Autors Tēma: kino jaunumi  (Lasīts 20364 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: kino jaunumi
« Atbilde #120 : 2023. gada 12. janvāris, 01:09:00 »
Noskatījos "Avataru Ūdensceļu". Joprojām filmas iespaidā un skurinos. Nē, man patika, un nav pat sajūtas, ka būtu kas sliktāks vai bālāks par pirmo filmu. Bet kaut kā smagi uztveru dabas un dzīvnieku slaktiņus. Vēl tā "nogalināšanas kvota"...
(Vispār man ir savs paņēmiens, kā pie smagām filmām emocionāli distancēties - skatos kā filmēšanas laukumā no kameras otras puses - re, tur aiziet masu skatu dalībnieki, re kā šamam džekam rētu piegrimmējuši, šis ir kaskadieru dublis, bet tas tur līķis ir butaforija,  un šito lietutiņu lej no šļūtenes... Bet šeit tas nestrādāja, jo visa vide ir pārāk fantastiska).
Un pāri visam smagais filozofiskais jautājums - aizbēgt, lai pasargātu ģimeni, vai palikt un cīnīties? Vai nepretošanās ļaunumam ir tikums? Vai jebkura nogalināšana vairo ļaunumu? Vai tomēr ir jācīnās, sevi aizstāvot?

Iesaku, ir vērts.

P.S. Akropoles restorāna zālē ērti zvilnāmie klubkrēsli. Akurāt piemēroti tādai garai filmai  :mrgr:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #121 : 2023. gada 13. janvāris, 17:29:31 »
"Ēdienkarte" /The Menu (2022)

Teicami! 
Ralfs Fainss galvenajā lomā...un pareizi ir teikts, ka filma trilleris, komēdija, šausmu filma....tur viss tas ir, man visjautrāk un smieklīgāk izklausījās tas bullshitc par augsto pavārmākslu un kā klienti to vērtē ne nieka nesaprazdami no teiktā...un jā, atzīstos, ka pēc filmas noskatīšanās aizgāju un apēdu čīzburgeru  :mrgr:   
p.s.   
Filmu skatās arī pavārmākslas profi! 
...nu, kā jau parasti pēc filmas noskatīšanās ir jāapmeklē "00"...tā nu stāvam tajos vīri stelinģos, laižam procesu, kad mana kaimiņa kabatā ieskanas mobilais!...viņš bez mazākās aiztures velk laukā to, nospiež savienojamu un tur nokļūst visi tie trokšņi - skan strūklas, kāds norauj ūdeni, cits jau žāvē rokas ar gaisu utt...dzirdams, ka runātāja ir dāma, kura kaut ko jautā, piedāvā un džeks atbild -   
NĒ,es ņemšu rīvmaizi! :D

....ko lai saka, nakata kungs...Fainss bija ļoti labs, smalks niansēs, kā parasti, bet...

...bet.... man nepalika pāri nekāda sausā atlikuma. Par ko īsti bija filma? Tās gaitā man radās te viens, ne otrs pavediens, bet visiem kkā pietrūka - argumentu, loģikas un, galvenais, nobeiguma. Tad nu paliku ar daudzpunkti, bet ne lai pati kko pafilozofētu, lai izbaudītu pēcgaršu vai noskaņu. Daudzpunkte tajā ziņā, ka neradās pārliecība par filmas veidotāju ideju. OK, manīju recenzijās, ka šo varot saprast tikai cilvēki ar IQ virs vidējā (man ir virs 100  :mrgr: ), bet tomēr sajūtu ziņā paliku "nedabūjusi".

Varbūt Tev bija kkas konkrētāks par vispārīgo novērtējumu "Teicami!"? Labprāt dzirdētu un padiskutētu  :?:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #122 : 2023. gada 14. janvāris, 10:33:10 »
....ko lai saka, nakata kungs...Fainss bija ļoti labs, smalks niansēs, kā parasti, bet...

...bet.... man nepalika pāri nekāda sausā atlikuma. Par ko īsti bija filma? Tās gaitā man radās te viens, ne otrs pavediens, bet visiem kkā pietrūka - argumentu, loģikas un, galvenais, nobeiguma. Tad nu paliku ar daudzpunkti, bet ne lai pati kko pafilozofētu, lai izbaudītu pēcgaršu vai noskaņu. Daudzpunkte tajā ziņā, ka neradās pārliecība par filmas veidotāju ideju. OK, manīju recenzijās, ka šo varot saprast tikai cilvēki ar IQ virs vidējā (man ir virs 100  :mrgr: ), bet tomēr sajūtu ziņā paliku "nedabūjusi".

Varbūt Tev bija kkas konkrētāks par vispārīgo novērtējumu "Teicami!"? Labprāt dzirdētu un padiskutētu  :?:
...nu, jābauda kā mākslas darbs....kā mūzika vai glezna, kas raisa emocijas...tur arī ir tas "sausais atlikums" ...tagad to atceroties un mēģinot atbildēt uz Minnes jautājumu par jēgu?...nu, bija ironija par to moderno "pavārmākslu" kā čakarē smadzenes bagātiem cilvēkiem par eko, šmeko pagatavošanu, bet beigās galvenā varone izvēlas burgeru...vēl, kas notiek, ja cilvēks iedomājas sevi Dieva vieta, kurš var sodīt citus un kas tad ar viņu notiek....tās beigas simboliskas, var pat attiecināt uz Putleru Ukrainā...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #123 : 2023. gada 14. janvāris, 15:18:22 »
Jā, dieva "ēdienkarte" katram indivīdam man, protams, ienāca prātā. Tāpat sāku attīstīt dabas kā dieva līniju. Kas tu esi - devējs vai ņēmējs? Tāpat - snobisku blēšanu barā "vai cik skaisti, vai cik jauki!", kur viens tomēr skaļi pasaka "Sūds!". Tomēr neviena no šīm idejām mani līdz galam nepārliecināja, kkas nenostrādāts, nepabeigts, tā ka viss paliek tādā pus-stāvoklī. Bet ne lai skatītājs pats palauzītu galvu vai kko sevī pārdomātu. Tās pusrata tēmas būtibā tik banālas, šoreiz, manuprāt, to neizdevās pacelt virs banalitātes. Līdz komēdijai nepavisam nepavilka, līdz trillerim vēl mazāk un šausmu vispār nebija. Kā teicu - nekas nepavelk līdz apsolītajam

p.s.un no Staņislavska - neticu, ka cilvēki, zinot, ka tūlīt mirs, tā uzvestos vai izturētos

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #124 : 2023. gada 14. janvāris, 16:58:16 »
Nu vot, prātā nenāca šito skatīties, bet nāksies tagad  :fryingpan:  , gribu savu viedokli  :mrgr:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #125 : 2023. gada 14. janvāris, 17:38:45 »
Nu vot, prātā nenāca šito skatīties, bet nāksies tagad  :fryingpan:  , gribu savu viedokli  :mrgr:

Jā, lūdzu, lūdzu!  :clap:
Jo man sāk rasties aizdomas, ka galvā kkas stipri deformējies, tad nu jāapstiprina vai jānoliedz  :alt:

Še, links https://gidonline.io/film/menyu/

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #126 : 2023. gada 15. janvāris, 13:02:42 »
...filma ir neparasta, savdabīgi oriģināla...man pat tā uz sitiena nav piemēra ar ko salīdzināt...nu, un ja ir savs stiliņš, jeb kā Minne saka - visiem stiliem garām, tad skatīties var kā tādu neparastu priekš tiem, kam IQ virs vidējā...ir ko  pētīt un kritizēt...nu, tas kas visvairāk patīk intelektuāļiem!   :mrgr:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #127 : 2023. gada 26. janvāris, 19:11:29 »
Murr...murr...murrr...kaķa multene! 
"Brīnumainā Morisa dēkas"/ "The Amazing Maurice" (2022)

Ko tur daudz stāstīt...murr...murr...   
'Tev pašam ir jābūt stāsts, pretējā gadījumā tu kļūsi par cita stāsta daļu!" (c)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #128 : 2023. gada 26. janvāris, 19:25:46 »
Katrs ir gan stāsts, gan cita stāsta daļa

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #129 : 2023. gada 02. februāris, 11:02:20 »
BABYLON/Babilona (2022) 

Breds Pits, Margo Robija ...mēmā kino zelta laiki un tā noriets...par filmas ideju var teikt Raiņa vārdiem - pastāvēs, kas mainīsies!   

Laba izklaide, bet ir iemesls padomāt par Raiņa vārdiem - kā tas bijis tavā dzīvē ...nu, filmā viss krāšņi kā jau pēc treilera var nojaust....labākais ar ziloni gan nav iekļauts! :smej:   
Šī problēma, kas radās mirstot mēmajam kino, laikam vislabāk saprast Čarlija Čaplina dzīvē...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #130 : 2023. gada 07. februāris, 10:20:01 »
MASQUERADE/Maskarāde (2022)

...franču filma - nejaukt ar amerikāņu filmu, kura ar tādu pašu nosaukumu iznākusi gadu iepriekš!     
Kā lai raksturo filmu? ...nu, pats nosaukums saka, ka cilvēki valkā maskas dzīves karnevālā...un tāda Venēcijas karnevāla, kur reālas maskas, filmā nav! 
Vecā tēma - kā apčakarēt tos, kuriem ir nauda? 
Jaunajiem ir jaunība un skaistums, bet nav naudas....kamēr vecajiem ir nauda, bet nav tās jaunības...   
Pazīstami ir vecie franču aktieri filmā, bet jaunie aktieri tik sāk savu atpazīstamības iegūšanu.   
Filma ir laba un ar morāli!   
Labs laika kavēklis! 
Iesaku speciāli daddy! :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #131 : 2023. gada 23. marts, 11:07:07 »
"Kokaīna lācis" /Cocaine Bear   

Žanrs, ko es raksturotu - šausmu  melnā komēdija kā trilleris. 
Gāju uz filmu, ka tā ir komēdija...nu, tur lācītis pablēņojas un uzjautrina apkārtni, bet še tev!  :fp:   
Esot balstīta uz patiesiem notikumiem, kad narkotirgonis pazaudē savu kokaīna kravu, nepareizi izmetot to no lidmašīnas.   
Lācis to atrod, apēd un tad tur visas tās jautrības...   
Filmā tiek paskaidrots, ka atšķirībā no grizli lāčiem brūnais ir diezgan nekaitīgs, no viņa tik nedrīkst bēgt, jo tad skrien pakaļ, bet ja rodas kādas nesaskaņas ar šo, tad pareizi ir cīnīties - atgaiņāties un dzīt projām!   
Šajā filmā pēdējo reizi redzams Rejs Liota , kurš miris 2022.gada 26.maijā 67 gadu vecumā  R.I.P.
  https://media2.nekropole.info/2022/05/Rej-Liotta.jpg   
p.s.   
Lācis filmas beigās ir dzīvs.   
Iesaku asu izjūtu cienītajiem un melnā humora sapratējiem.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #132 : 2023. gada 30. aprīlis, 18:24:31 »
"Dalī"/"Daliland" (2023.)   

Dalī lomā Bens Kingslijs.   
Atzīšos, ka neko daudz nezināju par Dalī biogrāfiju un filma sniedz nelielu ieskatu, kas arī varbūt ir scenārista fantāzijas, bet gan jau, Ņujorkā ierodoties, regulāri 20 gadus dzīvoja viesnīcas nr.1610  un tur notika orģijas...simpātiski kā modeles piedalās mākslas darba tapšanā.   
Mani visvairāk pārsteidza, ka viens no centrālajiem tēliem bija Amanda Līra , manas jaunības pop/disco dīva un tā arī šoreiz nesapratu vai viņa ir transvestīts, par ko jau ar draugiem minējām tur 70.gadu beigās...nu, ja kāds zin - lai pastāsta. 

Iesaku tiem, kam interesē māksla un varbūt tieši Dalī!   

Te arī būs  klips ar Amandu, ja kāds nezin par viņu - 

Dalī pulkstenis - 

https://www.dalipaintings.com/images/paintings/the-melting-watch.jpg

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #133 : 2024. gada 09. februāris, 10:38:05 »
"Pansija pilī".
Amālija rakstīja čatā, bet varbūt varam šeit, lai neiet zudībā?

Nu, aktieru plejādes dēļ vien ir vērts skatīties - kas tikai tur nav, gan kino veterāni, gan plaši pārstāvēts JRT, gan jaunākā paaudze. Īpaši patika Znotiņš savā lomā. Vienīgā, kas man izsauca nepatiku, bija Anšlava Alise, vot nepatika un viss.
Kolorīti personāži, humors, kas pa brīžam savijas ar ko smeldzīgi skumīgu...
Gribas arī pieminēt to, ko, kā sev tuvāko jomu,  vēroju ar īpašu interesi - ainas ar dzīvniekiem, un nevarēju  neizteikt lielu atzinību meitenei, kuras darbs tas ir.
Domāts ir pie detaļām, lai būtu autentiski, apģērbiem, rekvizītiem. Man iekrita acīs divas neatbilstības, no tā, ko es pārzinu, kāda cits, iespējams, pamanīs ko citu, bet bez tā jau neiztiek neviena filma.
Īsi sakot - noskatieties! Es gaidu turpmākās sērijas :)
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 09. februāris, 10:44:40 no kvadra »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #134 : 2024. gada 09. februāris, 11:47:21 »
No Pansijas pilī redzēju 1. un 2. sēriju. Es, būdams Grinčs, kam derdzas latviešu jaunā kino mākslīgās intonācijas un drausmīgi nedabiskie dialogi (man kauns par viņiem, nudien, tāda pretīga sajūta, ka gribas novērsties), varu atzīt, ka filma ir laba. Pirmās 10 minūtes besīja, Alise ir tizla, Strenga man šoreiz ne visai, šķiet par daudz pāspīlēts, Skrastiņš arī ne pārāk, viesības mazliet atsit "Emīla nedarbu" nabagmājas balli – komendantes tikai trūkst, :D bet pārējais kopumā labs. Arnītis (Kaspars Znotiņš) ir ģeniāls, tādu sviestu gvelzt ar nopietnu seju ir talants.

Nevarēju nedzirdēt šodienas leksiku gadsimtu vecos notikumos, :D bet saprotu, ka, lietojot oriģinālos vārdu savienojumus, būtu skolnieku ludziņa, šādi vismaz jaunie izdabū no sevis diezgan dabisku intonāciju.
Puikam zilums uz acs galīgi nedabisks. :D
Tērpos un rekvizītos šis tas bija ar "īpatnībām", kaut kas vairākās vietās krita acīs, bet nemēģināju pievērst uzmanību (vienkārši šķita ka kaut kas nav atbilstošs, bet, iespējams, kļūdos), – visu nevar gribēt pilnīgi autentisku. Tas ir, gribēt var, bet dabūt ne vienmēr. Kaut gan kopumā labi pielasīti rekvizīti.

Piemēram, iekrita acīs, ka Anšlavs lielajā malkas krāsnī iemet pāris pagales un iet gulēt. Parasti tādu krāsni izkurina, pagaida, kad ogles beidz degt, aiztaisa šīberi, lai siltums neiet ārā, un tikai tad iet gulēt.

Uz 3. un 4. aiziešu un pat ar interesi (man puikam skolas iniciēts kultūras pasākuma apmeklējums, bet man kā šoferim tak nesēdēt 2 stundas mašīnā), tālāk redzēs.
Es visu atceros, Ričard...