Noskatījos (mājās, protams) gan Bohēmijas rapsodiju, gan Zvaigzne dzimusi.
Abas ļoti patika, abas raitas, nebija sajūtas, ka kkas stiepts un vilkts garumā. Vienīgais - žēl, ka stāsts par Frediju noslēdzās ar 1985.gada Live Aid koncertu, turklāt gandrīz vai pilnīgu Queen priekšnesuma demonstrējumu, kas var tikt traktēta kā ansambļa un Fredija radošā veikuma virsotne, kulminācija, bet, manuprāt, tas tā nav/nebija. Man būtu paticis skatīties viņa dzīvi aŗī tālāk, tīri cilvēciskajā, psiholoģiskajā aspektā.
Zvaigzne dzimusi - ļoti patika stāsts, aktieri, mūzika. Gagu cienu par dzīvē paveikto, malacis neglītais pīlēns.
p.s.nekāda vaina filmu baudīšanai datorlieluma ekrānā, ja skaņai ir labas austiņas
Te jau neviens sen lāgā neko neraksta (ne tikai tēmā, bet arī visā forumā, 99% te ir Kundaļa komentāru)

, bet tomēr uzrakstīšu par savām redzētajām filmām, varbūt ar Nakatu, Minni un vēl kādu var padiskutēt.
Filmu "Bohemian Rhapsody" skatījos kinoteātrī. Pati filma un mūzika atstāja iespaidu uz ilgu laiku. Merkurija "spožums un posts" ir tik labi parādīts, ka nav šaubu par Oskara balvas saņemšanu.
Jā, izcelts viens posms no viņa dzīves, kā jau Minne teica. Ja interesē biogrāfija, jālasa grāmatas vai citi informācijas avoti. Bet no filmas mākslinieciskā viedokļa beigties ar Live Aid koncertu Vemblija stadionā ir veiksmīgs risinājums. Filma sasniedza tādu pacēlumu vai katarsi, radīja emocionālu pārdzīvojumu, ka pēc tam vēl youtube meklēju oriģinālos ierakstus, baudīju mūziku, emocijas no 1985. gada, pat mammai veltītais sveiciens tur redzams..
Es arī atceros no savas bērnības, ka tāds koncerts bija. Man liekas, visu dienu TV to raidīja. Par Merkuriju gan neko neatceros no tiem laikiem, bet tāds fakts bija, pat PSRS teritorijā koncerts bija redzams.
Mana draudzene (kopā filmu skatījāmies), 10 gadus par mani jaunāka, neko īpaši nezinot par Merkuriju, arī pēc tam bija pārņemta ar viņu, meklēja video no Live Aid koncerta utt.
Un Bohemian Rhapsody pat bērni skolā pie sevis dungoja.
Filma "A star is born", Bredlijs Kūpers un Lady Gaga, sižets banāls un garlaicīgs līdz nelabumam, filma daudz par garu. Bez Lady Gaga filma nebūtu skatāma. Viņa ir filmas vērtība. Bez Gagas harizmas, balss, patiesā tēlojuma, personības tur nekas nebūtu. Vislabāk patika viņa filmas sākumā, īsta, patiesa, bez grima kārtas.
Stāsts par jaunu meiteni, kas dzied un sacer mūziku, tad satiek populāru, vecu, puskurlu mūziķi, kurš dzer un narkojas. Viņš palīdz meitenei kļūt slavenai, abi iemīlas un apprecas.. sviests..
Manas personīgās antipātijas pret to, ka popularizē veca dzērāja (un nodzēries jau bija līdz ārprātam) attiecības ar normālu, talantīgu sievieti. Radošā sadarbība, jā, bet tāpēc nav jāprecas. Beigas traģiskas. Tas gan loģiski šajā sāgā.