Autors Tēma: Tīnis  (Lasīts 8490 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Re: Tīnis
« Atbilde #45 : 2017. gada 10. augusts, 19:47:03 »
Ja tīņu muļķības sāk izstrādāt vēlāk -pilnīga šaize. To jau augstskolu kopuškās var redzēt -kā no striķa norāvušies

Zigi -1)tātad iedzērušu/piedzērušu savu paša bērnu tu mājās nelaistu?
2) vai pats tīņu gados biji stingros žņaugos vai tieši otrādi?
3) vai tiešām nekad "nepiemāvies"

1) visticamāk būtu pirmais, pēdējais un visai nopietnais brīdinājums, lai pēc tam nebūtu "es nezināju".
2) tīņu gados es sportoju, y šitā visa herņa pa lielam neinteresēja, - bija citādas vērtības un citādi draugi līdz ar to.
3) gadījumi bija, bet ātri sapratu, ka nekāda kaifa tai dzirā nav. Smēķēšana - to es vispār neizprotu. Kkāda iracionāla nodarbe.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #46 : 2017. gada 10. augusts, 19:58:34 »
Es vien atgādinu, ka pubertāte ir normāls process personības attīstībā un tam ir jābūt :)
Un ne visiem tīņiem ir tendence dzert un narkoties, nemācīties...
Un ja iepriekš  attiecības bijušas labas, to kas labi/slikti  prot atšķirt.
Mēs kautkā uzreiz sākām izturēties kā pret pieaugušiem un vienmēr jautājām viedokli,
diskutējām. Kur negribēja iet, ar varu nevilkām. Bet abiem vispār diezgan liela pienākuma
apziņa, to maķenīt “ļaunprātīgi“ izmantojām ;) Bet vispār neko neaizliedzām.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #47 : 2017. gada 10. augusts, 20:10:25 »
Nomade- ja lielākās problēmas ir skolā- pēkšņi krītas sekmju līmenis , bastošana utjp. , iesaku iet uz skolu un runāt. Es gāju. Kā jau aktīva mamma- skatījos problēmais acīs(tā man toreiz likās),runājām ar skolotāju- acīs man teica vienu, aiz acīm, izrādās, ko pretēju. Mana vislielākā tā laika kļūda- strostēju un vainoju tikai un vienīgi puiku. Pāris gadus pēc tam,kad puika bija beidzis ģimnāziju, darba kārtībā iepazinu skolas dzīvi no iekšpuses.... :faint: . No sirds atvainojos puikam, paties- no sirds!!! Tādēļ, ar vislielākajiem burtiem piekrīti Cammas viedoklim- no svešiem un pret svešiem savs bērns ir jāaizstāv!! Vienmēr un visur, jo nevienam jūsu bērns,pa lielam, neinteresē! Vismazā- učenēm!

Mums vienreiz piešuva lietu par to, ka 5 (ieskaitot manējo) esot situši vienu ... Neteikšu, ka konstanti vislabākais variants ir vienmēr TIKAI aizstāvēt neiedziļinoties. Gāju uz skolu (tiku izsaukts kopā ar citiem vecākiem), iepriekš nopratinājis sīci visos sīkumos. Galarezultāts?
1. Māc. daļas vadītāja atzīst, ka skolotāja nav iedziļinājusies būtībā.
2. "Sistā" puiša māte atskārš, ka dēls stāsta par notikumiem skolā visu tā, kā izdevīgi pašam, ir pilna apņēmības tagad atrauties no nebeidzamajiem darbiem un saprast, kas ar pašas bērniem notiek.
3. Sitēju vecāki arī tomēr saviem sīčiem skaidro, ka rīkoties konkrētajā un citos līdzīgos gadījumos vajadzēja (-tu) savādāk.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies magda

« Atbilde #48 : 2017. gada 10. augusts, 20:51:36 »
Zigfrid- es neteicu,ka nevajag iedziļināties. Situācija ir jāizzin no abām pusēm, un vēl labāk- arī no trešās! :) Manējais nekad nav kāvies, visu varot nokārtot pārrunu ceļā :) Videnes laikā pēķšņi radās dziļa nepatika pret konkrētu priekšmetu, tik dziļa,ka sāka bastot stundas. Skola laba, klase- no piecām paralēlklasēm salasīti vislabākie. Situācija pa pāris gadiem nokaitējās tik tālu,ka puika bija gatavs pamest skolu,direktore un mēs neļāvām. 12.klasē pārgāja uz paralēlklasi, kurai konkrētā priekšmeta skolotāja nepasniedza stundas. Videni pabeidza,konkrētajā priekšmetā ņēmām privātskolotāju,lai iedzītu robus. Citos priekšmetos- atzīmes labas un dažos- spīdošas.
Visvairāk visā šajā lietā mani skumdina učeņu divkosības :( Ja es būtu vidēji statistiskā mamma,kas  necīnās par savu bērnu, bet ļaujas plūsmai- puika skolu nebūtu beidzis. Un vēl lielākas skumjas par to, cik dziļā pakaļā ir aizlaista mūsu skolu sistēma.
Mazbērns iet privātajā dārziņā, arī skolā , visticamāk ies privātajā. Skolas izvēle būs nopietna- vedekla man tāda- dziļi urbjoša! :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #49 : 2017. gada 10. augusts, 22:04:21 »
Oi, kādi jums lieli tie tīņi, 11,12klase, man jau šitie skaitās jaunieši :)

Atslēdzies magda

« Atbilde #50 : 2017. gada 10. augusts, 22:27:07 »
Laiki mainās, esmu dzirdējusi,ka tagad tīnisms tiek izslimots jau 11- 13 gados. Manējais tādos gados bija blonds enģels! :rofl:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #51 : 2017. gada 10. augusts, 22:44:23 »
Ar jaunākiem laikam tomēr vieglāk..., bērnišķīgāki visi tie gājieni,
vairāk smaidu izraisa nekā dusmu.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #52 : 2017. gada 10. augusts, 22:50:36 »
Brīnos, ka videnes laikā māmuķi lieliem zirgiem (19- dīgi skolu beidz) velkas uz skolu ar učenēm attiecības kārtot. Neatceros nevienu māmuķi skolā manā videnes laikā. Tas būtu ārprāts, ja mans māmuķis būtu nācis kaut ko regulēt. Infantilisms mūsdienās.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #53 : 2017. gada 10. augusts, 22:52:07 »
Nevar vienmēr un visiem piemērot vienu un to pašu audzināšanu. Ja es būtu darījusi tā, kā Zigfrīds, man pašlaik nebūtu dēlu. Punkts.
Ir bērni absolūti bez problēmām, ir ar mazām problēmām, ir ļoti problemātiskie. Un cepuri nost to vecāku priekšā, kuriem izdodas tikt galā ar šiem dažādajiem.
Man ļoti spēcīgi palikusi atmiņā viena mamma, kura KATRU rītu uz skolu savu puiku saposa kā izcilāko manekenu. Kamēr mamma no rīta sasveicinājās ar klases audzinātāju, tikmēr ar šausmām ieraudzīja savu puiku uz vēdera ieskrējienā šļūcam pa visu garo skolas gaiteņa grīdu... Nu tāds hiperaktīvs bērns. No skolas savāca baiso grīdlupatu. Pašlaik dēlietis kā ozols, ik nedēļu pie friziera, katru dienu cits uzvalks, nemaz par krekliem nerunājot. Nosvērts biznesmenis.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #54 : 2017. gada 10. augusts, 22:57:54 »
Broņa, ir arī kam uz augstskolu, par ko brīnies...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #55 : 2017. gada 10. augusts, 23:00:20 »
Nopietni?

Atslēdzies reno

« Atbilde #56 : 2017. gada 11. augusts, 00:12:45 »
Senos laikos, kad krievu skolās bija 10 klases un augstskolā  1. kursā 17 gadīgi, dzirdēts, ka rīkotas vecāku sapulces.

Atslēdzies taj

« Atbilde #57 : 2017. gada 11. augusts, 05:32:42 »
Nu, es vienkārši gaidu šīs vasaras beigšanos, lai kaut cik atgrieztos kāds ritms: meitai skola, man darbs. Citādi, man šķiet, iedodiet tik cilvēkam daudz brīva laika, un ne vienmēr tas ir labi. Protams, situācijas dažādas.

Bet pašlaik, no manas puses... Es salutēšu rudenim. Tā tēlos izsakoties :)

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #58 : 2017. gada 14. augusts, 19:51:13 »
Nevar vienmēr un visiem piemērot vienu un to pašu audzināšanu. Ja es būtu darījusi tā, kā Zigfrīds, man pašlaik nebūtu dēlu. Punkts.
Piekrītu. Un ir arī vecumu atšķirības - 16.gadīgu nevar "audzināt" kā 11.gadīgu. 16.gadīgu "pār celi".... interesanti, gribētu redzēt, kā Zigfr. dabū to gatavu :)

Atslēdzies Broms

« Atbilde #59 : 2017. gada 14. augusts, 20:12:27 »
Nu, es vienkārši gaidu šīs vasaras beigšanos, lai kaut cik atgrieztos kāds ritms: meitai skola, man darbs. Citādi, man šķiet, iedodiet tik cilvēkam daudz brīva laika, un ne vienmēr tas ir labi. Protams, situācijas dažādas.

Bet pašlaik, no manas puses... Es salutēšu rudenim. Tā tēlos izsakoties :)

Vecāku prieciņi :)

[attachment deleted by admin]