Autors Tēma: Pašvaldību vēlēšanu 2017, rezultāti, kāzusi, cūcības un pārsteigumi.  (Lasīts 5009 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Rēzeknē krāpušies! Kur? Rēzeknē? Vīīī, šausmas. Vai ta jau 2 gadi nopakaļam tur nebij jādežūrē 4 netrafarētos SĀBos bariņam netrafarētu SABistu? Pārsteigums caur ņeždaņčiku?

tas_pats_lv

• Viesi
Nu es gribētu padalīties ar saviem iespaidiem par 2017 gada pašvaldību vēlēšanām. Pamata, ļoti bēdīgu iespaidu atstāja Vēlēšanu Komisijas vājais tehniskais nodrošinājums (vismaz Rīgai) . Manā gadījumā bija divi iecirkņi vienā skolā. Pie ieejas velēšanu telpās sagaidīja jauns cilvēks  ar divām 2000+ izdrukātām velētāju tabulām, lai norādītu kurā koridorī jāiet. Uz ~16.00 viņš nabags jau reāli bija pārguris. Tālāk mans ceļš veda pie nākamās šķirotavas, kur bija jāgriežas pēc atbilstoša uzvārda pirmā burta sašķirotām pie galda sēdošās reģistratorēm, kas atkal manuāli apstrādāja velētāju sarakstu nu jau ap 700 velētājiem, lai saņemtu konvertu un sarakstus. Vienīgais tehniskais līdzeklis, kas šīm reģistratorēm bija, - lineāls ar lodziņu kur bija jāieskrubina parakstu. Un klasika ir papīrā sadrukātie 11 saraksti, kur tikai vienu tu atgriez vēlēšanu komisijai. Tālāk sekoja stends - galdiņš ar paaugstinātām sieniņām, kur nu tu aizpildi savu biļetenu un ievieto aploksnē. Aploksni ir jāaizlīmē, tehniskais jautājums vienmēr ir  - cik daudz no jums to izdarīja un cik daudz iemeta neaizlīmētu, principā jau ir nebūtisks. Aizlīmētā aploksne ir jāiemet urnā. Konflikts ko es novēroju, bija ka kādas sievietes vārdam pretī kāds aiz neuzmanības vai kļūdas dēļ jau bija parakstījies, sieviete ļoti skaļi un ļoti ilgi protestēja pret šādu situāciju (problēmu saasināja tas, ka viņa nerunāja latviski, ne bū, ne bē). Vēlēšanu komisijā piedāvāja tikai rakstīt pretenziju, jo viņai nevarēja izdot vēlēšanu aploksni, kas ir reāla balsošanas pēc velētāju sarakstiem problēma. Process īstenībā nebija no patīkamajiem, bet laikam tāpēc pienākums saucas pienākums. Ko es neredzēju, tas bija nevienu policijas darbinieku.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 04. jūnijs, 00:47:44 no tas_pats_lv »

Atslēdzies kvadra

Sasodīts, nu tak netiks no tā Ušaka vaļā nekādi  :angry:

Atslēdzies Mao

Rucavas novadā 2 vietas ieguvusi vēlētāju apvienība "JAUNS ATVĒZIENS".

Atslēdzies Zigfrids

Es vēl ceru. Šobrīd runa jau ir par to, ka NU un AA 13 saskaitītajos Rīgas iecirkņos ir 48%. Plus vēl vietas no tiem, kuri nepārvarēja 5% barjeru un iespējams, ka būs virs 50. Nav nekādas vēlēšanās redzēt pie varas visus tos Repšes, Āboltiņas un pārējo morālo kropļu latviskos skolniekus. Oi! Ko es redzu? Uz šo brīdi jau runā par 51,4% maniem favorītiem! Patīkama ziņa svētdienas rītā. Ceru, ka pilsēta turpinās attīstīties vēl arī turpmākos 4 gadus.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Camma

Pag pag, vai tad nav tā, ka sadala 60 ķeblīšus? Pat ja Strīķei tiks viens ķeblītis, viņa uz tā pakāpsies un kādam var ieplāt ar pannu pa safrizēto pakausi. Nu nešurīs vairs tik brīvi tie nilmeriki.
Visus sakost!

Atslēdzies Zigfrids

Ja ir 51,4 %, tad visas strīķes ar savām pannām var vicināties, cik grib, - neko tas nemaina. Šo 4 gadu laikā (ja jau ir tā, kā Viņņika teica) būtu jāizzūd rindai uz bērnudārziem (NU/AA valdīšanas laikā - samazinājusies no 7000 līdz ~ 900). 900 bērnu, tas ir kādi 5 lieli bērnudārzi. Jautājums tikai, vai RD ir pieejami vēl kādi nolaistas PSRS laiku BD ēkas vēl, kuras remontēt. Tad salabos arī solīto Valdemāra ielu. Tad es vēl varēšu, iespējams, uz kepkas pasauļoties un ar tramvaju uz Skansti pabraukāties. Jaunākajam bērniem jauna skola jau šogad no 1. septembra - būs. Ar lielu stadionu, pagarināto dienas grupu visiem, kuriem to vajag, ar noasfaltētiem piebraukšanas ceļiem (kur agrāk varēja zobus izdauzīt), tā kā viss ir kārtībā. Rezultāts ir super. Šie vismaz mazāk sola, bet vairāk - dara.

Atslēdzies Mao

Rīgā balsojusi aktīvāk un gudrāk, nekā iepriekš, neatkarīgi no tautības.
Vienotība - uz leju,
Saskaņai kritums,
Kaimiņi sēž mājās...

Varbūt veikli puikas no Saskaņas tos 1-2 "liekos" izpirks???

Atslēdzies Zigfrids

Bez lozunga "Gāzīsim Ušakovu" (taisnību sakot, - nožēlojams pirmsvēlēšanu piedāvājums no latvisko partiju puses - nekas cits piedāvājams tā arī nebija) viss būtu, kā parasti. Minētais lozungs patiesībā bija vienīgais, kura dēļ latvieši vienoti un aktīvi balsoja par bordāniem, strīķēm, ķiršiem, pulkiem un bondariem. Nekā cita, ko piedāvāt nebija ... Izņemot Bazilio un Alises piedāvājumus Buratino. Pat to solījumu izpildīt nespēja ...  :rofl:  Ušakovs vēl aizvien paliek, kur bijis?

Aģents 0.7

• Viesi
 :brauc: Un Valmierā varēs turpināt ielu sašaurināšanu. Pilsēta aug, ielas sarūk :D

Atslēdzies Mao

Re: Pašvaldību vēlēšanu 2017, rezultāti, kāzusi, cūcības un pārsteigumi.
« Atbilde #10 : 2017. gada 04. jūnijs, 15:13:17 »
Kāds tam nabaga kurmim pateiks ka, lai sauļotos nevajag gaidīt kamēr izgāztuve ar zāli apaugs un Ušakovs vārtus atvērs?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #11 : 2017. gada 04. jūnijs, 16:29:43 »
Cirks beidzies, klauni nav aizmukuši - > tagad gaidàm izràdi!
Nobalsoju par konservatīvajiem!...tagad Jutai un Jurašam jārāda sava varēšana!...jādomā, ka šie zin kā ne tikai oficiāli ar tiesneša atļauju, bet arī neoficāli noklausīties  pozīcijas mobilkas...nu,katrs profesionālis tak zin savas profesijas neatļautās lietiņas? :)
Šie tak māk savervēt aģentùru domes struktùrās, lai visi vajadzīgie dokumenti pie viņiem nonāk ātrāk nekā pie mēra? ..ok, nav naudas aģentu apmaksai, bet ir arī citi līdzekļi motivēt cilvēkus ziņot!
Koroče, gaidu šovu ! :)...citādi vecā Rīgas opozīcija, nu, tas Pulks , Broka u.c. tik žēlojās, ka viņiem nedod informāciju!
Tagad lielākos informācijas vākšanas lietpratējus esam ievēlējuši!

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #12 : 2017. gada 04. jūnijs, 16:36:54 »
Piekrītu, ka ļoti nepievilcīgi tie vēlēšanu kantori, domāju, ka varbūt tikai manējais, ka Rīgā ir smalkāk. No kartona kastēm aizlietņi uz galdiem!! Man atbildēja, ka vēlēšanām naudas esot tik, cik esot!
Par rezultātiem - nekas nav nekur mainījies. Bija vērts?  :rofl:

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #13 : 2017. gada 04. jūnijs, 16:39:50 »
CVK neoficiālie rezultāti:

Kandidātu saraksti    Derīgās zīmes*    Deputāti
"Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija, Partija "Gods kalpot Rīgai"    127099 (50,82%)    32
Jaunā konservatīvā partija    33553 (13,42%)    9
Latvijas Reģionu Apvienība, "Latvijas attīstībai"    34176 (13,66%)    9
Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”    23135 (9,25%)    6
Partija "VIENOTĪBA"    15653 (6,26%)    4

Zaļo un Zemnieku savienība    8249 (3,30%)    0
Politiskā partija "KPV LV"    3824 (1,53%)    0
No sirds Latvijai    1517 (0,61%)    0
Vislatvijas Sociāldemokrātu kustība "Par neatkarīgu Latviju!"    799 (0,32%)    0
Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija    576 (0,23%)    0
Eiroskeptiķu Rīcības partija    549 (0,22%)    0

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #14 : 2017. gada 04. jūnijs, 18:35:11 »
  Par nederīgām atzītas vairāk nekā 8000 balsošanas zīmes      
  Par nederīgu visā Latvijā atzīta 8041 balsošanas zīme, vismazāk nederīgo zīmju no kopējā vēlētāju skaita bija Rīgā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.    
Rīgā no derīgajām aploksnēm (250 107) par derīgām tika atzītas 249 130 vēlēšanu zīmes, kas nozīmē, ka 977 nebija izmantojamas.
Kurzemē no 90 598 aploksnēm, kas tika atzītas par derīgām, 89 276 zīmes tika izmantotas skaitīšanai - 1 322 zīmes tika atzītas par nederīgām.
Latgalē derīgās aploksnes bija 97 322, bet 1325 zīmes tika atzītas par nederīgām.
Vidzemē derīgās aploksnes - 194 999, bet derīgās zīmes - 192 026, kas nozīmē, ka 2 973 bija nederīgas.
Zemgalē - derīgās aploksnes 93 809, derīgās zīmes - 92 365, 1 444 atzīta par nederīgām.
Kopējais kļūdas procents visos novados ir līdzīgs, izņemot Rīgu, kur tas ir mazliet mazāks.
>>>
Nekas tāds fenomenāls nav, un laikos cilvēki ir vairāk neapmierināti, proti, ir jādomā pie protestu metodēm.