Autors Tēma: kino jaunumi  (Lasīts 20295 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: kino jaunumi
« Atbilde #30 : 2019. gada 05. aprīlis, 08:37:48 »
Es arī izmantoju un biju uz "Favorīti". Man patika, kā jau vispār vēsture, bet dārgo cenu sestdienā laikam gan nemaksātu. Saprotams, par ko "Anna "dabūja Oskaru, un arī abas pārējās aktrises bija iespaidīgas. Piedošanu, uzvārdus nemeklēšu. Mājās izvilku savu Anglijas karaļu grāmatu un izlasīju par karalieni Annu.Interesants bija fons,tērpi,paražas. Smiekli sanāca parlamenta ainās.

Atslēdzies reno

« Atbilde #31 : 2019. gada 05. aprīlis, 09:09:34 »
Bet tik unikāla blakussēdētāja man vēl nebija gadījusies. Stipri apaļīga jauna sieviete. Filma beidzot sākas,  viņa izčabina no somas vēl vienu  čipsu paku un ļoti klusu un lēni turpina skramšķināt. Sāļiem čipsiem jāuzdzer. Pēc dzeršanas sagribas čurāt -viņa izzvēlās no rindas vidus, un pēc tam spraucās atpakaļ.Tad izvilka vēl vienu pudeli, skrūvēja vaļā, ik pa laikam dzēra. Mēs jau smējāmies. Likās, vajadzētu pačukstēt, ka te pirms kāda laika vienu nošāva par popkornu. Vēl viņa skatījās telefonā, rakstīja, un uz beigām vēl izstaipījās -tik ļoti viņu tā filma garlaikoja.

Labi, ka man tas likās tikai uzjautrinoši, brīvas vietas jau bija, ja galīgu sariebtos, varētu pāriet uz citu rindu.Un galu galā, varējām priecāties, ka tā nebija lielā Ze-dienas akcijas popkorna kaste

Atslēdzies tuk

« Atbilde #32 : 2019. gada 05. aprīlis, 09:42:32 »
Tā būs bijusi paralēlā performance ;)

Atslēdzies reno

Atb: kino jaunumi
« Atbilde #33 : 2020. gada 29. septembris, 07:58:04 »

Atslēdzies Broņa

Atb: Re: kino jaunumi
« Atbilde #34 : 2021. gada 16. janvāris, 20:28:21 »
Noskatījos (mājās, protams) gan Bohēmijas rapsodiju, gan Zvaigzne dzimusi.

Abas ļoti patika, abas raitas, nebija sajūtas, ka kkas stiepts un vilkts garumā. Vienīgais - žēl, ka stāsts par Frediju noslēdzās ar 1985.gada Live Aid koncertu, turklāt gandrīz vai pilnīgu Queen priekšnesuma demonstrējumu, kas var tikt traktēta kā ansambļa un Fredija radošā veikuma virsotne, kulminācija, bet, manuprāt, tas tā nav/nebija. Man būtu paticis skatīties viņa dzīvi aŗī tālāk, tīri cilvēciskajā, psiholoģiskajā aspektā.

Zvaigzne dzimusi - ļoti patika stāsts, aktieri, mūzika. Gagu cienu par dzīvē paveikto, malacis neglītais pīlēns.

p.s.nekāda vaina filmu baudīšanai datorlieluma ekrānā, ja skaņai ir labas austiņas

Te jau neviens sen lāgā neko neraksta (ne tikai tēmā, bet arī visā forumā, 99% te ir Kundaļa komentāru)  :rofl: , bet tomēr uzrakstīšu par savām redzētajām filmām, varbūt ar Nakatu, Minni un vēl kādu var padiskutēt.

Filmu "Bohemian Rhapsody" skatījos kinoteātrī. Pati filma un mūzika atstāja iespaidu uz ilgu laiku. Merkurija "spožums un posts" ir tik labi parādīts, ka nav šaubu par Oskara balvas saņemšanu.
Jā, izcelts viens posms no viņa dzīves, kā jau Minne teica. Ja interesē biogrāfija, jālasa grāmatas vai citi informācijas avoti. Bet no filmas mākslinieciskā viedokļa beigties ar Live Aid koncertu Vemblija stadionā ir veiksmīgs risinājums. Filma sasniedza tādu pacēlumu vai katarsi, radīja emocionālu pārdzīvojumu, ka pēc tam vēl youtube meklēju oriģinālos ierakstus, baudīju mūziku, emocijas no 1985. gada, pat mammai veltītais sveiciens tur redzams..
Es arī atceros no savas bērnības, ka tāds koncerts bija. Man liekas, visu dienu TV to raidīja. Par Merkuriju gan neko neatceros no tiem laikiem, bet tāds fakts bija, pat PSRS teritorijā koncerts bija redzams.
Mana draudzene (kopā filmu skatījāmies), 10 gadus par mani jaunāka, neko īpaši nezinot par Merkuriju, arī pēc tam bija pārņemta ar viņu, meklēja video no Live Aid koncerta utt.
Un Bohemian Rhapsody pat bērni skolā pie sevis dungoja.

Filma "A star is born", Bredlijs Kūpers un Lady Gaga, sižets banāls un garlaicīgs līdz nelabumam, filma daudz par garu. Bez Lady Gaga filma nebūtu skatāma. Viņa ir filmas vērtība. Bez Gagas harizmas, balss, patiesā tēlojuma, personības tur nekas nebūtu. Vislabāk patika viņa filmas sākumā, īsta, patiesa, bez grima kārtas.
Stāsts par jaunu meiteni, kas dzied un sacer mūziku, tad satiek populāru, vecu, puskurlu mūziķi, kurš dzer un narkojas. Viņš palīdz meitenei kļūt slavenai, abi iemīlas un apprecas.. sviests..
Manas personīgās antipātijas pret to, ka popularizē veca dzērāja (un nodzēries jau bija līdz ārprātam) attiecības ar normālu, talantīgu sievieti. Radošā sadarbība, jā, bet tāpēc nav jāprecas. Beigas traģiskas. Tas gan loģiski šajā sāgā.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #35 : 2021. gada 16. janvāris, 21:33:08 »
Es arī izmantoju un biju uz "Favorīti". Man patika, kā jau vispār vēsture, bet dārgo cenu sestdienā laikam gan nemaksātu. Saprotams, par ko "Anna "dabūja Oskaru, un arī abas pārējās aktrises bija iespaidīgas. Piedošanu, uzvārdus nemeklēšu. Mājās izvilku savu Anglijas karaļu grāmatu un izlasīju par karalieni Annu.Interesants bija fons,tērpi,paražas. Smiekli sanāca parlamenta ainās.

Pēdējā gada filmu apskati gan jau te zuduši, rakstu par tām filmām, kuras noskatījos un te arī pieminētas.
Filma "Favourite" (2018) par karalieni Annu, kas valdīja no 1702-1707. gadam britu karalistē. Jau agrāk par viņu biju lasījusi un nodomājusi - kāda briesmīga dzīve, 17 grūtniecības, neviens bērns neizdzīvoja, cits piedzima miris, cits dažas dienas tikai izdzīvoja, viens nodzīvoja 11 gadus. Anna un viņas vīrs bijuši absolūti satriekti, kas arī saprotams.
Un ko domājat, Holivuda no tā uztaisa melno komēdiju, Anna tiek kariķēta.
Labi, lai nu tā būtu, ka tādā vieglā, drusku komiskā veidā parāda Annas valdīšanu, viņas pēdējos gadus, aktrise Olivia Colman nospēlē tādu depresijā esošu sievieti ar dīvainu uzvedību, nedaudz pieskaroties cēlonim, kādēļ viņa ir tāda (epizodē ar viņas trusīšiem, kuri nosaukti bērnu vārdos).
Bet.. kam vajadzēja tur iepīt homoseksuālas attiecības, trijstūri ar vēl divām lēdijām? Manuprāt, atbilde tikai viena - lai filma atbilstu modernajām Holivudas tendencēm. Rasismu tur neiepīsi, nu tad pataisīs Annu par lezbieti..
Rezultātā filma ir tāda ņirgāšanās.. Spējat iedomāties sievieti, kas zaudējusi bērnus, tādēļ ir depresijā, bet viņai piedevām ir radusies seksuāla interese par citām sievietēm?

Atslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2021. gada 16. janvāris, 23:50:43 »
Tā gluži nav. Annai ļoti tuva draudzība ar Sāru, Malboro hercogieni, ilga gadiem, un par lesbiskajām attiecībām galms tenkoja. Tāpat par otru draudzeni -Somersetas hercogieni. No tādām attiecībām vismaz nerodas bērni.
Slima viņa bija ļoti, riteņkrēsls nebija izdomāts
Mēs galīgi nezinām Anglijas vēsturi, tādēļ visas epizodes par parlamentu  un karošanu mums neko neizteica, bet patiesībā tie bija nozīmīgi notikumi viņas valdīšanas laikā -''ipaši parlaments

Atslēdzies reno

« Atbilde #37 : 2021. gada 16. janvāris, 23:56:52 »
Nesen tv paskatījos La La Land. Galīgi vīlos, garlaicīga  un banāla, nekas nebija arī no izslavētās mūzikas. Un vēl didaktiskās beigas...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #38 : 2021. gada 16. janvāris, 23:59:31 »
Jā, draudzība ar hercogieni Marlboro bija. Taču man tas neiet kopā ar Annas traģisko dzīvi, ar nemitīgajām grūtniecībām un bēdām, depresiju. Kur tās baumas? Tiešām fiksētas vēstures liecībās? Vai arī kaut kas līdzīgs kā izdomājumi par Krievijas carieni Katrīnu?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #39 : 2021. gada 17. janvāris, 00:01:44 »
Nesen tv paskatījos La La Land. Galīgi vīlos, garlaicīga  un banāla, nekas nebija arī no izslavētās mūzikas. Un vēl didaktiskās beigas...
Es 2 reizes mēģināju to filmu skatīties, man liekas ilgāk par 5 min. netiku nevienu reizi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #40 : 2021. gada 17. janvāris, 00:13:13 »
Vēstures liecības aktīvu baumu līmenī.
Bērnu zaudējumi, vienīgais izdzīvojušais mirst 11 gadu vecumā, slimība (podagra, artrīts, kaut kas tāds), un tai pašā laikā reāla valdniece, politiķe. Tās mīlas dēkas varbūt bija vienīgais prieks un atslodze. Un arī  tur līdzi pinās politika

Pēdējā angliete pie tam, tālāk jau nāk tie vācieši, hanoverieši visādi

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #41 : 2021. gada 17. janvāris, 11:42:39 »

Reno, te mazliet par visām trim dāmām.

https://www.townandcountrymag.com/leisure/arts-and-culture/a25749253/the-favourite-ending-lady-marlborough-queen-anne-true-story/

Vispār jau ļoti interesanti, tās viņu attiecības un intrigas. Protams, tur merkantilas, politiskas intereses, tas arī filmā parādīts. Es uzņemtu daudz interesantāku, dziļāku filmu par viņām, jo materiāls tur ir pamatīgs, nevis tādu grotesku kā Holivuda, kur pārāk akcentētas lezbiskas attiecības. Es joprojām tām īstu pamatu neredzu. Es vēl domāju, ka baumas varēja rasties, jo Sāra bijusi tāda vīrišķīga kā filmā. Bet nē, gleznā Sāra ir sievišķīgāka par sievišķīgu. Bet katrā ziņā matriarhāts tur rullē, visas trīs dancinājušas savus vīrus un pa savam vadījušas valsti.
Sāra pat grāmatu sarakstījusi par savu dzīvi, Abigaila tur, protams, negatīvā gaismā parādīta. Interesanti, ka Sāras dzimtas pēctečos ir Vinstons Čērčils un Princese Diāna.

Atslēdzies true detective

« Atbilde #42 : 2021. gada 11. aprīlis, 16:27:25 »
The Mauritanian (2021)

https://www.imdb.com/title/tt4761112/?ref_=fn_al_tt_1

filma balstīta uz patiesiem notikumiem, kas aprakstīti Mohamedou Ould Slahi memuāros. viņš bija viens no ilgadējiem Guantanamo cietuma ieslodzītajiem, kas cietumā pavadīja ilgus gadus bez jebkādas apsūdzības uzrādīšanas, tika turēts aizdomās par 9/11 terorakta organizēšanu. filma nav par Slahi līdzdalību terroraktā vai nevainību, bet par nelikumīgu bez jebkādiem pierādījumiem un apsūdzībām aizturēšanu daudzu gadu garumā un metodēm, lai panāktu atzīšanos. ASV nav ne morāla, ne arī kāda cita pamata uzskatit sevi par demokrātijas un tiesiskuma citadeli, kamēr tiek ieslodzīti un spīdzināti cilvēki bez apsūdzības un tiesas.
nepelnīti filma ignorēta Oscar nominācijās. Jodie Foster un Tahar Rahim, kas diezgan veiksmīgi sāk iekarot Holivudu, ir pārliecinoši savās lomās, prieks bija redzēt arī Benedict Cumberbatch. filmu iesaku.

citāts no filmas: "Someone has to pay the price. Not just anyone."
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 11. aprīlis, 16:34:34 no true detective »
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

« Atbilde #43 : 2021. gada 12. aprīlis, 13:01:31 »
Judas and the Black Messiah (2021)

https://www.imdb.com/title/tt9784798/

uz patiesiem notikumiem balstīta filma. 60g beigās Freds Hemptons, jauns un harizmātisks aktīvists, kļūst par Melnās panteras partijas Ilinoisas nodaļas priekšsēdētāju un līdz ar to nokļūst FBI un citi iestāžu redzeslokā, sakarā ar savām radikālām un revolucionārām idejām. FBI iefiltrē partijā savu informatoru Viljamu O'Nīlu.  Stāsts par nodevību, lojalitāti, bailēm un alkatību.
par šo notikumu neko agrāk nezināju, par Melno panteru partiju pa ausu galam bija dzirdēts un kaut kas minimāli lasīts un redzēts no citām filmām  (piem. Trial of the Chicago 7 ). protams Holivuda vienmēr visu interpretē pa savam, tā kā pēc filmas vērts palasīt vairāk kā un kas īsti bija.
Galv.lomu aktieri ir meistarīgi nospēlējuši savas lomas. filma manuprāt laba, vērts skatīties.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

« Atbilde #44 : 2021. gada 14. aprīlis, 21:09:11 »
The Father (2020 )

https://www.imdb.com/title/tt10272386/

Drāma par gados vecu cilvēku ar progresējošo atmiņas zudumu. Filma uzņemta no viņa skatupunkta. Diezgan reālistisks skatījums uz demenci. Filma ir emocionāli spēcīga un skumja. Hopkins ir pelnījis visas iespējamās balvas par šo lomu, arī viņa meitas lomas tēlotāja Olivia Colman pieminēšanas vērta.

mani favorīte no Oskaram izvirzītām filmām līdz šim bija Nomadland, pēc The Father noskatīšanās, abas vienlīdz labas, bet ļoti atšķirīgas protams.