Autors Tēma: e-čakars  (Lasīts 6823 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

Re: e-čakars
« Atbilde #30 : 2018. gada 16. janvāris, 17:32:48 »
ko juus ar viņu darat??
ir izmantots arī, jeb tikai tik daudz ,lai buutu?
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies daddy

« Atbilde #31 : 2018. gada 16. janvāris, 17:45:02 »

ko juus ar viņu darat??
ir izmantots arī, jeb tikai tik daudz ,lai buutu?

man tipa jaunajai kredītkartei apdrošināšana strādā tikai tad, ja ir EVAK... tpu tpu tpu, nav nācies izmantot...
bet cik ta es pa ārzemēm... 2-3 nedēļas gadā... a kā tad Tu ārstējies?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #32 : 2018. gada 16. janvāris, 18:19:02 »
Nu tad beidzot! Atrada "vainīgo"
https://www.diena.lv/raksts/latvija/zinas/deputate-e-veselibas-nedienas-saistamas-ari-ar-ielausanos-14188926

Un kas tagad būs?

Tagad legāli drīkstēs iztērēt pulka naudas sistēmas drošības uzlabošanai

Atslēdzies Minne

« Atbilde #33 : 2018. gada 16. janvāris, 18:25:01 »
... a kā tad Tu ārstējies?

Normāli EVAK darbojas, ja cilvēkam, ārzemēs esot, notiek kāda veselības ķibele (kaut gan ceļojot, lielākā daļa saprātīgu cilvēku vēl apdrošinās). Tie, kuri attiecīgajā valstī strādā, maksā nodokļus un saņem apdrošināšanas numuru un karti, kas viņiem garantē veselības aprūpi. EVAK šādā gadījuma nedarbojas

Atslēdzies daddy

« Atbilde #34 : 2018. gada 17. janvāris, 09:06:48 »
skaidrs, bet Tev arī piemēram esot SK un paslīdot uz mizas (tšort pobjeri) arī EVAK noderētu? :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #35 : 2018. gada 17. janvāris, 09:11:46 »
skaidrs, bet Tev arī piemēram esot SK un paslīdot uz mizas (tšort pobjeri) arī EVAK noderētu? :)

Jā, to jau pieminēju

Atslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2018. gada 17. janvāris, 12:43:03 »
Aptiekā ar manu e -recepti ņēmās kādas 5-7 min, visu sortimentu izpētīju, labi, ka nebija rinda. Apmācīja aptieķnieci -kundzi gados. Kas notiks, kad paliks viena pati

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #37 : 2018. gada 17. janvāris, 13:10:00 »
Aptiekā ar manu e -recepti ņēmās kādas 5-7 min, visu sortimentu izpētīju, labi, ka nebija rinda. Apmācīja aptieķnieci -kundzi gados. Kas notiks, kad paliks viena pati

a ko Tu gribi, ja daža laba aptieķtantiņa jau trešo gadsimtu piedzīvo. Kā lai tiek ar visām tehnoloģijām galā

Atslēdzies reno

« Atbilde #38 : 2018. gada 17. janvāris, 13:40:27 »
Man jau bija viņas pilnīgi žēl. Ar parasto papīra recepti viss būtu kārtībā minūtē

Atslēdzies Minne

« Atbilde #39 : 2018. gada 21. februāris, 15:57:42 »

Andžons

• Viesi
« Atbilde #40 : 2018. gada 24. februāris, 20:59:18 »
Es biju aptiekā 5dien un sestdien. Drausmīga bremze, tā e-veselība, aptiekā tik lēni tas viss iet, dakteris ar sūdzējās ka viņa datoru stellējuši 2 nedēļas, kamēr aizgājis :D Atnāca tantiņa, kurai ģim.ārsts manāmi jau gados, un kaut ko nav reizi iesitis, un aptiekā redz, ka ir kaut kas izrakstīts, bet neredz kas :) Un tagad nezin ko iesākt, vai rakstīt pa jaunu, vai kā? Stāvēju rindā un pie sevis filosofēju, ka drīz būs jāiet ar ienākumu deklarāciju pie daktera ;) 

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #41 : 2018. gada 24. februāris, 21:24:34 »
Man iedeva parasto recepti un neko par to neprasīja. Sasodīts ... tik patīkami.... Arī aptiekā ātri ...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #42 : 2018. gada 24. februāris, 21:34:41 »
nez, man aptieķniece ar tēraudcietu sejasizteiksmi diezgan ātri visu datorā atrada, vēl noformēja apdrošināšanas atlaidi un izdalīja man

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #43 : 2018. gada 06. marts, 10:31:46 »
vēl nedaudz pa tēmu. Kā jau visiem zināms, mēs tagad  visu slimojam atbilstoši  e-veselības noteikumiem. Tātad, darbinieks slims un man par to paziņo EDS. Paziņojumā var redzēt, ka slimības lapa atvērta un pēc nedēļas slēgta. Arī status šai parādās, ka slēgta. Aprēķinu šim slimības naudu, algu atlikušām dienām, aizrādu, ka nav teicis, ka slimo - pie mums viņam nav pamatdarbs, vienkārši oficiāli piestrādā. Viss it kā OK. Tagad šam pienāk algas diena pamatdarbā un te sākas cirks. Izrādās pamatdarbā to VID lapeli ir izpētījuši pamatīgāk un jā, protams,- slimības lapa šamam ir slēgta, bet ārsts ir kļūdījies un datumu, kad darbiniekam ir jāsāk strādāt ierakstīja ailē, ka lapa turpinās. Mēnesis ir pagājis - vecis ir strādājis un grib par to saņemt naudu. Pamata darbā, protams uzskata, ka viņam tagad tupinās slimības lapa un par to tagad jau maksā ne darbs, bet sociālie. Šis tagad skrien pie ārsta, lai labotu kļūdu. Tagad visjautrākais - ārsts un māsiņa - Abi uz zilās lapas! Līdz ar to arī labot nedrīkst, jo ja izrādīs e-aktivitāti slimības laikā, tātad slimības lapu šiem var anulēt. Labi vismaz, ka es no savas puses šim kaut ko izmaksāju, maizei pietiks. Bet tūlīt būs  15 datums, kad VIDam ir jāziņo par februāra izmaksātām algām pamatdarbā, a šams tur oficiāli it kā nav ne dienu strādājis, tad pēc manām domām "pieslēgsies"sociālie", jo pie viņiem parādīsies informācija, ka lapa ir pagarināta, un jāsāk maksāt nauda, tai pašā laikā viņi redzēs mana uzņēmuma informāciju, ka šis "slimības"laikā kaut kur ir strādājis. Kā es jums saku - Rasols ne pa jokam. Un ģimene faktiski tam visam pa vidu bez naudas.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #44 : 2018. gada 06. marts, 11:05:23 »

Protams, nezinu, kā realitātē, bet pēc loģikas - noteicošais, ka uzrādās "lapa slēgta", datumi jau pēc tam.  :scratch:
Nedēļas beigās pati praksē varēšu pārbaudīt e-veselības darbību - pieraksts pie ĢĀ. Tad jau redzēs.
Save
[/size][/color]Save[/size][/b]
No amount of advance planning will ever replace dumb luck