"Elvis"
Treileris kā vienmēr mānīgs, kurā liels uzsvars likts uz Elvisa kustībām izpildījuma laikā....taču no kurienes tās radās, kā viņš savienoja melno un balto mūziku - to no treilera sapratīs tikai tas, kurš būs redzējis visu filmu...
Elvis un rokenrols viņa izpildījumā nebija mani favorīti pusaudžu gados....mana paaudze sāka ar tvistu, bet rokenrolu tā pa īstam novērtēju tikai jau pēc 30, kad viss mūsu valstī kļuva brīvs...tāpēc arī interesants izzinošs materiāls, par kuru man nebija ne jausmas ..izrādās Elvis bija pirmais baltais, kurš spēlēja melno mūziku un tas padarīja viņu par rokenrola karali!
Filma ir veidota politkorektā veidā, ka amerikāņu nācija ir balto un melno vienota, ka rasu segregācijas pārvarēšanā bija loma arī Elvisam...kā lai labāk paskaidro?...nu, Holivudas filmās tagad tēlo galvenās lomas arī melnie, bet man vienmēr paliek prātā doma, ka tas ir kaut kādas nerakstītas instrukcijas izpildījums...nu, jābūt melnajam un te, lūk, viņš ir!....šajā filmā tiešām iezogas doma, ka amerikāņu nācija ir viena.... bet problēmas rasu naidā nav zudušas...
Par Merkuriju man patika labāk, bet tur jau mūzika līdz kaulam un asarām ir savējā...
p.s.
Iesaku kā es darīju - kad laukā +30, paņemt biļeti forumacinemas LUXE zālē uz šo filmu, izlaist krēslu pusguļus kā biznesa klasē lidmašīnās, paņemt līdzi lielo saldējuma kokteili un kondicioniera radītos +20 grādos pavadīt 2,5 stundas Elvisa dzīves stāstā un mūzikā
p.s.s.
...un galvenais jautājums - vai Toma Henka atveidotais varonis pulkvedis Pārkers ir draņķis vai tomēr nē?