Par aktrisītēm - nu lai pagriežas uz papēdīša un iet strādāt veikalā! Kad aktrišu aptrūksies, tad ies un meklēs un lūgsies tāds Vainstīns. Ak neaptrūksies? Ko ta tā? Ak tad tomēr ir gatavas pagulties zem nelieša? I kur tad morāle un principi?
Cucība ir tajā, ka aktieriem šādu problēmu nav. Ka jālemj, vai grib zem kkā gulties vai nē. Pietiek labi darīt savu darbu. Tiešām nav redzams, ka tam būtu jāmainās?
Tak saku patriarhāta uzspiesta audzināšana, ka pagaidām vēl ir gana to citu, kas pagulsies. Un jā, būtu vieglāk mainīt šo situāciju, ja tādas vairs nebūtu atrodamas. Tomēr šādi Cammteksti veicina domu, ka tas ir liekulīgi iebilst, ka tā vnm bijis utt. Visas pārmaiņas vnm sākušās no tiem, kam tomēr pieticis iekšu iebilst un darīt to gana skaļi. Citādi nekas nemainās. Un tas nav pareizi, ka sievietei jādomā par (ne)gulēšanau ar kādu, nevis par darbu, darba intervijā. Tāpat, ka vnk laba izskatīšanās un maisa nevilkšana pāri apaļai un tvirtai pēcpusei ir "seksuālu signālu izstarošana". Kāpēc negribot ko seksuālu pasākt ar priekšnieku/režisoru, tulīt būtu jāiet strādāt mazapmaksāts darbs (veikalā), ja aktrise ir spējīga nospēlēt lomu, par kuru maksā daudz vairāk? Tas ir absurdi, ka šādas problēmas ir tiak isievietēm - vīriešiem to nav. Tādā ziņā, ceru, ka atklātu orientēto kļūs arvien vairāk, tad vrb kādā daļā arī šis izlīdzināsies.
Un vēl viens audzināšanas un tradīciju jautājums: kāpēc kinoakadēmijā, starp režisoriem un politikā vsp ir nospiedoši mazāk sieviešu kā vīriešu??? Vrb šī problēma pazustu pati no sevis, ja/kad ~50% no režisoriem būtu sievietes?
Esat pamanījuši arī vīriešu/sieviešu lomu proporciju holivudas filmās? Vai cenzūru sievietes orgasmam (R17 un liegumu rādīt kino labajos pelnošajos laikos), bet vīrieša - nē?
Un protams 1 melnādainais vai latino politkorektumam. Esmu skatījusies daudz amīšu filmas un seriālus, bet tikpat kā nekā kopumā no tiem nerodas iespaids par patiesajām proporcijām. Liels bija mans izbrīns par spāniski runājošo skaitu Floridā un lidostas paziņojumiem un uzrakstiem visur dublētiem EN un ES (faktiska divvalodība).
Un spāniski runājošo+ citu ne balto rasu pārstāvju de facto izskatās vairāk par pusi no visiem vietējiem. Kādam no filmām šāds iespaids ir radies?
De facto arī sievietes ir apmēram puse no populācijas. Cik % ir sieviešu lomu? Režisores? Politiķes?