Autors Tēma: Latvijā - labi vai slikti vai...  (Lasīts 6835 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: Latvijā - labi vai slikti vai...
« Atbilde #60 : 2017. gada 12. jūlijs, 07:27:47 »
Es apzinos to, ka šobrīd noraugos Latvijas lēnas miršanas procesā. Nav jau tas nekas jauns uz šīs zemes - pasaules politiskā karte mainās ik pa laikam. Latvijas zeme tiek iztirgota ārzemniekiem, latvieši aizdodas ekonomiskajā trimdā uz neatgriešanos, varturi psiho, ka naudas par maz, un liek tik klāt nodokļus, no kā aizbrauc vēl vairāk un tā pa riņķi. Šī zeme tiek atbrīvota no aborigēniem. Kas te pēc gadiem dzīvos, varbūt krievi, varbūt vācieši, varbūt zviedri, kas zina... Jo vieta jau kolosāla - gan klimatiski bezproblemātiska, gan vēl ķīmiski un "multikulturāli" neaizd*rsta... Tik vien kā nosaukums un karogs arī paliks.

Atslēdzies reno

« Atbilde #61 : 2017. gada 12. jūlijs, 07:56:31 »
Man ir tieši tāda pati sajūta. Tūlīt vēl visas dzegužpuķītes un zaļspārnītes saskaitīs, lai zemnieku lauku vietā būtu pļavas

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #62 : 2017. gada 12. jūlijs, 08:26:10 »
Pilnīgi noteikti man tādas sajūtas nav. Es daudz braukāju pa Latviju, redzu, ar kādu jaudu strādā Latvijā esošās ražotnes, redzu apstrādātus laukus (ko nevarēja redzēt pirms gadiem 15), redzu, ka uzņēmīgie cilvēki rosās. Redzu labas mājas, vecajām mājām nomainītus jumtus utml. Es neieciklējos uz sabrukušajām būdelēm un dažviet nolaistajām pilsētelēm, kur pašvaldībās tup stagnātiski ībļi ar padomjlaika domāšanu (tad taču viss bija labi pats no sevis, vai ne).
Protams, saprotu, ka inteliģence kādreiz tika mērķtiecīgi iznīcināta, tāpēc nebrīnos, ka tik daudz ir negatīvisma un aizbraukšanas gadījumu (uz Tobago! Urrā, Kur nedraud ne mēris ne karš!).
Vienlaikus saprotu, ka cilvēkiem pusmūžā, kas pieraduši fatāli žēloties un dzīvot pašizdomātā nolemtībā, neviens nevar piespiest dzīvot citādāk.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #63 : 2017. gada 12. jūlijs, 09:12:03 »
Bobi Bobi, a Tu pa ceļiem braukādams paskaties uz ļesovoziem - tāādus sprungulīšus un puvekļus vadā, mežu vairs nav. Un nebūs, jo pēc jevropas vadlīnijām nekas vietā nav jāstāda, aizaugs ar krūmiem, kādiem bērzeļiem, varēs cirst jau pēc gadiem 20-mit.
Paskaties uz to mau.ību, kad vasaras vidū lopiem paiku no smirdīgām skābbarības bedrēm smeļ. Kur nu vēl kāds lops ir palicis.
Apsētie lauki. Kur šobrīd kukurūza ir knapi identificējama, tikko no zemes izlīdušā stadijā jau mēnešus divus. Un lielā ķīmijas muca 2xnedēļā nobrauc, nevienas bites, nevienas kamenes, āboliņa pļavas pazudušas kā suga (kam tad tās vajadzīgas, lopu ta nav!).
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #64 : 2017. gada 12. jūlijs, 09:38:03 »
Bobi Bobi, a Tu pa ceļiem braukādams paskaties uz ļesovoziem - tāādus sprungulīšus un puvekļus vadā, mežu vairs nav. Un nebūs, jo pēc jevropas vadlīnijām nekas vietā nav jāstāda, aizaugs ar krūmiem, kādiem bērzeļiem, varēs cirst jau pēc gadiem 20-mit.
Paskaties uz to mau.ību, kad vasaras vidū lopiem paiku no smirdīgām skābbarības bedrēm smeļ. Kur nu vēl kāds lops ir palicis.
Apsētie lauki. Kur šobrīd kukurūza ir knapi identificējama, tikko no zemes izlīdušā stadijā jau mēnešus divus. Un lielā ķīmijas muca 2xnedēļā nobrauc, nevienas bites, nevienas kamenes, āboliņa pļavas pazudušas kā suga (kam tad tās vajadzīgas, lopu ta nav!).

Nedzen sviestu, Camma, es redzu pat savā mežā, kā izstrādātās vietas ir apstādītas ar priedulājiem un priecājos, kā kociņi aug - pāris gados jau manā augumā. Kamenes man mājaspriekšā pilns kā dubļi, bites speciāli paskaitīju, kad āboliņš ziedēja - vismaz 10 bites uz kvm.
Lauksaimnieki nespēj visu sarullēto skābbarību izbarot lopiem - tā paliek pāri, vēl vakar redzēju, ka pērnie lielie ruļļi sastumti kaudzē.
Bet katrs jau redz tikai to, ko GRIB redzēt

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #65 : 2017. gada 12. jūlijs, 09:44:18 »
Pieredzē balstīts secinājums "es to un to redzēju, tātad tā ir visur" nav īsti objektīvs, neatkarīgi no secinājuma satura (vissirslikti vai vissirlieliski).

Atslēdzies tuk

« Atbilde #66 : 2017. gada 12. jūlijs, 09:45:35 »
Šķiet vieniem pusglāze ar ūdeni, otriem pustukša glāze ;)
Vieni redz iespējas, citi neredz :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #67 : 2017. gada 12. jūlijs, 09:46:00 »
Pieredzē balstīts secinājums "es to un to redzēju, tātad tā ir visur" nav īsti objektīvs, neatkarīgi no secinājuma satura (vissirslikti vai vissirlieliski).

Pilnīgi pareizi, tādēļ es arī uzsveru to, ka katrs redz to, ko GRIB redzēt. Ja visu jāpamato ar statistiku, mums te tēmu nemaz nebūtu, kur nu vēl diskusiju

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #68 : 2017. gada 12. jūlijs, 10:06:18 »

Atslēdzies Camma

« Atbilde #69 : 2017. gada 12. jūlijs, 10:17:26 »
Nu, ja SKĀBBARĪBU rullē RUĻĻOS, tad man ir viedoklis par visu citu, ko Bobis te .... runā. Un nē, vīlusies Bobī neesmu. :)
Visus sakost!

Atslēdzies Mao

« Atbilde #70 : 2017. gada 12. jūlijs, 10:22:39 »

Nedzen sviestu, Camma, es redzu pat savā mežā, kā izstrādātās vietas ir apstādītas ar priedulājiem un priecājos, kā kociņi aug - pāris gados jau manā augumā. Kamenes man mājaspriekšā pilns kā dubļi, bites speciāli paskaitīju, kad āboliņš ziedēja - vismaz 10 bites uz kvm.
Lauksaimnieki nespēj visu sarullēto skābbarību izbarot lopiem - tā paliek pāri, vēl vakar redzēju, ka pērnie lielie ruļļi sastumti kaudzē.
Bet katrs jau redz tikai to, ko GRIB redzēt

Tā viņš ir, un nav nekāda sviesta par pieredzē balstītiem secinājumiem - toties ir ārzemnieku apbrīns un atzinības par Latvijas valsts meži sasniegumiem, Venden ir ap 100 starptautisku kvalitātes diplomu un mūsu specdienestu čaļus sauc lasīt, protams specifiskus, seminārus uz Angliju - specdienestu citadeli. Tikai ir cilvēki, kas loģiski, nepeld un neredz un tāpēc slikti, tāpēc valsts, kā dura tērē naudu uz marketinga projektiem tipa "Latvija var", kaut varētu tak pacelt D un pirms D datus pačamdīt, un uz falšiem "Tevi gaida mājās", kaut ekonomikai tagad tu neesi nafig vajadzīgs šeit. Bet tur gan. Tikai, lai vaidētāji galīgi visu nesagandē kaut kādiem manipulatoriem par prieku un signālu rīcībai.
Un nesakiet man, ka es neredzu trūkumcietējus un invalīdu slābano valsts atbalstu, vairāk par jums redzu, ar garantiju. Toties jūs gan neredzat veiksmes stāstus pat ja jums ģīmī firmas, sportista, operdziedātājas, pilota, inženiera, ģitārista, dizainera un tjp vārdu iebāž.

Un neviens te nepropagandē, vispār neviens - ja banka šakāļo, iet un izkaujās. Ja dotētais sektors klibo personīgai skādei - iet un izpēta likumus, kur tā iespēja paslēpta.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #71 : 2017. gada 12. jūlijs, 10:25:48 »

Vieni redz iespējas, citi neredz :)

Paliek tikai jautājums, kuri PARASTI TAD PALIEK tukšā.... . Un amen, var beigt diskutēt.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #72 : 2017. gada 12. jūlijs, 10:41:55 »
Smieklīgākais, ka valsti izzog visādi haizivis lobiji (oligarhi) un tur tiešām mēs esam bezspēcīgi, jo šie ar naudu pat ģenerālprokuroru var nopirkt, vai tiesnesi izlecināt pār balkona malu, bet Lembim, kā vienmēr tieši tautas atbalsts pilnas riekšavas. Un, kā smejies tieši no paša Vissirsliktisa Zigfrīda.

Atslēdzies reno

« Atbilde #73 : 2017. gada 12. jūlijs, 11:57:52 »
Protams, ir brīnišķīgi sasniegumi PAR SPĪTI VISAM, veiksmīgi biznesi caur ērkšķiem uz zvaigznēm utt.

Bet gribētos, lai vienkāršs cilvēks bez haizivs kampiena, īpašiem talantiem vai atgūta senču mantojuma varētu normāli, bez sasprindzinājuma  dzīvot cilvēka cienīgu dzīvi

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #74 : 2017. gada 12. jūlijs, 12:06:43 »
Nu, ja SKĀBBARĪBU rullē RUĻĻOS, tad man ir viedoklis par visu citu, ko Bobis te .... runā. Un nē, vīlusies Bobī neesmu. :)

Camma, Tev par lielu pārsteigumu - jā, zāli nopļauj, rullē ruļļos un ietin hermētiskā plēvē, kur šī zāle pirmo 3 - 4 dienu laikā ieskābst (nedrīkst piekļūt gaiss). Un tāda tā glabājas kā skābbarība. Paskaties lauku malās - lieli balti ruļļi, tajos iekšā ir skābsiens....