Nu es gribētu padalīties ar saviem iespaidiem par 2017 gada pašvaldību vēlēšanām. Pamata, ļoti bēdīgu iespaidu atstāja Vēlēšanu Komisijas vājais tehniskais nodrošinājums (vismaz Rīgai) . Manā gadījumā bija divi iecirkņi vienā skolā. Pie ieejas velēšanu telpās sagaidīja jauns cilvēks ar divām 2000+ izdrukātām velētāju tabulām, lai norādītu kurā koridorī jāiet. Uz ~16.00 viņš nabags jau reāli bija pārguris. Tālāk mans ceļš veda pie nākamās šķirotavas, kur bija jāgriežas pēc atbilstoša uzvārda pirmā burta sašķirotām pie galda sēdošās reģistratorēm, kas atkal manuāli apstrādāja velētāju sarakstu nu jau ap 700 velētājiem, lai saņemtu konvertu un sarakstus. Vienīgais tehniskais līdzeklis, kas šīm reģistratorēm bija, - lineāls ar lodziņu kur bija jāieskrubina parakstu. Un klasika ir papīrā sadrukātie 11 saraksti, kur tikai vienu tu atgriez vēlēšanu komisijai. Tālāk sekoja stends - galdiņš ar paaugstinātām sieniņām, kur nu tu aizpildi savu biļetenu un ievieto aploksnē. Aploksni ir jāaizlīmē, tehniskais jautājums vienmēr ir - cik daudz no jums to izdarīja un cik daudz iemeta neaizlīmētu, principā jau ir nebūtisks. Aizlīmētā aploksne ir jāiemet urnā. Konflikts ko es novēroju, bija ka kādas sievietes vārdam pretī kāds aiz neuzmanības vai kļūdas dēļ jau bija parakstījies, sieviete ļoti skaļi un ļoti ilgi protestēja pret šādu situāciju (problēmu saasināja tas, ka viņa nerunāja latviski, ne bū, ne bē). Vēlēšanu komisijā piedāvāja tikai rakstīt pretenziju, jo viņai nevarēja izdot vēlēšanu aploksni, kas ir reāla balsošanas pēc velētāju sarakstiem problēma. Process īstenībā nebija no patīkamajiem, bet laikam tāpēc pienākums saucas pienākums. Ko es neredzēju, tas bija nevienu policijas darbinieku.