Autors Tēma: Ceļojums  (Lasīts 17229 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Re: Ceļojums
« Atbilde #45 : 2018. gada 28. janvāris, 16:41:31 »
Ko skatīsiet Lisabonā? Man pagaidām ir atzīměts tikai tas Kristus piemineklis. Viss cits pašplūsmā. Man vispār pilsětas nevelk. Jūsminos par Algarvi. Pagaidām domāju, ka Porto būs 1-2 dienas, Lisabona 1 diena, toties Lagos - veselas 4: nesteidzīgi, saule, okeāns, pludmale.

Atslēdzies reno

« Atbilde #46 : 2018. gada 28. janvāris, 17:20:02 »
man Lisabonā visvairāk patika tas vecais 19gds centrs, -milzīgas noplukušas mājas, šauras ieliņas, psihotiskais tramvajs, un vispār tur sajutos kā Remarka romānā
Ja tikai viena diena, vnk klaiņotu, bet gan jau tur ir kaut kādi autobusi tūristu tūrei pa pilsētu

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #47 : 2018. gada 29. janvāris, 10:29:23 »
Porto esot jāēd otrpus upei, jo tur ir lētāk. Tajā pašā pusē ir visas portvīna darītavas.
Lisabonā jāēdot nata un jādzerot kafija. Jāskatot pilsētas autentiskā daļa (Alfama), kur ir pils un looooti smuki skati uz pilsetu + smukas ielinas, utt.
Lagosā The Praia don Ana - viena no skaistākajām pludmalēm visā Algarvē. Un noteikti Ponta da Piedade!

Atslēdzies dille

« Atbilde #48 : 2018. gada 29. janvāris, 12:28:42 »
Īrēsim mašīnu, būsim tur 8 dienas un pagaidām doma apvienot gan augšu, gan apakšu.
Ielidosim Lisabonā, varētu aizdoties uz Rokas ragu, apskatīt Cascais , tad uz augšu līdz Nazarei vai Peniche. man pierakstītas vairākas izcili skaistas un mežonīgas pludmales, kur var doties gan garās pastaigās, gan pakāpelēt pa klintīm, smilšu kāpām. Netālu no Peniche atradu airbnb. tik fantastisku dzīvolkīti, kur guļamistabas durvis ved uz terasi un okeāna viļņi skalojas terases pakājē. Dzīvoklis vairāk kā super, pašlaik domāju, ka cena paaugsta, jāsaliek viss kopā, nez vai varēšu šo atļauties.
 kaut arī te citi neiesaka, iespējams, ka tomēr izbrauksim Douro ieleju, apstājoties Lamego, kur augstās un ļoti greznās 686 pakāpienu kāpnes  un no augšas pasakains skats pāri pilsētai. Kaut kur mazliet pa kalniem pastaigāt, nesteidzīgi kādos mazajos kalnu ciematiņos. Porto un Bragu domāju atstāt citai reizei, lai nav pārāk stresaini. Kādā aprakstā bija intereanti, ka ļauži nakšņojuši 19. gs. augstmaņu villā,  gluži netraucēti varējuši baudīt vakaru pie iekurta kamīna, izdejoties pa greznām zālēm, ēst no smalkiem porcelāna traukiem. Nu tas pagaidām tikai tā - īpaši kā iespēju neizskatu, naktsmītnes vēl nemeklēju.
Vēl, iespējams, gribētos kādu paŗgājienu, piem., pa Rota Vincentina marķētajām takām, kuras ved gar klinšaino okeāna piekrasti.
Tad pie Albufeiras iesaka skistu pludmali Senhora da Rocha, kas atrodas starp augstām smilšakmes klintīm.
Pēdējās pāris dienas Lisabonā.  Bet konkrēti izdomājusi vēl neesmu, jo pašlaik tam nav laika un 5-reiz varu domas mainīt kur, ko un kā.

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #49 : 2018. gada 30. janvāris, 12:58:28 »
Portugālē pavasarī var "iekrist" uz Eirovīzijas laiku. Viss dārgs.
Par cik mums tas ir vienīgais iespējamais laiks, tad lidosim uz Malagu un uz Portugāli ar auto.

Atslēdzies dille

« Atbilde #50 : 2018. gada 30. janvāris, 13:01:39 »
Eirovīzija būs no 8.-12. maijam. Kad mēs maija beigās lidosim, sen jau būs beigusēs  :clap:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #51 : 2018. gada 31. janvāris, 20:02:21 »
Lieliska ziņa, jo tad sanāk, ka ietrāpu pirms vīzijas  :yes:

Atslēdzies hm@

« Atbilde #52 : 2018. gada 02. februāris, 09:48:16 »
Es arī savos plānos esmu ierakstījusi pavasari Portugālē. Lidojumi nesanāca gluži kā plānots, tāpēc sākums Lisabonā un dažas dienas Lisabonā un ap to un tad uz Porto un apkārtni.

Mēs speciāli tā plānojām- sākt ar Lisabonu , tad ar vilcienu uz Porto un no turienes mājup.
Un  man ir 2 lietas, kas varbūt noder-
1) mēs ielidojām vakarā un uzreiz lidostā nopirkām 24 stundu etalonu un sākām lietot, varējām braukt tajā vakarā un visu nākamo dienu - etalons bija derīgs arī slavenajam 28.tramvajam. Pa vecpilsētu , protams, kājām, bet bija taču ar 28.tram jāizbrauc un arī uz Belemas torni gribējām tikt, tur ar kājām neaiziesi.
2) lidojām ar pārsēšanos un sēdvietas pārsvarā bija ne pie loga. Vienīgā reize, kad bija pie loga, bija Londona-Lisabona. Un, ja es kādreiz vēl lidošu uz Lisabonu, es noteikti piemaksāšu,lai tiktu pie loga! Pārlidojām pāri visai pilsētai līdz okeānam, tad pagriezāmies un sākām nolaišanos pāri Lisabonas apgaismotajām ielām, garām Jēzus statujai, pāri namu jumtiem, fantastisks skats! Jā, pieļauju, ka daudzās pilsētās ir šāda nolaišanās, bet manā pieredzē tā ir vienīgā:)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #53 : 2018. gada 04. februāris, 13:24:57 »
Mēs speciāli tā plānojām- sākt ar Lisabonu , tad ar vilcienu uz Porto un no turienes mājup.
Un  man ir 2 lietas, kas varbūt noder-
1) mēs ielidojām vakarā un uzreiz lidostā nopirkām 24 stundu etalonu un sākām lietot, varējām braukt tajā vakarā un visu nākamo dienu - etalons bija derīgs arī slavenajam 28.tramvajam. Pa vecpilsētu , protams, kājām, bet bija taču ar 28.tram jāizbrauc un arī uz Belemas torni gribējām tikt, tur ar kājām neaiziesi.
2) lidojām ar pārsēšanos un sēdvietas pārsvarā bija ne pie loga. Vienīgā reize, kad bija pie loga, bija Londona-Lisabona. Un, ja es kādreiz vēl lidošu uz Lisabonu, es noteikti piemaksāšu,lai tiktu pie loga! Pārlidojām pāri visai pilsētai līdz okeānam, tad pagriezāmies un sākām nolaišanos pāri Lisabonas apgaismotajām ielām, garām Jēzus statujai, pāri namu jumtiem, fantastisks skats! Jā, pieļauju, ka daudzās pilsētās ir šāda nolaišanās, bet manā pieredzē tā ir vienīgā:)

Paldies par ieteikumu - 24h stundu biļete jau pirmajā vakarā būs īsti laikā. Mēs lidojam uz Lisabonu un atpakaļ arī no Lisabonas. Pa vidu mēģināsim pieķert arī Porto, kaut būtu paticis lidot atpakaļ no turienes.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #54 : 2018. gada 05. februāris, 09:08:43 »
par to etalonu - toreiz izrēķināju, ka, ja ielidojam pl.20, tad tieši labi sanāk viņu tērēt . Tā kā dzīvojām pašā centrā, labi salikās plāns, ka nākamajā dienā līdz pl.20 braukājamies, pēc tam nākamā dienā - ar kājām.

Porto tālu.. Lai izdodas saplānot optimāli!

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #55 : 2018. gada 05. februāris, 21:34:53 »
Lisabonā esot tramvajs Nr. 28, un ar šito varot smuki pa riņķi apbraukt gar visiem pikčereskajiem objektiem un skatiem.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #56 : 2018. gada 06. februāris, 10:13:42 »
Lisabonā esot tramvajs Nr. 28, un ar šito varot smuki pa riņķi apbraukt gar visiem pikčereskajiem objektiem un skatiem.
izņemot Belemas torni

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #57 : 2018. gada 06. februāris, 22:29:35 »
par to etalonu - toreiz izrēķināju, ka, ja ielidojam pl.20, tad tieši labi sanāk viņu tērēt . Tā kā dzīvojām pašā centrā, labi salikās plāns, ka nākamajā dienā līdz pl.20 braukājamies, pēc tam nākamā dienā - ar kājām.

Porto tālu.. Lai izdodas saplānot optimāli!

Jā, zinu, ka tālu, bet iekš 10 dienām ceru iekļaut Lisabonu, Sintru, Porto un vēl dažas vietas. 100% esmu pārliecināta, ka Portugālē tik drīz neatgriezīšos, tāpēc mēģināšu maksimālo iespējamo, bet lai nav nogurdinoši. Līdz ar to .... atstāšu kaut ko neskatītu, lai būtu vēlme atgriezties kaut kad ... varbūt ...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #58 : 2018. gada 07. februāris, 09:39:11 »
Sintra - man pietrūka ar vienu dienu. Pirms braukšanas mēģināju saprast, kas jāredz, bet nebiju visu izpratusi :)  Mauru pilī iekšā negājām. Sintras pilī gājām, bet laikam, varbūt, vajadzēja neiet tur iekšā, tikai skaisto ārpusi apbrīnot un tad aiziet pa teritoriju uz tiem tālākajiem objektiem.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #59 : 2018. gada 09. februāris, 19:43:46 »
Tiem , kas bijuši Sintrā - ja brauc ar auto, kā tur pa tām ieliņām, tiešām traki un labāk ar vilcienu?
Par auto - labāk ar automātisko vai mehānisko kārbu? Laikam jau automātu, ņemot vērā tos stāvos uzbraucienus?