Autors Tēma: sāpes plecā  (Lasīts 18215 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Re: sāpes plecā
« Atbilde #15 : 2018. gada 25. jūnijs, 22:34:58 »
es reiz  savā laikā nopirku medicīnas enciklopēdiju, kad vēl interneta nebija. Sāku šķirstīt un sapratu, ka esmu pagalam slima. Principā tur bija viss, kā man - aknas, kauli un vēl daudz kā interesanta. Un protams, tas viss bija tādā stāvoklī, ka būtu jāsāk testamenta rakstīšana. Galvenais, pareizam cilvēkam Medicīnas enciklopēdiju novēlēt .

bet ar to ģimenes ārstu, tas pats. Gadu atpakaļ, bija kaut kāda figņa ar ausi. It kā savedu kārtībā un te pēkšņi sākās trokšņi ausi. Aizgāju pie ģimenes ārsta. Viņa man parādīja bildi, kur pie bungādiņas blakus iet kaut kāds svarīgs asinsvads. Tas arī esot pie vainas - bungādiņa esot ļoti jūtīga un uztver asinsrites skaņas. Nu moins, bet kāpēc līdz šim viņai bija pofig?!!! Aizmigt praktiski bija neiespējami. Izrakstīja kaut kādas zāles un šprices vēnā, izļurkāja visas vēnas. Palika klusāk, sāku jau pierast. Bet tabletes bija jāturpina dzert. Pēc mēneša, izlasīju par zāļu blaknēm- un tur bija rakstīts, ka varētu būt troksnis ausīs. Nu moins. Pārtraucu dzert. Pagāja laiks, un te es pēkšņi sapratu, ka skaņas... Nav! Man ir aizdomas, ka vienkārši sakarā ar to auss problēmu bija iekaisusi bungādiņa un tagad viss ir OK. Tai pašā laikā cik es tās ķīmijas tai sakarā biju sadzērusies... Nē, negribās nekādus ārstus...

Atslēdzies dip

« Atbilde #16 : 2018. gada 25. jūnijs, 22:46:42 »
Reiz smagi  kritu. Un arī pleca rajonā kaut kas sabojājās. Kādu mēnesi cietos. Tad aizgāju pie ĢĀ, palūdzu norīkojumu uz sonogrāfiju??? - tur ar kaut kādu verķi velk pa roku un skatās, kas lācītim vēderā. Man bija izļurkājusies un nedaudz uztūkusi kaut kāda pleca saite. Protams, ka visai drīz pārgāja. Ilgāk par mēnesi taču. Bet man vismaz bija miers, ka neviens muskulis nekarājas kur nevajag.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #17 : 2018. gada 25. jūnijs, 22:53:55 »
Es arī lasīju medicīnas enciklopēdiju  :rofl:
Vistrakakākais, kas palicis atmiņā, ir tas, ka man senā jaunībā pèkšņi ne no kā sametās viss vēders ar izsitumiem un  PME izlasīju, ka tā ir neatceros kādas veneriskās slimības pazīme. Biju lielās šausmās, jo tajā laikā  biju sagrēkojusi un sāku jau izdomāt pasaku par izvarošanu vai tml vīram. Aizlikos pie ārsta (uzreiz devos pie dermatologa- venerologa) un paziņoju, ka man ir slikta slimība. Ārsts uzmeta aci manam vēderam un teica, ka izskatās pēc alerģijas no veļas pulvera vai kā cita. Viss beidzās labi, bet savu šoku vel tagad atceros!
PME man bija viena no lasītākajām grāmatām.

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #18 : 2018. gada 25. jūnijs, 23:35:06 »
Man bija kaut kas līdzīgs - plecs un rokas sāka sāpēt, mazliet tirpt. Izprasīju savai ģimenes dakterei nosūtījumu pie osteopāta. Pēc vairākiem testiem izrādījas, ka mugurkauls pie vainas. Muskuļi tā savilkti, ka nospiež nervu plecā. Izstaipīja, sagrozīja mani, un ir daudz labāk. Bet principā izskatās, ka ar laiku pats pāriet, tikai jāuzpasējas. Piem., neceļu neko smagu, taisu vannas ar epsom sāli, speciāli vingrinājumi utt.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #19 : 2018. gada 26. jūnijs, 00:02:18 »
Ko darīsi pie ĢĀ?Aizej pie laba fizioterapeita, lai uzliek teipu un parāda vingrojumus.Fitnesa zāle, ko iesaka Bobis, šoreiz varbūt nederēs, bet regulāra fizioterapija gan ļoti derētu.ĻOTI DAUDZI ārsti nezina par fizioterapijas iespējām, diemžēl.Ja cilvēki nebūtu tik slinki un ārsti dzītu uz fizioterapiju, viena otra farmācijas firma bankrotētu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #20 : 2018. gada 26. jūnijs, 06:52:29 »
Ārstus vajag tik daudz, lai diagnozi noteiktu, tālāk jau ārstēšana pašu rokās. Jo nav jēgas smērēt plecu, ja vaina mugurkaulā. Bet to var noteikt ar rentgenu. Vai arī labs ārsts pats redz nobīdes.
Starp citu, doma par fizioterapeitu ir ļoti laba. Un par masieri.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #21 : 2018. gada 26. jūnijs, 08:28:46 »
Es vēl ieteiktu osteopātu. Ja kaut kas izšaipījies no vietas, saliks atpakaļ pa 1 vai 2 reizēm.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #22 : 2018. gada 30. jūnijs, 11:19:51 »
nu ja... biju pie ģimenes ārsta. Parunājām par dažādām mana organisma izpausmes īpatnībām un starp citu izstāstīju visu to storiju par manu plecu un cementa maisu. Pateicu, ka viss darbojās, kā vajag un tikai tā kustība vienā leņķī tāda... nu jūtīga. Viņa teica, ka tā tas notiek, kad cilvēks neko fiziski nedara un tad pēkšņi uzliek rokai lielu slodzi neiesildot muskuli. Vienkārši ir ieplīsusi saite. kaut ko labot var tikai operatīvi, tas tagad maksās ap diviem tūkstošiem. Ja to nedara, tad sāpīte ar laiku pāriet un vienkārši tā konkrētā kustība būs tāda, kā ierobežota... Nu principā, sāpe tiešām ir mazinājusies un konkrētais leņķis tiešām nav akūti vajadzīgs, pie tam- visas citas kustības ir bez vainas. Galu galā var beidzot roku pavingrināt, lai kas līdzīgs neatkārtotos. Tāpēc, esmu pārslēgusies uz citu problēmu - jau trešo dienu nežēlīgi jūtīgas smaganas, kaut kāds iekaisums. Kaut kas silts - un nenormāla sāpe sit pa smadzenēm. Biju rentgenā - saknes ir normas robežās. Dzeru 2 antibiotikas tabl. dienā un skaloju. Vispār varu ieteikt, ja kādam ir līdzīga problēma. Fantastiski palīdz skalojamais "Лесной бальзам". Sākumā kārtīgi izkož, bet jau pēc minūtes un uz 3-4 stundām ne miņas no sāpēm. Jau šorīt tāda sajūta, ka uz dienas beigām būšu vesela. Ko arī jums visiem novēlu. Paldies par ieteikumiem, jūs esat vislabākie  :in-love:

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #23 : 2018. gada 30. jūnijs, 14:30:18 »
Nu zin - kvalificēts specs nez vai tik drosmīgi stādītu tādu dg bez vismaz ultrasonogrāfijas - tur labi redz saišu patoloģiju) vai pat MRI...Un 2k operācija nemaksā un operēt nemaz tik
 bieži neņemas, bet procedūras - piem. magnetoterapija palīdz.Un, kā jau teicu - fizioterapija.
Aiz kam Tu tagad triep iekšā ab, kas tiešām var dot komplikācijas, ja jau saknes kārtībā....

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #24 : 2018. gada 30. jūnijs, 20:01:17 »
Čerts ;o/... Ko lai tagad iesāk? Iet atkal pie ĢA unrunāt par ultrasonogrāfiju vai MRI? Kāda jēga, ja viņa uzreiz neieteica? Varbūt pie neirologa pierakstīties uz savu roku? Varbūt pie traumatologa vai pie ķirurga, - bet  kaut kā negribās, man nepatīk tie veči ar brīvu pieeju skalpelim. Neirologs varētu pēčāk jau konkrēti nosūtīt uz fizioterapiju, vai kur tālāk... Nu ĢA ir un paliek  ĢA. Ko tur no viņiem..
A par to AB, biju pie zobu ārsta, kurš tai brīdī bija pieejams - mans ir atvaļinājumā. Tā teica, ka esot kaut kāds iekaisums smaganās un ieteica AB akūtam periodam, es teicu, ka izrakstīt nevajag, man vēl ir krājumā. Nu principā jau es tikai divas dienas dzeru ( 2 tbl dienā). Zinu, ka nekas nevar būt sliktāks. Vienkārši izlasīju par visiem tiem stomatītiem un gingivitu, man jau tā sāpe kādas 4-5 dienas,  un kad lasa par smaganu audu sabrukumu, vai kas tur vēl bija internetā, gribās kaut ko spēcīgu pret iekaisumu. Vairs nedzeršu - goda vārds! Tagad tikai ar skalošanu, pie tam vēl tik brīnišķīgs efekts... Vē pāris dienas un būs uz strīpas. Šodien jau vairs nav tādu sāpju, tikai tas jūtīgums un paretam klusi smeldz.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #25 : 2018. gada 30. jūnijs, 20:17:00 »
Viņa teica, ka tā tas notiek, kad cilvēks neko fiziski nedara un tad pēkšņi uzliek rokai lielu slodzi neiesildot muskuli. Vienkārši ir ieplīsusi saite. kaut ko labot var tikai operatīvi, tas tagad maksās ap diviem tūkstošiem. Ja to nedara, tad sāpīte ar laiku pāriet un vienkārši tā konkrētā kustība būs tāda, kā ierobežota...
... Nu jā, pievienojos viedoklim par pārlieku drosmīgu diagnozi no zila gaisa.
Bet no manas pieredzes - kad reiz piezemējos no zirga uz pleca, tajā dienā vienkārši pasāpēja, bet otrā dienā - roka šļaugana karājās un nebija vispār paceļama. Tas ir, elkonī locījās normāli, bet augšdelmu pacelt varēja tikai ar otras rokas palīdzību, citādi nekā. Neomulīgi. Bet tas vismaz ļāva domāt, ka locītava ir savā vietā un cietis tikai muskulis, līdz ar to nekur pie ārstiem neaizgāju. Pa druskai, ļoti pamazām, rokas kustībspēja atjaunojās un uzlabojās arvien vairāk, līdz atjaunojās līdz pilnai amplitūdai visos virzienos. Un šī trauma nekādi par sevi nav vēlāk atgādinājusi.

Olguča gadījumā gan nav skaidrs, vai tā maz ir roka, varbūt sāpe atstaro no mugurkaula. Bet tam gan piekrītu, ka šādām lietām der osteopātija, fizioterapija un, galvenais, fiziskās formas uzturēšana.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #26 : 2018. gada 30. jūnijs, 20:50:20 »
Ak, kungs! tikko uzrakstīju garāko komentu ever un tas izgaisa  :rat: Sorry, to atkārtot nav iespējams un laikam jau nevajag, bet īsāk sakot - Olguci, lūdzu, aizej pie doka, kas patiešām paskatīsies, kas ar Tevi.
Nav kāds traumatologs pie kā vari aiziet?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #27 : 2018. gada 30. jūnijs, 21:05:38 »
Par AB dzeršanu un tūlītēju nedzeršanu - kārtīgu zirga spērienu pa pakaļu! AB jādzer tieši kā ārsts teicis, nevis kaut kas kaut kur izlasīts. Izselekcionēsi sev tāāāādu haļeru, ka pēčāk ne ar ko netiks galā. Gatavā zirgaste!
P.s. Rokai nekas slikts nenotiks. Visādā ziņā akūtā stadija jau garām un tagad, ja ko vajadzēs šņikāt un šūt, izdarīs bez steigas.
Visus sakost!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #28 : 2018. gada 30. jūnijs, 21:21:53 »
Man pēc pleca lūzuma pagāja 2 nedēļas, līdz pirksti sāka pampt un zilēt. Tas gan nav Olguča variants. Man gan bija arī rentgena un sonogrāfijas bildes, kas apliecināja - viss ir OK. Un ārsta ieteikums likt kompreses.
Paldies A.Skirmanim, kas pēc tām 2 nedēļām pat neskatījās uz "traumās radītajiem šedevriem", bet noklausoties manu stāstu, paziņoja, ka 90% pleca lūzums un aiztrieca mani uz magnētisko rezonansi.
Lai laba veselība dakterim!Es ar smaidu uztvēru viņa teikto, ka priekšā ilga un sāpīga rehabilitācija, jo kas gan man jaunai un gandrīz veselai var kaitēt! Aha, ir pagājis 1.5 gads. Fizioterapija 2x nedēļā + citas "plecam draudzīgas" aktivitātes. Ar visu to, pēc gada atpakaļkritiens ar iekaisuma ārstēšanu un magnētu terapiju.Grūti bija atgūt visu kustību amplitūdu un pilnvērtīgi rokai izstrādāt iekšējo un ārējo rotāciju, bet tās ir svarīgas funkcijas.Olguci, ja ir iespēja - pačeko, kas īsti Tev ir. Iespējams ar vienkāršiem, bet regulāriem vingrinājumiem tiksi galā un atgriezīsi spēju kustēt "visos leņķos".

Atslēdzies tuk

« Atbilde #29 : 2018. gada 30. jūnijs, 21:31:44 »
Tas, ka sāpes ir jau mēnesi mani darītu bažīgu.
Ja kas ar nervu vai saitēm var būt arī neatgriezenisks vai smagi atgriezenisks process.
Tomēr pie speca noskaidrotu kas par vainu tām sāpēm.

Bet ĢA labais, pārzina visas jomas un redz cauri bez visiem aparātiem... ;) :(