Autors Tēma: Alga  (Lasīts 27628 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: Alga
« Atbilde #30 : 2018. gada 02. maijs, 22:04:47 »
Vajag tik lielu algu, lai cilvēks ir laimīgs...nu, kad soc.aptaujā cilvēki vairumā teiks, ka ir laimīgi, tad tā ir tā summa....
Ui, nakat, neesi dzirdējis, ka "laime nav naudā"?  :mrgr:
Kaut gan es tomēr piekrītu Oksanočkai no filmas "Pērku jūsu vīru", ka "labāk taču būt nelaimīgai ar naudu, nekā nelaimīgai bez naudas". :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #31 : 2018. gada 02. maijs, 22:05:32 »
Galvenais, lai pietiek ;)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #32 : 2018. gada 02. maijs, 22:12:10 »
Vai Tu zini kādu, kam pietiek?  ;) 
Vēlmes un vajadzības nebeidz augt un aizvien apsteidz iespējas. Plus vēl azarts no paša procesa  :mrgr:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #33 : 2018. gada 02. maijs, 22:20:20 »
Zinu gan :)
Un tie kam nepietiek, raujas vairākos darbos, lai pietiek ;)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #34 : 2018. gada 02. maijs, 22:20:48 »
Es visu dienu domāju, ko Emīlijai atbildēt uz viņas jautājumu par 700 €....nu, pat reizes trīs rakstīju un tūlīt dzēsu....cilvēks ir alkatīgs, bet to var saukt arī par dzīvotgribu...un ko nozīmē pietiek?...es varbūt gribu lidot uz visām operas pirmizrādēm Ņujorkas Metropolitēnā!...nu, cik tas maksā un kurš teiks, ka to nevajag? ;) ...tūlìt paziņošu, ka tās ir manas cilvēktiesības un par 700 €  nevaru biznessklasē izlidot Rīga-Ņujorka-Rīga!...un biznessklase vajadzīga, lai labi izgulētos un varētu baudīt mūziku, jo ekonomklasē neizgulēsies un operā sākšu krākt! Nafig tad opera - gulēt varu mājās....vai , piemēram, jauns 18 gadus puika saka, ka bez auto drifta viñam nav dzīves...katru nedēļas nogali noplēš 4 riepas un vismaz 1000 €vai mēnesī  noplēš 4000 €...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #35 : 2018. gada 02. maijs, 22:28:33 »
Nu sapņot nav liegts :)
Bet tad strādā tā, lai tie sapņi, vēlmes  realizējas.

Nu cik nav pukstētāju- maz, par maz... bēēēt, ko dari, lai būtu vairāk?
Kādēļ vienam ir, bet citam nav?
Šeit doma par autores minēto “cilvēku parasto“ ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #36 : 2018. gada 02. maijs, 22:31:06 »
Kas vispār ir "cilvēks parastais"?

Atslēdzies dip

« Atbilde #37 : 2018. gada 02. maijs, 22:34:19 »
Es arī domāju par tiem 7 simtiem. Pēc idejas - tas būtu tā puslīdz normāli. Atmetot nakata kunga ekstras. Līdz brīdim, kad jāliek zobi, jāremontē mājoklis un ķermenis, jāskolojas pašam un bērniem. Un jāpalīdz vecākiem - pensionāriem.

Man navu 700 uz rokas :just_popcorn:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #38 : 2018. gada 02. maijs, 23:03:53 »
nav pie siles

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #39 : 2018. gada 02. maijs, 23:04:59 »

Gan jau tas, kam alga ir 700  :talking:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #40 : 2018. gada 02. maijs, 23:10:28 »
Gan jau tas, kam alga ir 700  :talking:

Tam būtu jābūt vidējajam :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #41 : 2018. gada 02. maijs, 23:13:01 »
Parastais, man liekas, kuļas ar trijiem simtiem

Atslēdzies tuk

« Atbilde #42 : 2018. gada 02. maijs, 23:22:20 »
Parastais, man liekas, kuļas ar trijiem simtiem

Tas jau būs penzionārs...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #43 : 2018. gada 03. maijs, 00:39:17 »

Tas jau būs penzionārs...

Neparastais penzionārs

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #44 : 2018. gada 03. maijs, 05:35:14 »
700 uz rokas tagad tiešām skaitās alga, par kuru nav vērts strādāt...?
Apgaismojiet mani, lūdzu...
Tā ir summa, par kuru nav vērts strādāt tikai Facebook komentāros. Tur visādi gudrīši spriedelē par to, ka tāda alga ir pazemojoša cilvēkam, ka jābūt vismaz 1000€ uz rokas, citādi nav vērts utt. Tas, ja mēs runājam par tādiem amatiem, kā pārdevēja veikalā, kā telefonoperators supporta centrālē, kā krāvējs un citas profesijas, kurās nekādu kvalifikāciju un iemaņas nevajag - visu iemāca uz vietas pusstundas laikā.
Bet tā tas ir tikai komentāros, dabā ir tā, ka par šo summu cilvēki strādā ļoti labprāt, ja vien mēs joprojām runājam par mazkvalificēto darbaspēku. Augstas kvalifikācijas speciālisti, kam ir izglītība un pieredze, tie bez saviem vismaz 1200€ nemaz nekustēsies.
Kad ir runa par darbaspēka trūkumu LV, ko bieži vien šie interneta gaudotāji mīl piesaukt, kad runa ir par algām, viņi mīl "aizmirst" niansi - pie mums trūkst kvalificētu speciālistu.