Autors Tēma: Reinkarnācija. Ticu, neticu, par un pret.  (Lasīts 10078 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: Reinkarnācija. Ticu, neticu, par un pret.
« Atbilde #90 : 2018. gada 31. augusts, 23:08:50 »
Taisnību sakot, man gribētos nevis "ticēt/neticēt", bet gan zināt.
Nu, pavisam droši uzzināsim tikai tad, kad vairs nevarēsim pastāstīt  ;)   Pagaidām atliek vien uzklausīt dažādu informāciju (kāpēc gan arī ne RenTV tai skaitā), vētīt un likt kopā to puzzli, kāda nu mums kuram sanāk. Galu galā, tā "ticēšana" jau nerodas tukšā vietā ne no kā - vot, pamodos un ticu. Ir taču bijis kaut kāds informācijas kopums, kas licis pārvērtēt uzskatus un mani, padomijas produktu - absolūtu materiālisti,  laika gaitā padarījis Dievam, karmai, reinkarnācijai ticošu. Un man pilnīgi po, ja kāds par to iesmej un groza pirkstu pie deniņiem - katram savs izpratnes līmenis.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #91 : 2018. gada 31. augusts, 23:17:52 »
Sākumam derētu izpētīt, kas uz tā Mēness īsti notiek? Stāsta, ka visādas dīvainības tiekot novērotas. Kas zina? Varbūt tepat, blakus, ir kāds, kam pajautāt, ir tā reinkarnācija vai nav?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #92 : 2018. gada 31. augusts, 23:18:56 »
Oi, nevaru.. dzimumlocekļa stiprības riba, hi, hi. Kas tas tāds?
Kas nu tur tik smieklīgs. Kauls vai skrimslis. Dzīvnieku pasaulē ir sastopams. Pat kaut kādiem pērtiķiem esot dzimumlocekļa kauls. Bet cilvēks to zaudējis it kā evolūcijas ceļā. 

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #93 : 2018. gada 31. augusts, 23:25:31 »
Ā, ja pērtiķiem saglabājies, tad varētu būt taisnība, ko mums te Krimsons stāsta. Pērtiķi ģenētiski to manto, bet tad kaut kādi mutanti izveidojušies, kas ģenētiskas mutācijas ceļā ir savādāki.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #94 : 2018. gada 31. augusts, 23:43:36 »
Pareizi - Tur drīkstēs visi ar visām.
Un jā, droši vien varēs pilnībā ieiet viens otrā, līdzīgi, kā filmās cauri sienām staigā.
Nē, Krimson, šis traktējums man nepatīk. Tādā aspektā Tur vispār nekas nebūs. Man patīk domāt, ka tur sastaps viens otru tikai radniecīgas dvēseles, apkārt būs tikai tuvinieki, tuvās dvēseles, varbūt pat tikai kādu brīdi uz šīs zemes sastaptās, bet iespaidu atstājušās. Kam tās svešās?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #95 : 2018. gada 31. augusts, 23:49:33 »
        Es ticu tam, ka kaut kas tomēr īpašs ar to dvēseli notiek. Vispirms, ļoti labi atceros, kad biju tik maziņa, ka vēl īsti pat nerunāju, man patika prātuļot. Un tas cilvēks manī nemaz nebija mazs bērns, tās domas, bija pietiekoši saprātīgas. Reiz mani pamatīgi ietuntuļoja un atstāja sēdēt ragaviņās pie mājas sliekšņa. Krita sniegs, es ievērtēju sniegpārsliņu skaistumu, nobaudīju tās pēc garšas un pie sevis domāju, ka ja tas dullais mammis vēl kādu laiku mani te aukstumā turēs, es noteikti atdošu galus. Visā nopietnībā, mierīgi novērtēju situāciju. Un protams, dabūju plaušu karsoni. Bet labi atceros, ka tās nebija bērna domas. Man pat liekas, kad biju nedaudz paaugusies, biju vairāk bērnišķīga.
       Un tad vēl tas gadījums, kad vecais mammis nomira. Naktī pamodos no tā, ka klusi atvērās durvis un istabā ienāca vecais mammis. Ar tik mīļu smaidu, viņa bija mierīga un es sapratu, ka beidzot ar viņu viss ir labi. Biju tik priecīga, ka  viņa piecēlusies, tad jau viss uz labo pusi! Uz to laiku vecais mammis jau mēnesi necēlās augšā, vairs nerunāja un tikai māja ar galvu- jā vai ne. Tai naktī mēs reizes trīs saucām ātros, tie kaut ko špricēja un pēc sejām varēja saprast, ka neko vairs nevar darīt . Mammucis aizsūtīja mani gulēt, teica, ka pati pasēdēs līdzās, bet liekas, ka aizmiga. Un tad pēkšņi es pamostos, šoreiz paīstam no tā, ka mammis  kaut kur zvana un saka , ka vecais mammis nomiris un jautā, kas mums tagad jādara. Bet es taču tikko viņu esmu savā istabā redzējusi! To aiziešanu es uztveru mierīgi, jo skaidri zināju, ka ar vecmāmiņu viss ir labi un viņa vienkārši ienāca, lai atvadītos un mierināt palicējus. Kopš tā laika, vairs mani nebaida domas par nāvi. Un nav ne mazāko šaubu, ka dvēsele pastāv neatkarīgi no fiziskā ķermeņa. Kaut kā tā.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #96 : 2018. gada 01. septembris, 00:02:17 »
Par to, ka pavisam mazam bērnam ir pilnīgi saprātīgas domas, to es arī atceros. Atceros, ka gulēju gultiņā (varbūt ne gluži zīdainis, bet mazulis) un zināju, ka esmu no kaut kurienes atnākusi, kur ļoti labi, gaišs, silts, tāda svētlaimes sajūta. Un atceros tās domas - kas es esmu, kāpēc es esmu es? Zināju, ka šī sajūta jāatceras, ka to var aizmirst.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #97 : 2018. gada 01. septembris, 00:54:26 »
Atceros sevi, kaut kur no pusotra gada. Dzīvojām kopuškās un kāds mammucis no blakus istabas šad tad pie mums atstāja tik pat vecu puiku. Mans mammis uzreiz šim  atdeva manas mīļākās rotaļlietas, es sēdēju un domāju, - ko var viņam uzbāzties, ja šim gar tām nav ne mazākās intereses. Mums abiem vienkārši patika būt kopā, runāt vēl nerunājām, bet sasmaidījāmies gan. Bija tāda sajūta ka mums ir sava pasaule, kurai nav nekāda sakara ar to, kas te apkārt notiek. ka ir kaut kas kopīgs, ko zinām tikai mēs. Un vēl, to gan es neatceros, bet muterīte līdz šai dienai atceras, ka  mani katru rītu veda uz  bērnu silīti. Un līdz mēs iekāpām tramvajā, es sāku koķetēt ar visiem vīriešiem apkārt. Bija tāda sajūta, ka es viņus visus  pazīstu, bet tas ir mūsu noslēpums. Veči apkārt mulsa, sarka un bālēja, mammis nevarēja sagaidīt, kad būs mūsu pietura.... Vienkārši esmu  komunikabla kopš dzimšanas ;o)))

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #98 : 2018. gada 01. septembris, 13:05:43 »
Varbūt tad nemaz arī dzīvot nevajag, ja nav īsti skaidrs kāpēc?

Varbūt piedzimšana bija kļūda un pārpratums?Krimson, šādas domas parasti neliek mieru jaunībā. Kāpēc vispār dzīvoju, kāda jēga? Tad ar laiku samierinās, ka jēgas nav vai nav zināma. Ir tikai process. (C)
es paturpināšu domu šādi... šādas domas jaunībā pārslimo pilnīgi visi...tad nāk pienākumi,karjera,ģimene, darāmie darbi, iešnas/skiešanas un domas- kas es esmu, kur es esmu, tiek atbīdītas kā traucējošas(un tā jau ir)
Tad nu tie, kas turpina šos jautājumus cilāt arī nobriedušā vecumā visdrīzāk arī norauj kādu garīgu kaiti vai depresiju. Jo izrādas,ka atbildes nav tik viegli dabūjamas,varbūt pat tīšuprāt to atrašana apgrūtināta. Roc, bet nokļūsti vēl dziļākās auzās... gribi atmest ar roku, Bet sniega bumba jau iekustināta....kkā tā man novērojies....
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #99 : 2018. gada 01. septembris, 20:13:20 »
Modernā ezotērika (man par prieku) ir pievērsusies garīgo/psihisko/enerģētisko parazītu (ļarvu) tēmai.
Kristietībā tas jau sen zināms - kaut kādi gari mūs ietekmē un izsūc.
Kritiskā gadījumā tiek lietots jēdziens apsēstība, bet parasti mēs ikdienā runājam par vājībām un netikumiem (aiz tā visa sēž tie paši  parazīti, protams).

Tad nu, lūk! Reinkarnācijas "it kā" pierādījumi lielā mērā balstās iepriekšējo dzīvju atmiņās.
Mana spēcīga pārliecība, ka tās atmiņas nav mūsu dvēseļu atmiņas.
Tās ir mūsu dvēseļu parazītu atmiņas.

Parazīts ir nemirstīgs un dzīvojis jau daudzās personās pirms mums.
Pēc iepriekšējo cilvēku nāves, viņš kaut kā ir iemājojis mūsu personā kā mūsu smadzeņu lentenis.
Hipnozes transā viņš ar mūsu balsi stāsta savu iepriekšējo "saimnieku" dzīves.

Lūk arī visa reinkarnācija.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #100 : 2018. gada 01. septembris, 20:47:54 »
Hmm, interesanta teorija. Nebiju tādu dzirdējusi.

« Atbilde #102 : 2018. gada 02. septembris, 12:40:32 »
nu vot tā - es tā cerēju, ka ar šito smago dzīvi būšu nopelnījusi tiesības pārdzimt taurenītī un bezrūpīgi plivināties apkārt, a jūs te man par ļarvām un lenteņiem  :faint:
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #103 : 2018. gada 02. septembris, 14:18:06 »
starp citu, šorīt man uzlēca grāmata..lasijusi neesmu bet ja patrāpītos ar interesi izlasītu.ja nu kāds nopirktu, izlasītu un pēcāk atsūtītu man, tad es apmaksātu izdevumus un būtu dikti prieCīKs :smile:
par ļavrām un lenteņiem :scratch: , mana ticība balstās tajā, ka esam tie kam ticam... tātad ļavras un lenteņi manā ticībā neiederas...bet es nesaku ,ka tādi nevar buut kkur citur vai pat blakus...pasaule ir gana interesanta...pieļauju ,ka šī teorija varetu būt tuva manam lielajm  bērnam...(mož jāpajautā,ja traapu ar īsto jautājumu viņš parasti atbild) :scratch: kā arī pieļauju ,ka tā varetu būt viņa protesta jeb nolieguma forma :scratch:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies daddy

« Atbilde #104 : 2018. gada 03. septembris, 09:07:11 »
Ej nu sazini, tulkojumos un entajos pārrakstījumos kas tik viss nepazūd un nesajūk.
Ir, piem., krievu valodā jēdziens "рёбра жесткости", tb, tāda kā stiprības armatūra. Un tām "rjobrām" nav nekāda sakara ar krūšukurvi. Vai nevar gadīties, ka domāta bijusi dzimumlocekļa "stiprības riba"?  Katrā gadījumā man tā šķiet interesanta versija.

gluži manas domas, ja general public (nejaukt ar ģenerāļiem), sāk nodarboties ar tulkojumiem, visādi brīnumi atklājas. Visi ir dzirdējuši " akmens, kuru namdari atmetuši, kļuvis par stūra akmeni" (Lk, 20:17). Man ar šito bija problēmas - ok, senlatviežu guļbūvēm varbūt arī kāds lika tādus "stūrakmeņus", bet mūra celtnei tad bijis nebijis, tur vajag kārtīgu pamatu pa perimetru, nevis tikai stūrakmeni.

BET ja "stūrakmens" ir tas akmens, kurš noslēdz velvi, lai tā nesabruktu, tad tam pavisam cita jēga parādās. Kā latviski sauc to akmeni?  :)