Spārk, es tak nesaku, ka Maruu tā būtu jādara. Vnk interesējos, kāpēc clv neienāk prātā vnk nevērt vaļā durvis, vnk necelt zvanus no svešiem nr utt? Nestāstīt svešiem vai paviršiem paziņām vairāk kā nepieciešams. Aiztaupītu sev daudz nepatikšanu.
Kas attiecas uz konkrēto audzinātāju, tai gan es meklētu, kamēr atrastu kaut vienu likuma burtu, pie kā formāli varētu piesieties, un uz tā arī uzsūtītu. Par šādu rīcību (tā saprotu, ka bērns nav neēdis, zilumos, netīrs vai ar citām redzamām problēmām - t.i. uzsūtījusi ir bez reāla pamata, balstoties uz kkādu savu sviestaino kalakoļņu, kkādu nepatiku utt), vismaz es vnk izrēķinātos. Piemēram, pēc lv likumiem par audzinātāju formāli bez augstākās izglītības diploma nemaz nedrīkst strādāt. Ja ir izglītība, tad atrastu kko, pie kā var piesieties. Moš auto liek pie dārziņa zālienā - PP.
Vai vnk runātu ar vadītāju, ka es šādu audzinātāju savam bērnam nevēlos, vai varam nomainīt grupu vai audzinātāju. Ja neko, tad aizvāktu uz citu, kur būtu pretimnākošāka vadītāja. Tā saprotu, ka valsts dārziņu finansējums ir atkarīgs no bērnu skaita, papētītu robežskaitļus. un ja -1 reāli ietekmētu finansējuma grupu vai pat draudētu ar izformēšanu (tā saprotu, ka runa nav par rīgu, kur dārziņi ir pārpildīti), tad noteikti to izmantotu sarunā ar vadītāju - viņai varētu būt izdevīgāk nomainīt vienam bērnam grupu vai vienu audzinātāju, kā cīnieties par to, lai to dārziņu vsp neaizklapē
Tuvākajam laikam ar šo audzinātāju, ja sāk vēl ko prašņāt - nav nekāda pienākuma viņai jelko stāstīt. Tā nav viņas darīšana. Un tas būtu jāiemāca arī bērnam. Piemēram uz jautājumiem, kur bijāt vakar (ja nu tomēr uz socu nepieteikto ierašanos izlemsiet vnk nebūt mājās), būtu jāatbild ar "kāpēc Jūs tas interesē?", nevis jāsāk atskaitīties, ka ciemojāties pie draudzenes vai tml.