Autors Tēma: Par domāšanu, nevis par maisiņiem. Zero Waste  (Lasīts 13077 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Par domāšanu, nevis par maisiņiem. Zero Waste
« Atbilde #165 : 2018. gada 19. novembris, 23:06:00 »
piem pamperi izlietoti -bet tie derot tikai īstajās centrālapkures kurtuvēs, krāsnīs parastajā nē

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #166 : 2018. gada 19. novembris, 23:11:24 »
vispārējs princips ir tāds, ka polietilēni/ polipropilēni jebkuri, t.i. maisiņi der saprātīgos daudzumos, PET pudeles arī, polistirols (``cietā`` plastmasa), gumijas un polovinilhlorīds nav labi, jo izdala toksiskus monomērus, nepilnīgi sadeg, piedzen dūmvadus ar sodrējiem. Visa veida papīrs, protams, der. Uzmanīties  protams vajag  un nededzināt to kā īpašības nezini. Ar sodrējiem piedzīs dūmvads var izraisīt ugunsgrēku.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #167 : 2018. gada 19. novembris, 23:27:12 »
Skurstenis tiks pieķēzīts neglābjami.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #168 : 2018. gada 19. novembris, 23:47:20 »
haha par matu mazgāšanu atgādinājāt
es gan neesmu pilnībā traka un ir leitas ko es atzīstu un mainīt negrasos,
bet karoč, lasīju kkādu blogu kur meitene eksperimenteeja uz saviem metrīgajiem matiem ar eko šmeko mazgāšanu..
pavilkos tik tālu ka oky pamēģināšu es arī ar linsēklām..nu tas man likās tā daudzmaz pieņemami un saprotami..:)
viss jau figņa..bet plac..nevarēju pusstundu vinjas no galvas izcackāt laukā. Oky izkāšāju, pēcāk matus ar citronu izskaloju ..rezultāts, nuu apšaubāms...vairāk nemēģināju.
bet pēc nedēļas iemetu skatu vannā-un, no iztekas cauruma man pretī lūkojas smuki sadīguši zilie lini :D
bilde ar liniem vannas caurumā gāja zudībā, kad kkādi kurvas nospēra fočiku...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies daddy

« Atbilde #169 : 2018. gada 20. novembris, 09:03:17 »
Par Daddy minēto PET pudeļu otrreizējo izmantošanu  :faint: tas taču ir kaitīgi...tur ir bpa. Labāk tādas nelietot :)

Lapsenēm, tici man, vienalga vai tur bpa vai ppa. :)
Bērzu sulai, ja godīgi, tās vairs nelietoju, jo pag gad pagrabā bija ielīdusi žurka un krietni padzērusi manu suliņu (sagraužot pudeles un korķus)...tagad stikla skrūvējamās pudeles

Atslēdzies reno

« Atbilde #170 : 2018. gada 20. novembris, 09:44:59 »
Patiesībā mēs dzīvojam salīdzinoši tik tīrā vidē! Ne velti pensiju sistēma sabrūk visā pasaulē, jo nav paredzēts dzīvot līdz 90! Ne jau farmakoloģijas nopelns vien.

Nemaz ne tik sen sniegs pilsētās bija melns no ogļu putekļiem. "Maina kā cimdus" -jo viss bija tik netīrs, ka cimdus bija jāmaina vairākas reizes dienā.
Pilsētas jau vispār līdz 19. gds beigām bija īsta zaņķība. Laukos -piesmakušās, nevēdinatās un mitrās  telpas.
Pilīs -Džordžianai, Devonširas grāfienei (filma!) pilī bija zāle 200 viesiem un tikai 3 atejas.

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #171 : 2018. gada 20. novembris, 12:23:41 »
reno un ūdensvada caurules no svina

Atslēdzies reno

« Atbilde #172 : 2018. gada 20. novembris, 15:25:26 »
un tapetes ar arsēnu :thinking:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #173 : 2018. gada 20. novembris, 17:18:16 »
viss tiesa, sliktāk mēs tiešām nedzīvojam. ( aaa ja par arsēnu...vai tad šamo mūsdienas neizmato vēl plašāk nekā sendienās??? nu oky  kleitas laikam nekrāso vairs ? )

Mana sāpe galvenokart par okeāna aizdir@anu , smogu/ gaisa kvalitāti un lietus mežiem....Ja par PET un citu pudeļu otrreizējo izmantošanu- tad nu, nekas jums tur neizdalīsies, ja 5x vinju uzpildīsiet ar atkartotu ūdeni...
cik nu atceros tad tās nevēlamās(atkal)vielas skāk izdalīties ja sapilda kko nepiemērotu ,jeb arī uzglabajot pārmērīgi ilgu laiku. Ir pētījumi un papildus info, bet man nav pie rokas...un slinkums gudreļot :sleep: stiklu viņas protams nevar izkonkurēt
IG- mellenessniega

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #174 : 2018. gada 20. novembris, 17:40:03 »
par tiem matiem iedomājos - ja no grābstīšanās pa kūdru nagi baigi augot, varbūt vajag ar kūdras kuļķeni galvā katru vakaru pasēdēt :)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #175 : 2018. gada 20. novembris, 17:43:48 »
oho  :rat: kas tas par jaunumu- nagi no kūdras aug??? :)
tas visdrīzāk vizuālais apmans..ja izrocis pa dārzu ,tad aiz nagiem melns- respektiivi uzreiz redzams cik gari un vai vispār kādam ir nagi :)
IG- mellenessniega

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #176 : 2018. gada 20. novembris, 17:45:23 »
nē, tas pilnīgi nopietni, mellen. Patiesas liecības no pazīstamiem cilvēkiem, plus kūdrinieku apliecinātais, kkur lasīts arī..

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #177 : 2018. gada 20. novembris, 18:46:56 »
... vajag ar kūdras kuļķeni galvā katru vakaru pasēdēt :)

A kāpēc tikai vakarā? Labāk visu laiku. Uzliec kūdras kuļķeni, nedēļu staigā un, skat!, pēc nedēļas jau varēsi bizes pīt :D

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #178 : 2018. gada 20. novembris, 19:05:18 »
nu nez  :scratch: nez... bet pārbaudīt neiešu..man aug labi tāpat  :)
IG- mellenessniega

Atslēdzies Broms

« Atbilde #179 : 2018. gada 20. novembris, 19:28:58 »
par tiem matiem iedomājos - ja no grābstīšanās pa kūdru nagi baigi augot, varbūt vajag ar kūdras kuļķeni galvā katru vakaru pasēdēt :)
....un nekādā gadījumā ar pliku pakaļu nesēdēt kūdras  čupā :)