Autors Tēma: kino jaunumi  (Lasīts 20363 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Atb: kino jaunumi
« Atbilde #135 : 2024. gada 09. februāris, 12:09:41 »
Trix - kur ir Skrastiņš?
Man arī Alise nepatīk. Samākslota.
Un man taču ne ar pirmo, ne otro reizi nepieleca Dreģes: Uģīt, dēliņ!
Par malkas pagalēm. Tā jau vasara. Vairāk romantikai. Aktrises, kalpones akcents dievīgs.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #136 : 2024. gada 09. februāris, 12:40:01 »
Skrastiņš (Artūrs) ir tas kaimiņš, kurš Alisei tēvs, ja es neko nejaucu. Kurš veco Eglīti ratos paņēma.
Bet man viņš vispār nepatīk kā aktieris, nezinu kāpēc.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #137 : 2024. gada 09. februāris, 12:52:05 »
Kad Tu tā saki, tad laikam bija gan Skrastiņš. Jāskatās otro reizi.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #138 : 2024. gada 17. februāris, 18:58:37 »
Pansija pilī 3./4.

Trešajā sērijā es atcerējos, kāpēc man nepatīk latviešu jaunais kino. Ceturtā sērija mazliet labāka. Puika, kurš pēc pirmās/otrās sērijas gribēja redzēt tālāk, pateica, ka uz nākamajām viņš vairs neies.

Joprojām nesaprotu tērpus. Lai nu kādi nabagi tēloti, bet tās lupatas ir pārspīlētas. Vai tiešām inteliģents rakstnieks savā pansijā nebūtu apkalpojošam personālam vismaz jaunu kārtu nopircis, lai nebaida viesus. Mārtiņš ar netīriem baltiem cimdiem, kam pirksti lien pa caurumiem ārā. Filmā Eglīši paši tak izskatās civilizēti un tīri.  Eglīti neesmu lasījusi, var jau būt, ka tiešām visi caurās un netīrās lupatās staigāja, kaut gan neticu.

Joprojām sit pa acīm noplukušās sienas ar daudzām nolupušām krāsas kārtām. Saprotu, ka muižā filmas dēļ droši vien nedrīkstēja sienas krāsot, bet nu tomēr – kas tā par pansiju tādā bomžatņikā, kur acīmredzot noplukums ir pusgadsimtu, nevis pāris gadus vecs. Tak krāsoja tās sienas... bet, izrādās, tikai vienā istabā. Būtu kaut pa lēto puslīdz laikmetam atbilstošas tapetes "salonā" uzlīmējuši, tās pēc filmēšanas var noplēst, nebojājot sienas.

It kā varētu saprast, ka abi rakstnieki dzejnieki kā jau vispār mākslinieki nav īsti realitātei piesaistīti, tāpēc tas bizness tāds uz zaķa, bet kaut kā man šķiet pārāk "pret spalvu".

Otrās sērijas beigās gaisā uzlaistais kandžas aparāts man prasījās kaut kā pieminams vai turpināms, bet šis sižeta zars pazuda. Toties gandrīz visi dzer kā lopi pie katras iespējas. IMHO dīvaini.

Jaunā kalpone feina, Madonas izloksne bija vietā. Tā sižeta līnija bija laba (ceturtā sērija).

It kā pieklājības pēc vajadzētu aiziet arī uz pārējām filmām, lai nebūtu šķobīšanās bez pamata, bet neesmu pārliecināta, ka nebūs žēl neesošās naudas.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #139 : 2024. gada 17. februāris, 20:13:06 »
Jā, tās divas pirmās sērijas man arī patika labāk kā 3,/4.  Te bija tāda kā... nedabiskuma un pārspīlētības sajūta, vai... Bik par daudz ar putniem gan jau zināmie personāži, gan jaunieradušies pansijas viesi.
Bet gribu redzēt arī turpmākās sērijas.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #140 : 2024. gada 18. februāris, 11:23:57 »
Pansija pilī 3./4.

Joprojām nesaprotu tērpus. Lai nu kādi nabagi tēloti, bet tās lupatas ir pārspīlētas. Vai tiešām inteliģents rakstnieks savā pansijā nebūtu apkalpojošam personālam vismaz jaunu kārtu nopircis, lai nebaida viesus. Mārtiņš ar netīriem baltiem cimdiem, kam pirksti lien pa caurumiem ārā. Filmā Eglīši paši tak izskatās civilizēti un tīri.  Eglīti neesmu lasījusi, var jau būt, ka tiešām visi caurās un netīrās lupatās staigāja, kaut gan neticu.

Joprojām sit pa acīm noplukušās sienas ar daudzām nolupušām krāsas kārtām. Saprotu, ka muižā filmas dēļ droši vien nedrīkstēja sienas krāsot, bet nu tomēr – kas tā par pansiju tādā bomžatņikā, kur acīmredzot noplukums ir pusgadsimtu, nevis pāris gadus vecs. Tak krāsoja tās sienas... bet, izrādās, tikai vienā istabā. Būtu kaut pa lēto puslīdz laikmetam atbilstošas tapetes "salonā" uzlīmējuši, tās pēc filmēšanas var noplēst, nebojājot sienas.

It kā varētu saprast, ka abi rakstnieki dzejnieki kā jau vispār mākslinieki nav īsti realitātei piesaistīti, tāpēc tas bizness tāds uz zaķa, bet kaut kā man šķiet pārāk "pret spalvu".
O, viss kā pēc grāmatas!!! Filmu vēl neesmu redzējusi, pagaidīšu, kad būs pa tv. Taču grāmatu biju paņēmusi pārlasīt. Un tur tieši bija uzsvērts, cik tā ēka ir noplukusi un ka rakstniekam nav naudas atjaunošanai. Un ka pansijas vajadzībām tika nokrāsota tikai viena istaba, vajadzīgais krāsas tonis tika iegūts, piejaucot vircu, arī istaba kādu nedēļu pēc tam smirdēja, kamēr izvēdinājās. Kad ieradās pansijas viesi, večuks jautāja, vai vest viņus uz vircas istabu. :) Ak jā, tie ēkā dzīvojošie večuki tiešām bija pēdējie lupatlaši, un viņiem nebija kur iet.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #141 : 2024. gada 23. februāris, 18:59:53 »

Trix - piedod, bet sagribējās :fryingpan: 
Nebija vēlmes skatīties filmu, esmu dzīvojusi reālajā Inciemā, sadrūvējos jau bildēs pamanot pārāk lepnas ēkas.Devil Inciems bija pusmuiža.
Eglīšiem reāli nebija naudas, sulainim nebija pensijas, brīnos ka vispār no kaut kā iztika.
Kolhoza laikā tur bija cita atmosfēra - audzēja mārrutkus konservu ceham, pārmārrutkoja augsni, audzēja rožu mežeņus dārzniecībai, praktiska un piezemēta gaisotne.

Es tur neiederējos, biju izsūtīta pildīt pārtikas programmu kolhozā, arī kļuvu gandrīz par materiālisti - gandrīzRofl
Kafejnīca Pansija pēc bildēm kā sapratu ir vecajā ēdnīcas ēkā, ēdnīca bija ļoti laba.

« Atbilde #142 : 2024. gada 01. augusts, 13:58:45 »
Dedpūls un Vilknadzis
https://www.imdb.com/title/tt6263850/
Brīdinu, ļooooti specifisks kino, bet ievadtitri ir zelts, ja patīk melnais humors. Tālāk var (ne)skatīties pēc pašu ieskatiem - ir reāli labas ainas, ir meh un arī pilnīgs  :f-palm: , t.s. amerikāņu humors, bet to var laist gar ausīm un mielot acis ap Hjū Džekmenu.

Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #143 : 2024. gada 14. septembris, 18:59:38 »
No 17.10.-27.10. Rīga IFF festivāls.
https://rigaiff.lv/programme-2024/festival-selection/
Abonements uz visām filmām, atklāšanas pasākumu ieskaitot, 120€, klātienē vai tiešsaistē.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 14. septembris, 19:14:53 no tuk »

Atslēdzies reno

« Atbilde #144 : 2024. gada 28. novembris, 09:31:07 »

Zeme, kas dzied
https://www.delfi.lv/kultura/52862727/screen/120051854/mazak-runu-vairak-dziesmu-vai-iespejams-izvairities-no-vilsanas-par-zeme-kas-dzied

Kaut kā nebrīnos. Neesmu redzējusi, bet viedoklis jau bija (martinsons) . Nu jau arī skaidrs, ka neredzēšu, ja nu vienīgi tv kādu gabalu. Nu kā var to naudu klekerēt...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #145 : 2024. gada 28. novembris, 10:02:08 »
Noskatījos. Daudz par garu. Laba tēma izķērnāta.
Te atsauce, kurai varu piekrist.
https://www.kinoraksti.lv/domas/recenzija/zeme-kas-dzied-novist-mans-vainadzins-1302
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 28. novembris, 11:02:15 no Luīze »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #146 : 2024. gada 18. decembris, 12:15:38 »
Noskatījos "Straumi". Patika. Tāda pieaugušo multfilma par raksturiem, būtībām un attiecībām, kādas veidojam.

Atslēdzies reno

« Atbilde #147 : 2024. gada 18. decembris, 18:25:48 »
Mums ar vīru arī abiem patika. Nav nekāda garlaicība ( kā teica mana māsa), katrā epizodē ir notikums, attiecības. Vietām īsti baiselīgi.
Pēc plūdiem nekas nav tā kā agrāk, vecā pasaule grūst, bet attiecības paliek

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #148 : 2024. gada 19. decembris, 08:44:38 »
Lasu jaunāko žurnālu "IR", šodien dubultnumurs.
Matīss Kaža (filmas 'Straume' līdzautors un producents) uzskata, ka 'Straumes' galvenais konkurents uz visām balvām ir PIXAR filma 'The Wild Robot' (ražošanas budžets 78 milj., 'Straumei'- 3,5 milj.).
Neesmu redzējusi, palika interesanti, sameklēju "kacinātāju"

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #149 : 2024. gada 19. decembris, 09:37:58 »
Treileris atstāja nepatīkamu iespaidu - atkal dzenas pakaļ, kaujas, jūk, brūk un šķīst....