Autors Tēma: Stulbeņi pie stūres  (Lasīts 6713 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Stulbeņi pie stūres
« : 2017. gada 02. novembris, 16:16:01 »
Elektronisko ID grib noteikt par obligātu dokumentu ikvienam
Nu kā šito tagad uztvert? Kā klaju ņirgāšanos? Kā pierādījumu, ka pie stūres esošie ir nekompetenti draņķi? Ka nav kur naudu likt?
Nekad nav redzējuši rindas pastā pie pensiju izņemšanas? Veciem cilvēkiem tā e-būšana pie zaļām ragutiņām. Un kur nu vēl lērums ar tiem, kuri internetu nevar atļauties vai kuriem tehniski tas nav pieejams zonas neesamības dēļ? Cik no viņiem noglabās to štruntu un vairs nevarēs atrast?
Visus sakost!

Atslēdzies ragana

Re: Stulbeņi pie stūres
« Atbilde #1 : 2017. gada 02. novembris, 16:28:16 »
Pievienojos sašutumam.  :banhead: Tiek ignorētas lielas tautas daļas (veco cilvēku) intereses.
Un nafig man pase, ja vēl vajadzīgs tas sū?

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2017. gada 02. novembris, 16:31:43 »
diez vai ies cauri

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #3 : 2017. gada 02. novembris, 16:39:08 »
Skatieties, skatieties uzmanīgi.
Tagad diskutēs krustu šķērsu par šo, pēc tam kādi sliktie, kuriem siltas vietiņas neatkarīgi no neievēlēšanas, ir jau sarunātas, šito atbalstīs, bet tad ... Nāks lielā režisora izvēlētais saulvedis un kā Lāčplēsis, - izcīnīs uzvaru pār ļaunajiem. Tantiņas un onkulīši nākamajās vēlēšanās, kruķiem grabot, skries par saulvedi balsot ... un iebalsos. Režisors aizkulisēs kārtējo reizi berzēs roķeles, polittehnologi ierēks par stulbajiem pingvīniem, bet kārtējais saulvedis jau drīz pēc vēlēšanām sāks rādīt savu īsto dabu un uzskatus.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tex

« Atbilde #4 : 2017. gada 02. novembris, 18:20:20 »
Ideja nebūtu slikta, ja neliktu obligātā kārtā par to maksāt. EID varētu izsniegt par brīvu - OK, par paātrinātu, nozaudētu utt varētu turpināt iedzīvoties - bet pasi par masku. Citādi sanāk kārtējā obligātā maksa par eksistenci. Tur līdz nodoklim par gaisa elpošanu nav tālu

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2017. gada 02. novembris, 20:06:43 »
Neredzu tam cita iemesla, kā vien kārtējās obligātās maksas iekasēšana.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2017. gada 02. novembris, 22:36:43 »
A par ko sobstvnna brēka? ID karte ir ērtāk glabājama, lētāka nekā pase. Vienīgā pretenzija, vismaz man, ka tikai 5 gadua derīga. Pase pat man labi ja reizi gadā vajadzīga, nu labi, divas...

Tas taču ir normāls, parasts personu apliecinošs dokumnets, neviens jau nespiež mesties e-pakalpojumus izmantot.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2017. gada 02. novembris, 22:42:00 »
Nu man personīgi brēka par to, ka man uzspiež obligāti pirkt kaut ko, kas man nafig nav vajadzīgs. Ja tā ir tik ērta/noderīga/vajadzīga, tad taču cilvēki, kam vajadzēs, paši nopirks. A nafig pārējiem, kam nevajag?! Tikai ka naudas nokāšanai.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #8 : 2017. gada 02. novembris, 22:45:29 »
Nu tad varbūt atsakies no dārgās pases, sanāks lētāk vēl...? No podziņtelefoniem nupat jau arī vislielākie dinozauri (kā es) sāk atteikties, i neko, pat iepatīkas :)

Par to, ka ID karte ir ērtāka, man nebij ne mazāko šaubu jau uzreiz, paņēmu kopā ar pasi tikko sāka dot. Bija drīzāk "beidzot...", normāli var makā ielikt. Atteiktos no pasea oavisam, ja nebūtu pa pasauli jāblandās. Arhaisms.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2017. gada 02. novembris, 23:48:05 »
Šīs kartes patlaban lielākajai daļai vecāka gadagājuma un lauku iedzīvotājiem ir tikpat lietderīgas kā automāti samaksai no automašīnas ar pogām Braila rakstā. Amerikā esot populāras. Nē, ne lietotāju, uzstādītāju vidū.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2017. gada 03. novembris, 00:48:09 »
Riebjas, ka ar varu spiež Raini mīlēt. Par manu lietošanas ērtību, lūdzu, ļaujiet lemt man pašai!!!  Podziņtelefonu pret bakstāmo ar likumu nespieda mainīt, tāpat kā kineskopa TV pret plakano, pati nomainīju. Ja valstij tik ļoti vajag, lai tad dod bez maksas.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #11 : 2017. gada 03. novembris, 03:04:39 »
Nu tad varbūt atsakies no dārgās pases, sanāks lētāk vēl...?
No pases nevar atteikties. Es šogad mainīju dokumentus, apsvēru domu, ka man to grāmatu nevajag, paņemšu tikai ID karti. Nesanāca - migrācijas dienestā man pateica, ka pasei ir jābūt obligāti.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2017. gada 03. novembris, 07:00:24 »
Grūti komentēt, neesmu šajā jautājumā iedziļinājusiea, bet hmm... Man bieži nāk klienti un saka - bērniem ir tikai ID karte, vau ar to pietiek, vai jātaisa pase... Varbūt šobrīd tikai bērniem tas iespējams, nez. Bet pieņemu, ja ID būs primārā, arī pase var kļūt neobligāta, jānoskaidro..

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #13 : 2017. gada 03. novembris, 07:04:16 »
Šīs kartes patlaban lielākajai daļai vecāka gadagājuma un lauku iedzīvotājiem ir tikpat lietderīgas kā automāti samaksai no automašīnas ar pogām Braila rakstā. Amerikā esot populāras. Nē, ne lietotāju, uzstādītāju vidū.

Jā un ar ko tad pases lietderīgākas? :)

Nēnu ja pret tad pret, un ja riebjas tad riebjas, tas saprotams... Kādreiz rīkoja grautiņus "pret mašīnām" fabrikās, pasargdies, progress un attīstība...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2017. gada 03. novembris, 07:14:02 »
būtu jau labi un uz to jāiet, jo šodienas četrdesmitgadnieki jau rīt kļūs veci.. Tikai viena lieta mani baisi tracina - tā ir tā MK noteiktā paroļu veidošanas sistēma un paroļu mainīšana katrus 3 mēnešus