Autors Tēma: Detektīvromāni  (Lasīts 74915 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Re: Detektīvromāni
« Atbilde #150 : 2017. gada 11. maijs, 13:08:39 »
Man  tā gadās, ka jālūdz bibliotekārei apskatīties datorā, vai neesmu jau lasījusi
nav tik traki ar otreizēju detektīvu pārlasīšanu, man vispār tie skandinàvi ir lielā atmiņas putrā....kurš tur Nesbē vai Adlers-Olsens u.c....atceros pašus izmeklētājus - Kolu vai Merku, bet tie noziegumi un sižeti ir putrā...tiko no biblenes paņēmu Fazānu slepkavas un esmu jau lasījis gadus 4-5 atpakaļ, tagad izlasīju 100 lpp un tik un tā neatceros kā īsti tur beidzās, dažas vietas šķiet lasu pirmoreiz! :D

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #151 : 2017. gada 11. maijs, 13:49:16 »
Ideālajā variantā būtu sagaidīt visas viena autora grāmatu sērijas izdošanu un tad lasīt normāli pēc kārtas. Bet no otras puses, ja pirmais romāns neiepatīkas, tad pārējos negribas ne gaidīt, ne lasīt.
Jū Nesbē romāni par Hariju Holu turklāt netika izdoti hronoloģiskā secībā, tādējādi bija grūti saprast galvenā varoņa privātās dzīves peripetijas. Tas gan nemaina faktu, ka detektīvromāni ir interesanti. Lai gan diez vai otrreiz lasīšu. Ja nu vienīgi pēc vairākiem gadiem. :) Skandināvu detektīvos dominē dikti perversi un asiņaini noziegumi nez kāpēc. Vēl tagad atceros Adlera Olsena "Sieviete būrī" sižetu, lai gan lasīju ļoti sen.

Vakar pabeidzu lasīt Keitas Makintošas trilleri "Es ļāvu tev iet" (par šo grāmatu Taj bija atsauksmi ielikusi). Spēcīgi un skarbi.

Atslēdzies taj

« Atbilde #152 : 2017. gada 11. maijs, 14:44:12 »
Jā, Makintošas "Es ļāvu tev iet", Hokinsas "Meitene vilcienā" un Renē Naitas "Atruna" man arī vēl joprojām atmiņā. Var teikt, šīm trim ir kopīga iezīme - psiholoģiski trillerīgi stāsti par vardarbību un sievieti, turklāt, iestāstot pašai sievietei, ka nekā tāda tur nav bijis, ka jāpakļaujas, jo citādi nebūs labi. Ar dažādām variācijām un visādiem pavērsieniem, protams. Un mani uzrunāja šie stāsti. Tīri tas psiholoģiskais viss - ka cilvēks var sākt apšaubīt pats savu veselo saprātu, sāk vainot sevi. Un es vienmēr brīnos, nu kāpēc viņas vaino sevi. Bet lasu tālāk, un lai gan tik un tā pilnībā neizprotu to vainas rašanās iemeslu, daudz kas noskaidrojas.

Tagad lasu Šarlotes Linkas "Pieviltā", tikko iesāku, liekas jau, ka atkal labi savērpts sižets.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #153 : 2017. gada 11. maijs, 14:50:12 »
Es arī esmu paņēmusi Linkas "Pieviltā", bet tai būs jāpagaida. Šobrīd lasu Džodžo Mojas "Pēc tevis".

Atslēdzies reno

« Atbilde #154 : 2017. gada 11. maijs, 14:59:09 »
Man jāpiesakās uz Pievilto.Šodien dabūju Patersona/de Jonga  Pludmales nams un nelasīto Moriartiju Mana vīra noslēpums

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #155 : 2017. gada 11. maijs, 17:20:53 »
Ēriksones Pazudušie. Pēc apraksta likās ok, bet netiku tālāk par 3daļu. Neiesaku.

Atslēdzies reno

« Atbilde #156 : 2017. gada 17. maijs, 10:03:52 »
Tiku beidzot pie  Marijas Ērnestamas Marionešu sargiem

Nav īsts trilleris, kaut gan visu laiku liekas, ka tūlīt, tūlīt būs. Bet bija labi.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #157 : 2017. gada 17. maijs, 10:05:19 »
Tiku beidzot pie  Marijas Ērnestamas Marionešu sargiem

Reno, Tu droši zini, ka nosaukums ir tieši tāds? :D Varbūt vajag bišķi pauzi no lasīšanas?

Atslēdzies reno

« Atbilde #158 : 2017. gada 17. maijs, 10:34:22 »
 :rofl: 
marionešu meitas

Atslēdzies reno

« Atbilde #159 : 2017. gada 13. jūnijs, 19:20:02 »
Eudžens O. Kirovičs  Spoguļu grāmata   *****

Uztaisīju pauzi  un pa vidu Neapolei paņēmu šo un nolikt nevarēju. Ļoti rāms stāsts, nekādu šausmu un asiņu. Pirms 25 gadiem notikusi slepkavība tiek pētīta  no dažādām pusēm, pamazām saliekot kopā puzli un līdz galam  -tā pavisam  -tā arī neatklājot patieso notikumu motivāciju un gaitu.

Uzvārds tāds, jo rumāņu izcelsmes amerikānis

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #160 : 2017. gada 13. jūnijs, 21:39:45 »
Pasūtīju Spoguļu grāmatu, nebiju pamanījusi :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #161 : 2017. gada 13. jūnijs, 22:09:57 »
Pasūtīju Spoguļu grāmatu, nebiju pamanījusi :)

Es šobrīd lasu, ir interesanta.

No rīta pabeidzu lasīt. :) Ap grāmatas vidu man kļuva skaidrs, ka visas iesaistītās personas par kaut ko melo, tā ka bija interesanti beigās uzzināt vainīgo.
Patika, ka grāmatai ir optimāls biezums, notikumi nav samudžināti, turklāt stāsts secīgi risinās no vairāku personu skatupunkta.

« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 14. jūnijs, 08:57:20 no Luīze »

Atslēdzies reno

« Atbilde #162 : 2017. gada 14. jūnijs, 23:22:09 »
lasu Dēlu -laba gan!

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #163 : 2017. gada 15. jūnijs, 09:24:45 »
Ar mani ir traki - zinu, ka esmu lasījusi Dēlu un pat nesen, bet pat nenojaušu, par ko tur bija, visi Nesbē detektīvi vienā putrā...un ne tikai Nesbē. Izlasu un aizmirstu.
Nupat izlasīju Melnās ūdensrozes - ļoti patika atrisinājums, pat nenojautu, kā arī lasījās viegli.

Atslēdzies reno

« Atbilde #164 : 2017. gada 29. jūlijs, 19:59:30 »
Es nupat pabeidzu Melnās ūdensrozes, tā arī pagāja visa diena. Patika tas rāmais plūdums, un gaidas -kur būs tas āķis un kūlenis ar laiku.

Lasot bija žēl,  ka neesmu bijusi  Živernī, kaut gan protams, ka būtu bijusi tikai tūristu pūļa daļiņa. Faktiski tā iemesla dēļ nemaz nepūlējos tur nokļūt. Arī par Monē  nekad tāda speciāla interese nav bijusi, zināju vien to, kā viņš vecumdienās dedzinājis savas skices un dēls no uguns rāvis laukā.Impresionisti jau vairāk saistās ar 19. gds, garām kleitām, vizītsvārkiem, katliņiem un monokļiem, nevis 20. gadiem