Autors Tēma: Sociālais dienests  (Lasīts 17490 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Maruu

Sociālais dienests
« : 2017. gada 07. decembris, 10:37:32 »
Man šorīt samaitāja garastāvokli. Pavisam tāds "sīkums", kā sociālais dienests.
Īsumā tā - vakar apciemojuši bija manu deklarēto dzīvesvietu - vecāku mājas. Mājās bija tikai tētis, kurš viņiem pateikt manu faktisko adresi nevarēja, jo vienkārši nezina. Iedeva manu nr, tagad gaidu kad tad zvanīs. Kurai nagi niezēja, tas man arī skaidrs.
Dzīvoklis man ir tīrs, bērnam viss nepieciešamais ir, ēdiens ledusskapī arī ir. Kas vēl būtu jāņem vērā gaidot šādus viesus? Pēc visiem tiem rakstiem, kas lasīti, kā piesienas normālām ģimenēm, man ar visu to, ka viss ir kārtībā, vismaz manuprāt, nedaudz bail, ka neatrod kādu sīkumu, kas man varētu būt ne tā un nepiesienas par to.

Atslēdzies Spārka

Re: Sociālais dienests
« Atbilde #1 : 2017. gada 07. decembris, 10:50:43 »
Esi mierīga, khm, pozitīva, nekonfliktē, tad jau būs labi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2017. gada 07. decembris, 10:59:50 »
Nav jau pie mums vēl gluži Skandināvija. Nu, tā vismaz man šķiet.
Es ko domāju - varbūt vērts uz šo vizītes laiku apgādāties ar kādu liecinieku.  Palūdz kādu draudzeni, lai atnāk paasistēt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2017. gada 07. decembris, 11:01:52 »
galvenais -esi mierīga un laipna -iedomājies, ka atnākušas ciemos, piedāvā tēju un tā

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #4 : 2017. gada 07. decembris, 11:11:34 »
galvenais -esi mierīga un laipna -iedomājies, ka atnākušas ciemos, piedāvā tēju un tā
Nu, šobrīd es esmu diezgan uztraukusies. Sūdzību iesniedza bērnudārza audzinātāja (Teikuši jau nav, ne socdienests, ne pati audzinātāja), bet tas man tāpat skaidrs pēc pēdējā laika viņas dīvainās uzvedības (Pirms dažām nedēļām palūdza man uz lapiņas viņai uzrakstīt mājas adresi un telefona nr, pabrīnijos, ka viņai tās nav, uzrakstiju deklarēto. Pagājušonedēļ prasīja, cikos bērnam pie ārsta jābūt (Vakar bijām no rīta pie ārsta, mazā visu dienu tādēļ nebija dārziņā), neko nenojaušot arī pateicu, ka no paša rīta, bet pēcpusdienā paliksim mājās. Un tā dīvaini sakrita - soci aizgāja uz deklarēto adresi (Bērnudārza vadītājai ir arī faktiskā) un interesanti, ka tieši pēcpusdienā. Pārāk jau sakritība). Mazā viņai nepatīk - viņa nav kā visi grupiņā, nerunā gandrīz, bieži neiesaistās tajā, ko dara citi, vienvārd sakot, neērts bērns un tā audzinātāja par to savu nepatiku neslēpj, katru vakaru, ejot viņai pakaļ, dzirdu atkal, ka mazā tāda un šitāda, ik pa laikam man prasa vai tad es mājās ar mazo vispār nedarbojos. Otrai audzinātājai tādu problēmu nav.
Bet man tagad satraukums, vai man nepiesiesies pie nekā, ja reiz sūdzība tomēr no bērnudārza, itkā tāda zolīda, ticama avota.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #5 : 2017. gada 07. decembris, 11:38:22 »
Pedagogs tiešām parasti redz, ka kaut kas nav ok un par niekiem traci neceļ. Parasti gan ir pirms tam daudzas citas darbības un tikai tad, ja nav rezultātu, kā pēdējais ir soci.

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2017. gada 07. decembris, 12:21:26 »
Maruu Tev viss būs labi. Nav visiem jābūt vienādiem, gadās arī personības. Un stulbas audzinātājas, kuru gan derētu nomainīt un par viņu pašu pasūdzēties visās iespējamās malās (pārbaudi, vai viņai ir augstākā izglītība. Ja atklāsies, ka nav - būs jaatlaiž ;) )

Man tāds naivs jautājums no malas: uz kāda pamata kkādi soci savā dzīvesvietā būtu jālaiž iekšā? It sevišķi, ja nav ne sazvanījušies, ne kā citādi iepriekš pieteikušies. Neesmu mājās. Durvis ciet un viss. Vai viņi nāk komplektā ar policiju (kura st.c. arī nav obligāti jālaiž iekšā). Es vnk kkādus svešus ļautiņus nelaistu iekšā - nozags vēl kko - un iepūtiet...
Un nav svešiem jāstāsta, kur ies un kad būs vai nebūs mājās - moš viņi dzīvokļu zagļi  :evil:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2017. gada 07. decembris, 12:28:00 »
Tex, Tevis ieteiktā pieeja varbūt būtu tīri attaisnojama, bet šai gadījumā nevajag riskēt cīnīties ar sistēmu.
Drīzāk vajag pamodelēt sarunas virzību. Noteikti jautās par attiecībām ar bērna tēvu, ja nedzīvo kopā, tad par saskarsmes tiesību realizēšanu. Tāpat kā ārstiem, sociem ir vadlīnijas.
Vērtē pamatvajadzību nodrošinājumu (mājoklis, ēdiens, apģērbs, veselības aprūpe, obligātā izglītība) piemēram, mājokļa vērtējums: telpu iekārtojums, higiēna (virtuve, guļamtelpa, dzīvojamā telpa, u.c.) komunikācijas (ūdens, elektrība, apkure, u.c.) bērnam mācībām un atpūtai nepieciešamais inventārs u.c. Jāvērš uzmanība!!!  bērna viedoklis  apdraudējums bērnam (traumas, trauksme u.c.)  emocionālās attiecības starp ģimenes locekļiem  mājdzīvnieki un attieksme pret tiem u.c.
UPD
Uztver šo pilnīgi burtiski. "Ēdiens" var nenozīmēt tikai jautājumu, vai bērns nav izsalcis, bet arī ieskatīšanos Tavā ledusskapī.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 07. decembris, 12:48:34 no Spārka »

Atslēdzies tex

« Atbilde #8 : 2017. gada 07. decembris, 12:41:59 »
Spārk, es tak nesaku, ka Maruu tā būtu jādara. Vnk interesējos, kāpēc clv neienāk prātā vnk nevērt vaļā durvis, vnk necelt zvanus no svešiem nr utt? Nestāstīt svešiem vai paviršiem paziņām vairāk kā nepieciešams.  Aiztaupītu sev daudz nepatikšanu.

Kas attiecas uz konkrēto audzinātāju, tai gan es meklētu, kamēr atrastu kaut  vienu likuma burtu, pie kā formāli varētu piesieties, un uz tā arī uzsūtītu. Par šādu rīcību (tā saprotu, ka bērns nav neēdis, zilumos, netīrs vai ar citām redzamām problēmām - t.i. uzsūtījusi ir bez reāla pamata, balstoties uz kkādu savu sviestaino kalakoļņu, kkādu nepatiku utt), vismaz es vnk izrēķinātos. Piemēram, pēc lv likumiem par audzinātāju formāli bez augstākās izglītības diploma nemaz nedrīkst strādāt. Ja ir izglītība, tad atrastu kko, pie kā var piesieties. Moš auto liek pie dārziņa zālienā - PP.
Vai vnk runātu ar vadītāju, ka es šādu audzinātāju savam bērnam nevēlos, vai varam nomainīt grupu vai audzinātāju. Ja neko, tad aizvāktu uz citu, kur būtu pretimnākošāka vadītāja. Tā saprotu, ka valsts dārziņu finansējums ir atkarīgs no bērnu skaita, papētītu robežskaitļus. un ja -1 reāli ietekmētu finansējuma grupu vai pat draudētu ar izformēšanu (tā saprotu, ka runa nav par rīgu, kur dārziņi ir pārpildīti), tad noteikti to izmantotu sarunā ar vadītāju - viņai varētu būt izdevīgāk nomainīt vienam bērnam grupu vai vienu audzinātāju, kā cīnieties par to, lai to dārziņu vsp neaizklapē ;)

Tuvākajam laikam ar šo audzinātāju, ja sāk vēl ko prašņāt - nav nekāda pienākuma viņai jelko stāstīt. Tā nav viņas darīšana. Un tas būtu jāiemāca arī bērnam. Piemēram uz jautājumiem, kur bijāt vakar (ja nu tomēr uz socu nepieteikto ierašanos izlemsiet vnk nebūt mājās), būtu jāatbild ar "kāpēc Jūs tas interesē?", nevis jāsāk atskaitīties, ka ciemojāties pie draudzenes vai tml. 
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 07. decembris, 13:16:11 no tex »

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2017. gada 07. decembris, 13:03:12 »
Man šķiet, ka jābrīdina Maruu, kas nāk no vides, kas ļauj pret sevi pielietot nepamatoti daudz varas, kur drīkstētu to nedarīt un taisnoties par lietām, kuras vsp nebūtu jāpaskaidro vai par kko jājūtas vainīgai: neieslīgsti liekos paskaidrojumos un nesāc ne par ko taisnoties - tas automātiski liek izskatīties pie kkā vainīgam, kgan nemaz neesi!
Piemēram: "kā ar tēva saskarsmes tiesību realizēšanu?" - Viņš tās nerealizē.
"Kāpēc nerealizē? Vai jūs viņam neatālujat?" (Te nevajag taisnoties, ka neko neesi liegusi utt.) - Nezinu. Viņš tās nav pieprasījis.
Ar to pašu jautājumiem par tēmu vajadzētu beigties. Ja tie turpinās par kkādu viņa atbildību vai tml. - nevajadzētu teikt neko, ka viņš tāds vai šitāds un ko visu sadarījis, vnk, ja viņus interesē viņa (ne) rīcības motīvi vai tml., pasūtīt lai prasa viņam paši.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #10 : 2017. gada 07. decembris, 13:11:26 »
Marū, vēl - pat, ja pati esi stresaina (bet centies gan nebūt, vienalga ar pašiedvesmas, meditācijas vai pofig kādām metodēm), galvenais - nesastresini bērnu. Pirmkārt, bērnus vispār nevajag lieki satraukt, otrkārt, no tantēm izbijies bērns viņām liks ievilkt ķeksīti ailītē "trauksme".

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2017. gada 07. decembris, 13:18:21 »
Jebkurš normāls bērns būtu izbijies, ja pa dzīvokli sāktu vandīties svešas tantes... rakāties pa ledusskapi utt... -- manā bērnībā.
Normāls, psiholoģiski veselīgs mūsdienu 5-6gadnieks mierīgi pateiktu: "man nepatīk, ka jūs rakņājaties pa šīm mantām. Tās ir manas mantas. Es gribu, lai jūs ejat prom."

Uzaicināt ciemos sakarīgu, mierīgu un saprātīgu draudzeni ir laba ideja. Liecinieks tam ,ka viss ir korekti noviņu puses, arī viņiem varētu likt mazliet pierauties.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 07. decembris, 13:29:26 no tex »

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #12 : 2017. gada 07. decembris, 13:41:11 »
aaaa viņi jums tā piesaka vizīti???  man domāt,ka viņi ierodas negaidīti... tad draudzene uz nedēļu jāizmitina :faint:
un visp brīnos,ka LV ar tā notiek  :scratch: ,vai nu ir nopietns iemesls, vai kkādi pārcentīgi darbinieki...es pat nevaru īsti iedomāt iemeslu,lai LV varētu normāla ģimene dabūt sociālos krāgā..
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #13 : 2017. gada 07. decembris, 13:47:44 »
es pat nevaru īsti iedomāt iemeslu,lai LV varētu normāla ģimene dabūt sociālos krāgā..
Absolūti vienkārši. Viņiem ir ziņojums. Vienalga, pamatots vai nē, bet pēc visas formas jāpārbauda. Marū ģimene JAU ir "sociālais gadījums", kas "jāvada", kopš ziņojuma iereģistrēšanas brīža.

Atslēdzies tex

« Atbilde #14 : 2017. gada 07. decembris, 13:49:26 »
Ja ierodas negaidīti, tad nav nekāda pienākuma būt mājās ;)
Tagad vairs nav de facto negaidīti, jo vienraiz jau atnāca uz aplamo adresi.

Te tak teica, ka audzinātāja uzsūtījusi. Fvz, ko kkāds dulls babulis, kam pašam pilna galva ar tarakāniem, var bērnā saskatīt. Saku, es tādai savu bērnu vairs tuvumā nelaistu, kur nu vēl atļautu "audzināt".