Autors Tēma: Ceļojums  (Lasīts 17265 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dille

Ceļojums
« : 2017. gada 04. augusts, 12:09:41 »
Viss. Esmu nolēmusi. Krāšu naudu LIELAJAM CEĻOJUMAM.
Uz zemi, kur vienmēr esmu gribējusi nokļūt.
Katru mēnesi, stipri žmiedzoties, atlikšu noteiktu summu un pavasarī man BŪS.
Pamudinājums bija vienas kolēģes žēlabas - kā viņai griboties nokļūt X.
Kādas problēmas? Ja nav kompanjona un uzņēmības ceļot vienam, var ar tūrfirmu. Pie sevis nodomāju, kāpēc šitik neuzņēmīga, jau kuro gadu tikai nopūšas un atvaļinājumu nodīko.
Un tad man dzima ideja , ka jākrāj ceļojumam. Manam. Pavasarī vīrs jānostāda fakta priekšā - vairs nu nekā, jābrauc!
Plāns pamazām sāk īstenoties. Bišķi jau grūti ir tā žmiegties, bet sevis disciplinēšana, nepērkot NEKO lieku, ir tīri rosinoša.

Kas ir paradokss? Ārprāts, cik šeit pat, Latvijā, ir skaisti un labi!
Taisnība, ka bieži to var novērtēt salīdzinot. Tad, kad esi izbraukājies un visu ko redzējis, sēdi Gaujas malā, košļā smilgu, maigs vējš sajauc matus, dundurs sāpīgi iekož pakaļā, smaržo lēpju lapas, ir absolūts miers un klusums, kāda spāre pārlido virs ūdens spoguļa un tev ir absolūti viss, kas vajadzīgs. Idille, miers, harmonija. Siltums un mīļums, kas apņem un pārklāj visu. Un tas ir tikai šeit, Latvijā. Citur es skatos un brīnos, bet tas nav mans. Jūsmoju - cik skaaaisti, cik interesanti, bet tas neaiziet līdz manas dvēseles dziļākiem slāņiem.
Vai kāds sūdzas par vasaru? Ir burvīgas darba dienas novakares, kad ar riteni izlaist patālāku līkumu. Jau Rīgas nomale un tad - meža takas, ceļi, dubļi un priežu smarža, putnu čivināšana un piesaulē sasilušu sveķu smarža. Tad atkal privātmājiņas ar rūpīgi pļautiem zālājiem, lēni riet saule un ķermeni apņem tik patīkams dzestrums, viegla zosāda, bet tik labi, tik svaigi elpot!
Ļoti gribas nedēļas nogalē uz laukiem, bet vīrs saka - negriboties šonedēl vergot.
Vai zināt to sajūtu, kad lēni tumst vakars, pieklusuši putni, ir tāds maigs klusums, sēdi uz pirts lieveņa, pliks un laimīgs, tikai dvielī ietinies un šajā klusumā pa balto lielceļu soļu skaņa - kaimiņš iet uz kūti.

Atslēdzies daddy

Re: Ceļojums
« Atbilde #1 : 2017. gada 04. augusts, 12:16:50 »
Latvijā tiešām ir skaisti un labi. Un IR vērts arī pa Latviju paceļot.

To es sapratu padzīvojot viesu mājā pie Daugavas. OK, savā mājā serviss un apstākļi pat labāki, tomēr SAVĀ mājā nav iespējams laiski malkot kafiju uz terses un baudīt vasaru... fiksi paēd un pie darba - zāle, bites, u.c 1001 lieta. Ceļojumā (kaut tikai stundas brauciena attālumā) viss ir pavisam savādāk. :)   

Atslēdzies dip

« Atbilde #2 : 2017. gada 04. augusts, 12:34:25 »
Mana lielā mīlestība ir Latvija. Tā ir tik maziņa un vienlaicīgi - liela un dažāda. Skaaaistaaa! Un man ir interesantāk tieši Latvijā, jo te viss savs un tuvs. Labāk iepazīstu vēsturi, kultūru, ģeogrāfiju, cilvēkus. Cenšos pamatīgi izpētīt kādu Latvijas pleķīti. Lai ar pārliecību varētu teikt - es te biju un zinu gandrīz visu. Latvija mainās - katru gadu jaunas takas, vietas. Kopš esmu sapratusi, ka rudenī un ziemā var iekāpt kaut kādā autobusā/vilcienā un braukt izpētes braucienā uz kādu pilsētu vai miestu, man vairs nav pretenziju pret rudeni un ziemu.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2017. gada 04. augusts, 13:40:26 »
traki ir aizbraukt vasaras karstākajā atvaļinājumu sezonā un kādu populāru tūristu galamērķi. Piem. Spāniju. Aizbrauc - tūristu bari priekšā, ārā tik karsts, ka var pankūkas cept, uzturēties ārā neizturami, sēdi kondicionētā viesnīcā un domā - pats par savu naudu taču nopirki sev to visu...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2017. gada 04. augusts, 13:44:22 »
a kā Tev variants, ka aizbrauc uz to pašu Spāniju, +11 grādi, līst, sēdi viesnīcā segās satinies un ziņās lasi, ka LV +30...
Kolēģim tieši tā gadījās

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2017. gada 04. augusts, 13:56:19 »
tas jau ir tas pats.
Nu, ko, vēl 3 gadi esot atlikuši, līdz viss klimats saiešot pilnīgā bietē līdz globālām katastrofām.. Kkāds nopietais zintnieks esot šo prognozējis un pamatojis, tik viņa darbu novākuši, noslepenojuši un pašu turot bezmaz skābūzī..

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #6 : 2017. gada 04. augusts, 14:33:26 »
Es ļoti mīlu Latviju, bet to, ka šeit ir ko redzēt, var teikt tikai tas, kurš nekad nav bijis ārzemēs. Un, jā,  esmu LV krustu šķērsu izbraukājusi, diez vai kads ir vairāk objektus un vietas redzējis kā es  :)
Doma krāt ceļojumam ir laba, bet es labāk braucu, kur varu atļauties bez žmiegšanās. Varbūt tāpēc, ka man nav sapņu zemes.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2017. gada 04. augusts, 14:33:33 »
tas jau ir tas pats.
Nu, ko, vēl 3 gadi esot atlikuši, līdz viss klimats saiešot pilnīgā bietē līdz globālām katastrofām.. Kkāds nopietais zintnieks esot šo prognozējis un pamatojis, tik viņa darbu novākuši, noslepenojuši un pašu turot bezmaz skābūzī..

Tas zintieks būs bijis Nakata kngs

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2017. gada 04. augusts, 14:44:28 »
Es ļoti mīlu Latviju, bet to, ka šeit ir ko redzēt, var teikt tikai tas, kurš nekad nav bijis ārzemēs.

Vienmēr var atrast sievieti ar garākām kājām, lielākām krūtīm vai blondākiem matiem, nekā esošajai, bet tāpēc jau nevajag teikt, ka esošā ir pilnīgi nekāda...

Manuprāt LV ir ko redzēt, ir ko darīt, ir ko izbaudīt - protams, visam savs laiks un vieta...

mani drīzāk pārsteidz un izbrīna cilvēki, kuri ārzemju ceļojumā aizbrauc kautkādā standarta, tūristu izmīdītā maršrutā, un pēc tam lepni stāsta, ka bijuši taizemē, ķīnā un sazin kur vēl, bet kad apprasies sīkāk, tad izrādās, to vienu ziloni varēja tepat mūsu Zoo redzēt un makdonaldi visā pasaulē garšo vienādi... tikai nīkšana lidostā un mīnusi kontā. tad ta ceļojums :D

Atslēdzies dille

« Atbilde #9 : 2017. gada 04. augusts, 15:02:06 »
Danu, es pat nedomāju visādus tūrisma objektus, Nāra. Vairāk neskartu dabu Latvijā un sajūtu, ka esi piederīgs. Rīta miglu aiz mājas, dzērves kaimiņa pļavā, to, kā vālodze sauc pēc lietus, grieze griež un stārķis pastaigājas, tēlodams baigo saimnieku. Meža zemenes piesaulē, milzīgus gubu mākoņus un gulēšanu pļavā, kad smilgas šūpojas pāri.
Latvijā aizvien vairāk man patīk nevis iekāpt mašīnā, traukties uz kārtējo objektu, izkāpt, ievilkt ķeksīti, ka būts, paēst kafejnīcā un doties mājās, bet gluži pretēji -
kaut kur doties kājām( reizēm tas nozīmē arī laušanos caur brikšņiem un džungļiem, lai kaut kur piekļūtu), braukt ar riteni, arī nesteidzīgi baudot, vērojot, jo tad ir sajūta, ka esi tai visā iekšā.

Nu šoreiz pamēģināšu krāt klusībā ar žmiegšanos (jo es jau vispār neesmu no krājējiem). Esmu jau tik daudz izpētījusi, ka man kļuvis reāli interesanti un ir sajūta, ka tas ceļojums ir krietna realitāte, it kā kaut kas apsolīts, kas noteikti piepildīsies.

Atslēdzies dip

« Atbilde #10 : 2017. gada 04. augusts, 15:03:10 »
Man, savukārt, priecina cilvēki, kuri uz ieteikumu aizbraukt uz to vai to valsti, atbild - es jau tur vienu reizi esmu bijis :)

Runājot par Latviju, nu neticu, ka gandrīz visur ir būts. Ķemeru purvs - ziemā, pavasarī, vasarā, no rīta, vakarā - tik dažāds.

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2017. gada 04. augusts, 16:39:29 »
Mani ne citzemēs ne šaizemē neko nevilina vēsturiskie objekti, dižarhitektūra vai standarta skati. Nu labi, dažas baznīcas es gribētu redzēt dzīvajā, dažas gleznas.Un pāris tālās zemes, bet tad man tur gribētos būt tā ilgāk, nevis parastās 2 nedēļas
Parasto cilvēku ikdienas dzīve, parastās ieliņas vai ainavas daudz interesantāka, kaut gan tā jau  ir ilūzija, ka tu tur iederies, kaut vai kādu nedēļu.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #12 : 2017. gada 04. augusts, 16:57:00 »
Nespēju noturēties, nepievienojot vienu no pēdējā laika purva bildēm. Šoreiz bez ... purva nosaukuma...

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #13 : 2017. gada 04. augusts, 17:34:59 »
Man, savukārt, priecina cilvēki, kuri uz ieteikumu aizbraukt uz to vai to valsti, atbild - es jau tur vienu reizi esmu bijis :)

Runājot par Latviju, nu neticu, ka gandrīz visur ir būts. Ķemeru purvs - ziemā, pavasarī, vasarā, no rīta, vakarā - tik dažāds.

Es saprotu šo, jo dzīves laikā tik maz var  paspēt apskatīt, ka liekas - ko tad otrreiz braukt? Vismaz reizi iebāzt degunu katrā valstī būtu ideāli, jo kārtīgi iedziļinàties tikai vienā dzīve ir par īsu. Un kur nu vēl vairākās....

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #14 : 2017. gada 04. augusts, 17:56:11 »
Ko kurš meklē, to māk atrast - ja kāds māk priecāties par koku atspīdumiem purva ūdeņos vai  smilgu sanēšanu un pirmajām putnu balsīm saullēktā, tas nekad nevarēs teikt, ka Latvijā nav ko redzēt.