kā cukurs tak tās ir sūds - nedarbojas kā gribēji? Jeb kārtīgi sakratīt un nolikt blakus sāls pakai?

Atslēdzies Zigfrids

Es tavā vietā neiešu uz UR un nevākšu datus par to, cik Latvijā strādā ražošanu, cik no tam ir ar jaunākajām tehnoloģijām, cik eksportē uz valstīm flagmaņiem un galu galā - cik, banāli, ir uzņēmumu miljonāru ar vietējo privāto kapitālu. Mums ir džeki, kas ir pirmie rindā uz jaunāko CERN iekārtu. Jā, tu tādus nepazīsti, nezini, neesi saticis, tātad viss ir slikti, visiem. Es esmu un satieku - tātad, viss būs labi, bet ne visiem. Šeit mēs esam vienoti?

Daļēji, - jā. No otras puses, es nevākšu datus par to, cik cilvēku no šīs teritorijas (ar visiem miljonāriem un rindā pirmajiem) ir pazuduši uz neatgriešanos. Es nesalīdzināšu datus par to, cik neatgriezās pēc abiem Pasaules kariem un to, cik šodien bez kara ir prom ... un cik vēl aizbrauks, jo process turpinās. Vēl aizvakar (sīča bērnudārza izlaidumā) viena jauna ģimenīte izteicās ... Viss, BD ir pabeigts, mēs esam trīs gadus mēģinājuši nostāties uz kājām, kkā iekārtoties ... Tagad bērns varēs mierīgi sākt mācības skolā ... Kur? Uzmini nu! LV vai GB? ja katrs pats par sevi, tad taču viss kārtībā, ne? Viss štokos, 100000 iedzīvotāju mazāk, nu un tad? Tikai man auto mētājas tāda "Autoceļu avīze" (?), kurā ir raksts par vienu diskusiju, kuras laikā Augulis citastarpā apgalvo, ka, nāksies bez ES naudiņām uzturēt ceļus kārtībā, tāpēc esot jāceļ degvielai akcīze. Nu, ko! Varbūt tagad arī uz LT un EE būs izdevīgi pēc degvielas jau braukt? Un kurš tiem miljonāriem šeit pēc gadiem 20 par ceļu uzturēšanu maksās? Slimu pensionāru bariņš ar pensijām zem iztikas minimuma? Ja Tev tā patīk runāt par sistēmas darbības REZULTĀTIEM, tad te tie ir! Tik redzami, ka neieraudzīt nav iespējams ... Ja nu vienīgi pilnīgi aklajiem vai ar maisu pa galvu dabūjušiem. Un kāda jēga no tiem miljonāriem būs tad, kad nebūs policistu vairs, kuri atbrauc uz izsaukumu tai brīdī, kad kāds bijušais sportists izdomājis, ka ar viņu jāpadalās?
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 31. maijs, 18:18:47 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

Pirmo jaut. nesapratu.
Es saku, ka sabojājusi??? Es saku, ka sistēma bij sūds, jo kur tad ir tie augļi? Tu nopērc cukuru, bet pakā ir smiltis. Kā cukurs tak tās ir sūds - nedarbojas kā gribēji? Jeb kārtīgi sakratīt un nolikt blakus sāls pakai?

Man likās, ka Tu par sportu un kvalitātes trūkumu šajā jomā runāji. Ka nebija mums labu sportistu sistēmas dēļ. Protams, cits jautājums, zem kāda karoga viņi bija spiesti startēt, bet teikt, ka nebija?

Atslēdzies Mao

Man likās, ka Tu par sportu un kvalitātes trūkumu šajā jomā runāji. Ka nebija mums labu sportistu sistēmas dēļ. Protams, cits jautājums, zem kāda karoga viņi bija spiesti startēt, bet teikt, ka nebija?

Kur es teicu, ka nebija? Sistēmas kvalitātes nebija, nevis sporta kvalitātes - talantu izķēra, uzaudzināja, super, un tikko parāda tuč tuč naudu tā šis vai nu mukt, vai šaut. Ja tā ir audzināšana, tad es esmu idiots.

Atslēdzies Minne

Un kas ar sportistu pirkšanu?

Daudzu sistēmu kvalitāti arī tagad nav, par ko slavēt

Atslēdzies Mao

Daļēji, - jā. No otras puses, es nevākšu datus par to, cik cilvēku no šīs teritorijas (ar visiem miljonāriem un rindā pirmajiem) ir pazuduši uz neatgriešanos.

Jo Tev nav ciparu par "uz neatgriešanos". Nevienam nav. Ko nu? Pārējais teksts tad automātiski balstās uz "āāāā, sūdi, skaitliski neizsakāmi, tātad beigas!"? Kādi priekšlikumi? Pēdējais uzspridzina lidostu? Nu, lai ar garantiju piepildās....

Atslēdzies Mao

Un kas ar sportistu pirkšanu?

Daudzu sistēmu kvalitāti arī tagad nav, par ko slavēt

Uzraksti vēlreiz pilnu teikumu, man nepielec no kurienes jāairējas.

Un jā, ir pat nozares kur sistēma ir bieds un visu nosaka brīvais tirgus. Tas viss pēc loģikas likumiem notiek, kads visu mēģinaja apiet ar GOSTiem, Pjatjeļetkām un apgāja. Lai vieglas smiltis.

Atslēdzies Minne

Tātad, sāksim no sākuma, ja?
 Ok, sports? Puse bandītos, otra puse prom ko kājas nes - slidotājs no Korejiešiem jāpērk. Oi, da visi patiesībā jāpērk, neviens pa velti nesportos, kaut gan taču sistēma ieguldījās.... .

Pilns teikums ;)

Atslēdzies Mao

Pilns teikums ;)
PSRS sporta sistēmas rezultāti.

Atslēdzies Minne

PSRS sporta sistēmas rezultāti.

Nu, tātad vēlreiz jautāju - kas tā par sportistu pirkšanu bijusi?

Atslēdzies Mao

Sočos kas RU pārstāvēja ātrslidošanā? Uz olimpiādi, manipulējot ar pilsonību, sporta lielvalsts! Marazms.

Atslēdzies Minne

Sočos kas RU pārstāvēja ātrslidošanā? Uz olimpiādi, manipulējot ar pilsonību, sporta lielvalsts! Marazms.

Hmm, kāds tam sakars ar padomju laikiem? Toreiz kādu pirka?

Atslēdzies Zigfrids

Jo Tev nav ciparu par "uz neatgriešanos". Nevienam nav. Ko nu? Pārējais teksts tad automātiski balstās uz "āāāā, sūdi, skaitliski neizsakāmi, tātad beigas!"? Kādi priekšlikumi? Pēdējais uzspridzina lidostu? Nu, lai ar garantiju piepildās....

Cipariņi vakar bija vienās ziņās. Ja pareizi atceros, tad izbraukušo - atbraukušo bija ~ 20600-8400 (?). Katrā ziņā, tuvu tam. To biš, viena gada laikā viena Ādažu novada iedzīvotāju skaita mazāk. Par mirušo un dzimušo starpību - otrs stāsts. Tendence - līdzīga, tikai cipariņiem uzmanību nepievērsu. Nezinu, kā citiem, bet man no kādām 10 pazīstamām aizbraucēju ģimenēm, tikai divas vispār ir mēģinājušas atgriezties uz dzīvi. Pārējie atbrauc kā Lumbergs nupat, - izskriet pa ārstiem, sakārtot kādas dokumentu lietas, paciemoties pie palikušajiem radiem, un ar vārdiem "Atpakaļ - nemūžam!" aizbrauc uz lidostu. Mana personiskā statistika. Ne vairāk, ne mazāk.

P.s. Tikai neceri, ka Taviem līdzīgas ticamības pieņēmumiem piešķiršu godpilno neapgāžamu faktu nosaukumu. :)
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 31. maijs, 18:59:08 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?