Autors Tēma: Par domāšanu, nevis par maisiņiem. Zero Waste  (Lasīts 13046 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

Re: Par domāšanu, nevis par maisiņiem. Zero Waste
« Atbilde #150 : 2018. gada 16. novembris, 16:46:21 »
oij ..BET vakar nopirku ziemsvētku Colas pudeli..uz korķa rakstīts- es esmu reciklējama(vai kkā tā ) tik silti palika  :smile: :saule: cilvēkiem ir jāsaka priekšā , viss jāsaka...diemžēl :(
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

« Atbilde #151 : 2018. gada 16. novembris, 21:23:46 »
es  4x lasu ko Lumbis rakstījis...  :confused: :sad_smiley:

Ņem D, un l vietā liec pudeli

zeroveste

• Viesi
« Atbilde #152 : 2018. gada 17. novembris, 10:17:42 »
Šausmīgi interesanti būtu dzirdēt pamatojumu, kāpēc sadedzināt iepakojuma maisiņus un kastiņas ir fui, bet aiznest kopā ar kartupeļu mizām uz konteineru vai norakt mežā (nu labi - sleeeepošanas kalnā) baigi labi un sirdsšķīsti.

Mēs izelpojam ogļskābo gāzi un piržam metānu. Tas nekas?

« Atbilde #153 : 2018. gada 18. novembris, 11:09:58 »
Es vakar nonācu pie secinājuma, ka, ja nu kaut kur veltīgi tiek šķiesti resursi un nauda, tad tas ir dāvanu maisiņiem. Nopērc, minūte pasniegšanas brīža, un pēc tam tas maiss visticamāk nonāk atkritumos, kaut joprojām ir praktiski nelietots. Varētu izmantot atkārtoti, bet tad jāved grāmatvedība, kurš  maiss kura dāvināts, lai nesanāk atdāvināt atpakaļ.           
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #154 : 2018. gada 18. novembris, 17:50:07 »
hm..nav man grāmatvediibas un visi dāvanu maisi iet uz riņķi pa 5x ..paziņas informēti un dara tāpat(lai gan ir informeti arī par- lūdzu nedāvieniet man neko ). tie cackainie ar laiku paši atsijāsušies.
pat prātā nenāk iespringt vairs uz tādiem sīkumiem. Ebayā arii rakstu klāt ka mans iepakojums ir 2-10x izmantots un ka nepērku veikalā iepkojuma maisus un burbuļvrapus... nepatiik nepērc...
stāv kaste ar ebaya iepakojumiem..par cik pati daudz ieperkos neko laukā nemetu, atliek vien piemeklet derīgo,kad kko jānosūta.
Par dāvaniepakojumiem, tikko grupā bija ideja ..iet uz čaritishopu un davanas ietiit šallēs un lakatos,ja saņēmējam  nepatiik, lūdz aiznes atkaļ uz veikalu.. bet nu LV tas grūtāk realizējams..UK tie veikali uz katra stuura un viss par kapeikām
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #155 : 2018. gada 18. novembris, 19:23:52 »
Dāvanu maisiņus gan mūsmājās izmanto vairākkārt (neskaitot tos, kuri tiek aizdāvināti kaut kur tālāk). Piemēram, pieliekamajā uz nagliņām karājas dāvanu maisiņi ar: pašu vāktajiem riekstiem (parastajiem un valriekstiem),  žāvētiem āboliem, cidonijām, ķiplokiem, ķirbju sēklām. Ērti, parocīgi, pietiekoši izturīgi, smuki :) Un neapdāvināmies arī mēs nemaz tik traki (neesam tik turīgi), lai kaudzēm tie maisi krātos... 

Atslēdzies reno

« Atbilde #156 : 2018. gada 18. novembris, 22:51:45 »
Tā ir laba ideja -iesiet tādās lakatu/lupatu pauniņās!
Man, atvilknes un  dīvānlādes krāmējot, būtu, ko atlikt

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #157 : 2018. gada 19. novembris, 12:11:53 »
Daudziem padomju laika cilvēkiem ir pretestība pret zw tāpēc, ka tas ļoti atgādina padomju laiku nabadzību. Ārzemniekiem tas viss ir kas jauns un kruts, bet pavecie latvieši to nepieņem, vismaz ne visu. Domāšana gan pamazām mainās, kā arī katrs paņem to, kas pašam liekas svarīgi vai piemērots. Es nešķiroju atkritumus, bet, piemēram, vairāk vēršos dabiskās kosmētikas, šampūnu, mājsaimniecības līdzekļu utt virzienā, tas lobijs ir milzīgs un tās nenormāli daudzās plastmasas pudelītes un tūbiņas. Nemaz nevaru te stāstīt, ar ko esmu sākusi mazgāt matus, ko izmantot par kondicionieri utt... neviens Nārai neticēs :)
Par Daddy minēto PET pudeļu otrreizējo izmantošanu  :faint: tas taču ir kaitīgi...tur ir bpa. Labāk tādas nelietot :)[size=78%] [/size]

Atslēdzies MMuca

« Atbilde #158 : 2018. gada 19. novembris, 14:00:08 »
Nemaz nevaru te stāstīt, ar ko esmu sākusi mazgāt matus, ko izmantot par kondicionieri utt... neviens Nārai neticēs :)

Mazgā ar rudzu miltiem un skalo ar citronu sulu? :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #159 : 2018. gada 19. novembris, 15:01:29 »
Kkad agrā bērnībā, kad bija beidzies šampūns, mazgāja ar olas dzeltenumu
vai rupjmaizes putriņu, skaloja ar skābinātu ūdeni. Diezkas nebija, garie mati sāpīgi ķemmējās...

Atslēdzies reno

« Atbilde #160 : 2018. gada 19. novembris, 18:05:08 »
Skalojamam ūdenim lēju klāt etiķi mazliet. Tagad arī vajadzētu, bet toreiz mazgāju matus bļodā un tā pieliešana bija vienkārša

Atslēdzies MMuca

« Atbilde #161 : 2018. gada 19. novembris, 22:39:41 »
Kkad agrā bērnībā, kad bija beidzies šampūns, mazgāja ar olas dzeltenumu
vai rupjmaizes putriņu, skaloja ar skābinātu ūdeni. Diezkas nebija, garie mati sāpīgi ķemmējās...
Olas dzeltenums saķepina nejēdzīgi, bet rudzu miltu (nezinu, kā rupjmaize - neeksperimentēšu) putriņa ar citronu sulas atšķaidījuma skalošanu ir izcils variants. Gan ķemmējas, gan nelūst, gan aug, gan ārā nebirst, gan taukojas mazāk nekā sintētiskais šampūns ar sintētisko kondicionieri.

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #162 : 2018. gada 19. novembris, 22:46:21 »
Ja ir privātmāja ar krāsns apkuri tad ļoti daudz kas vnk ir degviela

Atslēdzies Minne

« Atbilde #163 : 2018. gada 19. novembris, 22:47:03 »
Esmu mazgājusi ar izmērcētas rupjmaizes putriņu. Efekts labs, bet izskalot gan grūti, ja mati nav īsi

Atslēdzies tuk

« Atbilde #164 : 2018. gada 19. novembris, 23:01:07 »
Ja ir privātmāja ar krāsns apkuri tad ļoti daudz kas vnk ir degviela

Interesanti... kas būtu tā “degviela“ izņemot papīru iekuram?