Autors Tēma: Vakara psihie bērnam  (Lasīts 16574 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Anete Goba

• Viesi
Re: Vakara psihie bērnam
« Atbilde #15 : 2014. gada 17. novembris, 00:28:38 »
Saku jau, ka tai trakoshanas briidii viss ir par veelu. Man beerns ir tajaa pat vecumaa, vislabaakais vecums, kaads liidz shim bijis. Kaa ar lielu cilveeku, bet taapat jau ir bijis kaads nikjoshanaas briidis. Tieshaam pat nenojaut, par ko nikjojas? Es gan vienmeer zinu vai vismaz nojaushu. Es tajaa briidii uzlieku ignore, pasaku, ka, ja shitaa gaudo, tad es nemaz nerunaaju, bet maneejais tos pigorus netaisa 2 stundas, varbuut 10 min. Kad paariet, tad var runaat.
Ja beernam tieshaam pieveershat uzmaniibu, nodarbojaties ar vinju, varbuut savaa starpaa eceejaties? Maneejais uzreiz kaut kaa izpildaas, kad es esmu sadusmojusies vai nerunaaju ar viiru, kad juut kaut kaadu saspringumu starp mums. A varbuut esat paarlutinaajushi beernu, vienmeer visu dodat, ko shis grib, izpildaat katru veeleeshanos, tad nu shis nezin, kaa veel izpausties.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #16 : 2014. gada 17. novembris, 02:34:17 »
Varbūt mierīgā brīdī var pajautāt kāpēc? Atbildi visticamāk nedabūs, bet kaut kādu info, pavedienu. Tomēr  dienas režīmam, (desmitos vakarā ir par vēlu omletei), samazinātai tv un datora devai vajadzētu uzlabot situāciju, ja izslēdzam psiholoģiskos iemeslus - par maz uzmanības, saspringums vecāku starpā.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #17 : 2014. gada 17. novembris, 09:22:39 »
Es neesmu padomdevējs, bet arī domāju, ka tajā laikā, jau sapnītis jāsāk skatīties. Mēs pieaugušie varam grēkot, bet bērnam tās 8 stundas ik nakti vajadzētu izgulēties. Neatkarīgi no tā vai ir gulējis diendusu vai nē.
Bērni no ik dienu piedzīvotā nogurst, bet viņš jau nesaprot, ka noguris un laiks gulēt, viņam nāk niķi un kašķi. Protams, vēlas arī uzmanību.

Manu viedokli par to, ka bērniem dators IR jāierobežo var neņemt vērā, jo tā ir mūsu gadsimta slimība, ko laikam jāizslimo ....

Atslēdzies Trix

« Atbilde #18 : 2014. gada 17. novembris, 10:44:04 »
Ko skatās pa TV un datorā? "Modernās multenes" vai Degpunktu? Tad priecājies, ka tik vien, kā ālējas.
Cikos ceļas?
Ja iet gulēt 23.00 (ko secinu, ja 22.00 sāk cept omleti), IMHO bez pusdienlaika gulēšanas tas ir daudz par vēlu, ja vien neceļas ap 12.

Nez, manējais šitā neizpildās, lai gan iemesli atrastos.
Ja ālējas un plēš mantas, uzauroju (klusu runāto "nedzird") un nolieku kaktā, lai nomierinās (ar paskaidrojumu, kāpēc). Niķi un trakošana nenoved pie samīļošanas - mīļojamies jebkad citā laikā, bet ar neuzvešanos to panākt nevar.

"Gaismu pats iesleedz un aiziet balliite taalaak..." - Ā, tas saucas "senčus var neklausīt", tad tur vēl citas problēmas - klasiski saucas "robežu nav".
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 17. novembris, 10:49:25 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #19 : 2014. gada 17. novembris, 10:53:46 »
Dators nav gadsimta slimība, bet vecāku vājums. Dators ir darbam un punkts. Protams, vieglāk ir pielikt planšeti pie purna - vecākiem stunda brīva, vēl trīs - pie multenēm...
Ja bērns pieradis, ka viņu izklaidē (dators, TV, vecāki un vecvecāki), tad nav brīnums, ka grāmata interesē 2-3 min. un pats ar sevi garlaikojas
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #20 : 2014. gada 17. novembris, 11:06:17 »
Atgriežos atkal pie Minnes teiktā par bailēm. Varbūt ir kaut kas nepatīkams tajā gulētiešanas procesā - tumsa, spiež,karsts, auksts, bail. Varbūt nav norobežots no vecāku dzīves - kuri vēl ir augšā - gaisma deg, tv strādā, kāpēc man vienam jāiet gulēt, a viņi vēl tusē? Durvju aizvēršana laikam ir par maz, kas notiktu, ja arī vecāki "ietu gulēt"?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #21 : 2014. gada 17. novembris, 11:14:13 »
Oi, maniem bērniem bija lielākie svētki, ja māte vakarā pasaku lasīja. Man tā nelaime, ka vairāk par vienu lappusi balsī izlasīt nevaru - mute vairs neklausa un miegu pati ciet.  :sleep:
Jaunākajam bērnudārza vecumā patika klausīties diskos ierunātās pasakas - pirku krājbankā veselu sēriju par nelielām naudiņām. Pats ar kaut ko darbojās - lego vai ko tamlīdzīgu un fonā skanēja pasakas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #22 : 2014. gada 17. novembris, 11:22:51 »
Maneejam ljoti patika graamatas lasiishanaa klausiities, dabuuju vakaros pamatiigi njemties viena jo "teetim tik labi nesanaak". Pat veel nesen, kad deels jau agriinos pusaudzha gados, lasiiju priekshaa, protams, iipashaa, iznjeemuma kaartaa :)

Jaa, un beernam obligaati vajadziiga saliidzinoshi nemainiiga, stabila dienas kaartiiba, lai vinjhs saprot, ka pasaulee ir kas pamatiigs un droshs. Tas nonjem ieksheejo trauksmi

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #23 : 2014. gada 17. novembris, 12:06:56 »
Izlasīju vakar, bet pa nakti apdomajos un saliku + kam piekriitu :)
Es kaa nopelniem bagaata 3 beernu māte imeju mņeņije :)
Vispirms - berniem vajdzīgs režīms( noteiktas lietas,kas notiek noteikta kartībā) un rituāli  :smile: , lai viņi zinatu kas seko kam ,ko gaidīt un lai būtu drošība.
manējais zin,ka gultaa jaiet 9-os, pats paskatās , vai noprasa cik jau pulkstens un saprot ko vēl paspēs vai jau nepaspēs izdariit... 
Bērniem vajadzīga uzmanība... ar šo es domaju...hm.... cik daudz laika pavadat kopā??? vai pie kafijkrūzes forumaa neesi vairak ,kaa ar bērnu?

mani lielie bērni auga gan bez režīma, gan ar sūdīgu uzmaniibu un nereklamējmiem vecakiem.... neko....izauguši ir :D
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tex

« Atbilde #24 : 2014. gada 17. novembris, 17:33:48 »
"Gaismu pats iesleedz un aiziet balliite taalaak..." - Ā, tas saucas "senčus var neklausīt", tad tur vēl citas problēmas - klasiski saucas "robežu nav".

Man bērnu nav, so mierīgi var par pilnu neņemt, bet es arī paturētu pēdējo vārdu... Da kaut spuldzi izskrūvētu un ar visu aizietu.
No otras puses vrb tiešām kā te kkam bija teorija vienam bail tumsā gulēt/palikt? Kkādus spoku stāstus saklausījies, vnk bail u.t.t. Varbūt tieši atstāt mazu, ekonomisku led lampiņu, lai nav pavisam pavisam tumšs, bet gana tumšs, lai apkārt palēkāt TIK viegli nebūtu?

Atslēdzies tex

« Atbilde #25 : 2014. gada 17. novembris, 17:44:42 »
Ienāca prātā vēl minējums, ka varētu būt kāds cits iemesls, kāpēc negrib iet gulēt. Piemēram, negrib, lai šī diena beigtos un sāktos nākamā, jo no rīta būs kas netīkams - piemēram, kāds apceļ bērnudārzā, nepatīk celties un turp doties vai vēl kas.
Vai vnk neapmierināts ar sevi, ka nav attaisnojis vecāku cerības, ka kko nav labi izdarījis, tikai noformulēt to vārdos neprot, tad nu izrāda neapmierinātību, kā prot. t.i. prokrastinators jaunais. Ārdās kā cita vietā, ko vēlētos, bet kkāda iemesla pēc nedara (da kaut gulētu)...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #26 : 2014. gada 17. novembris, 18:13:16 »
Ja bail, tad sen jau buutu pateicis, 4 gadnieks runaa kaa liels cilveeks. Peec taas trakoshanas var normaali parunaat, nu tos formaalos iemeslus jau vinjsh pateiks -taapeec ka nedevi man to un to, taapeec ka neljaavi man ..utt, bet iistie iemesli ir citi, gan jau ka Piafa tos zina, ja labi padomaa.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #27 : 2014. gada 17. novembris, 18:18:25 »
Nekaadiigi normaali pie kompja netieku. Kad tikshu, par to teakoshanu pqstaastiishu, jo te izskataas ir paarpratums par izpausmeem, nepreciizi laikam uzrakstiiju.

Atslēdzies harisa

« Atbilde #28 : 2014. gada 17. novembris, 22:22:37 »
ciešā turēšana tiek ieteikta bērnam , ja tam ir histērija, nevis vienkārši dauzīšanās.

Atslēdzies tex

« Atbilde #29 : 2014. gada 23. novembris, 14:23:40 »
Kā šis beidzās, kkā tikāt vaļā no tiem niķiem?