Autors Tēma: Vakara psihie bērnam  (Lasīts 16567 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Murenīte

Re: Vakara psihie bērnam
« Atbilde #30 : 2014. gada 23. novembris, 21:37:52 »
tex, optimiste neglābjamā.. tādas lietas tik ātri nebeidzas, tas ir PROCESS. Labi, ja nākamgad varēs redzēt augļus!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #31 : 2014. gada 23. novembris, 21:45:57 »
Šobrīd priecīgi spiegdams lec tēvam uz dīvāna virsū, mēģina kutināt, auro, bļaustās, joprojām nesaprot, ka viņa aplēkātajam sāp. Dīvānspilveni uz grīdas, pledi pa gaisu, no guļistabas atvilcis segu...

Un diena tik jauki sākās. Kopā taisījām omleti brokastīm, pēc tam mafiniem viņš mīklu maisīja, asistēja cepšanai, dīca šokola'des čipšus... Ar ciemiņiem bik pakomunicēja, izmeta pa logu manas čības, paprasīja multeni, ko godīgi arī guļistabā noskatījās. Ciemiņi aizbrauca, izspēlējāmies ar lego, paēda vakariņas, sāka skraidīt no viena istabas gala uz otru, plēst puķēm lapas. Sākās pirmajā rindkopā aprakstītais.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #32 : 2014. gada 23. novembris, 22:26:27 »
Nebūs populārs viedoklis...

joprojām nesaprot, ka viņa aplēkātajam sāp.
... izmeta pa logu manas čības, ...
... sāka skraidīt no viena istabas gala uz otru, plēst puķēm lapas. Sākās pirmajā rindkopā aprakstītais.

IMHO par daudz atļaujat, un sīks nezina vien, kā izpildīties.

Mans vīrs bez brīdinājuma ar ceļiem uz vēdera uzlēkušu sīku vnk. nosviež, pasaka, ka viņam sāp un tāpēc rotaļa ir beigusies. Kopš gada vecuma un agrāk - jau pats pirmais uzlēciens netika apsveikts ar "re, kā iemācījies, cukurdupsītis, vai, cik jauki!". Īdēšana un vaimanas izsauc "ignore" vai, ilgāk bļaujot, par to var kaktā pastāvēt atrauties (tas gan no kādiem >2 gadiem parādījās, kad man ir skaidrs, ka viņam ir skaidrs, bet gribas turpināt to, ko nedrīkst, un ja ne, tad bļaut.).

Dīvānspilveni uz grīdas, pledi pa gaisu, no guļistabas atvilcis segu

Liki pašam savākt  un sakārtot? Vai savāci pati? Otrā atbilde nepareiza... Vari spēlēties, bet pašam jāsakārto sajauktais (savu spēju robežās, protams).

Jebkāda lietu bojāšana (t.sk. puķu plēšana) arī tiek apcirsta saknē. Gribi plēst? Te ir avīzes, noplēs garu čūsku no malas. Negribi? Ej saliec garāžu no lego/palasi grāmatu/jebko citu, bet lietas plēst NEDRĪKST! Vēlreiz kaut ko sāc dīrāt? Ar konkrētu paskaidrojumu - kaktā. Par neklausīšanu.

Nez. manējam nesavācamajam brīnumbērnam ap 4,5 beidzot sāk kaut kas pielēkt, pamazām kļūst par cilvēku. Bet ja ap 4,5 regulāri ir aprakstītās izpausmes, IMHO bik par daudz atļauts jau agrajā kucēnībā. Robežām ir jābūt. Un viena no nepārkāpjamajām - otram nedrīkst darīt pāri.

Mīlestība nav visatļautība. Man ar to bērnu vēl 15 gadi kopā jādzīvo. Un kas būs tālāk? Es tik pirkšu, viņš tik plēsīs? Es mēģināšu sarunāt, viņš darīs, ko gribēs? Cik ilgi tā? Līdz cietumam? Un davai nevajag par smalko psiholoģiski traumējamo nabaga bērniņu... Nu jau var labi redzēt skolās un uz ielas, kur ir novedusi bezrobežu visatļautība.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #33 : 2014. gada 23. novembris, 23:14:02 »
Baisi šito lasīt. Vecāku dēļ.
Kā tad tas sikais lai saprot, ka otram sāpes nodara? Ja pats par to atraujas. Par pa logu izmestām čībām vakarā multenīte un šokolādes mafini? ? ?  Nedēļu sēdētu uz ūdens vārītas auzu putras. Ar paskaidrojumu - čības maksā tik - mafini šitik.
Bet ko nu... Ja vecākiem nav saprāta, tad neklausīs takš Trix vai Cammu - tās jau divas dūras...virtuālas turklāt...
Bet gan sagaidīsiet brīdi, kad jūs vairs ciemos neaicinās un pie jums arī nenāks.
Diemžēl savu krustbērnu vairs neapciemoju un ciemos arī negaidu... takava seļva... un ne es vienīgā...
Visus sakost!

Atslēdzies j

« Atbilde #34 : 2014. gada 24. novembris, 10:42:07 »
sīkais izlaists kā teļa ļipa, ja visu ļauj, tad nekas labs nevar sanākt.
Pat smalkie psihologi sarakstījuši grāmatas un inets ar pilns ar to, ka bērnam vajag zināt robežas, un ka viņi katru mīļu brīdi pārbauda, vai robeža vēl tepat. Aprakstā redzams, ka robežu nav tur, kur acīmredzami jābūt-
1) nedarīt pāri citiem (cilvēkiem, zvēriem, augiem)
2) neplēst/nemētāt mantas
3) sakārtot savu sajaukto
Pārējais jau ar vēl. Neviens vecāks jau ilgi nevar izturēt paša atļautas muļķības, vienreiz neizturēs, sabārs, un tad atkal jutīs sirdsapziņas pārmetumus :-) Tāpēc vajag bārt uzreiz, kad dara muļķības, un vienādi :-)
Ja jau 4,5 gadi, tad maz laika atlicis- bērns mācās līdz 5 gadiem, pēc tam var tikai ar grūtībām pārmācīt ...
Ja autore grib labu savam bērnam, lai vienojas ar vīru par robežām un stingri ietur līniju.
Jā, burkāns arī strādā- multene būs, kad izdarīts tas un tas

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #35 : 2014. gada 24. novembris, 10:49:08 »
Multene strādā kā burkāns, par šitiem visiem jandāliņiem ir pa ļipu dabūjis, ir mīļākās mantas ņemtas nost. Esmu arī naturāli metusi ārā miskastē. Draudēts ar nekā nepirkšanu, veikalā netiek laists vispār iekšā...

Ir aizdomas, ka viņam ņepoņatka par to, ka kāpēc senči kaut ko var darīt, bet viņš nē. Vakaros patiešām naturāli viņam nenāk miegs. Vakar knosījās un elsa gultā vairķa kā 30min pirms aizmiga (bet iedzīt uz gulēšanu izdevās ap/īsi pēc 22.

Epopeja ar čībām sākās, jo kamēr es ar ciemiņiem pa virtuvi, šis no augstā plaukta bija nočakarējis baterijas, kuras negribēja man atdot, kad pieķēru. Atņemtas tika ar varu un paslēptas kurtuvē. Atriebjoties izmeta čības un kauca kādas 20-30 minūtes, ka es esmu izmetusi (pateicu ka izmetu) tēta baterijas un viņš tagad iešot meklēt...

Atslēdzies j

« Atbilde #36 : 2014. gada 24. novembris, 10:55:50 »
Drusku pārspīlēta pieeja ar ārā mešanu, bērns kopē vecākus- ja mamma izmeta (vai pateica), kāpēc viņš nedrīkst? Mantas mest ārā jebkurā gadījumā nepareizi, jo manta taču nav vainīga. Faktiski tiek parādīts slikts piemērs.
Nav jau viegli vecākiem, bet tomēr vajag padomāt, ka tas, ko tu dari, ir tas, ko bērns atkārtos, līdz ar to dari tā, lai būtu apmierināts ar atkārtojumu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #37 : 2014. gada 24. novembris, 11:58:33 »
Draudziņ, Tev putra galvā...
Restaurējot motikumu secību pēc Taviem tekstiem, sanāk:

"izmeta pa logu manas čības, un kauca kādas 20-30 minūtes, ka es esmu izmetusi (pateicu ka izmetu) tēta baterijas, paprasīja multeni, ko godīgi arī guļistabā noskatījās."

Multene, kā rādās, Tev ir nevis burkāns, lai panāktu vēlamo, bet balva par sliktu uzvedību, kuru šādi Tu akceptē.

Normāli būtu "izmeti mantas (čības) pa logu? Multenes nebūs ne šodien, ne rīt. Gribi kaukt? Ej savā istabā, aizver durvis un kauc."
Otrs risinājums - ietu abi ārā pakaļ čībām ar basām kājām, jo Tev vairs čību nav, bet viņš grib darīt visu kā pieaugušie? Tātad arī ar basām. Nekas nenotiks pa  minūti. Esmu pa sniegu staigājusi, un es esmu salīgs murkšķis, nevis ronis.

Ir aizdomas, ka viņam ņepoņatka par to, ka kāpēc senči kaut ko var darīt, bet viņš nē.[size=78%] [/size]

A kur problēma paskaidrot, ka ģimenē noteicēji ir vecāki, jo viņi ir pieauguši un ir atbildīgi par bērniem pēc likuma? Un ka ir lietas, ko drīkst darīt pieaugušie un drīkstēs arī bērni, bet tikai tad, kad būs pieauguši. Un ir lietas, ko drīkst darīt bērni, bet nedara pieaugušie (piemēram, ielīst gultā pie savas mammas un tēta.)
Es visu atceros, Ričard...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #38 : 2014. gada 24. novembris, 12:01:28 »
Trix, man bija ciemiņi mājās. Centos viņu apklusināt pēc iespējas ātrāk. Pietika jau ar esošo teātri.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #39 : 2014. gada 24. novembris, 12:08:59 »
Trix, man bija ciemiņi mājās. Centos viņu apklusināt pēc iespējas ātrāk. Pietika jau ar esošo teātri.

Patiesiibaa arii tas beernam jauc galvu un sniedz izpratni par vecaaku nekonsekvenci un kaut kaadaa meeraa - dubulto moraali.

Prioritaate ir beerna pasaules uzskats vai pokazuha cieminju priekshaa? Gan jau tie cieminji ar' tachu nav nedraugi, vai ne? Buutu sapratushi vai normaali uztveerushi.

Izskataas, ka makjeniit papluudushas robezhas juusu starpaa 

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #40 : 2014. gada 24. novembris, 12:10:37 »
Nu labi, ciemiņi, bet tālāk
" Ciemiņi aizbrauca, izspēlējāmies ar lego, paēda vakariņas, sāka skraidīt no viena istabas gala uz otru, plēst puķēm lapas. Sākās pirmajā rindkopā aprakstītais.- Šobrīd priecīgi spiegdams lec tēvam uz dīvāna virsū, mēģina kutināt, auro, bļaustās, joprojām nesaprot, ka viņa aplēkātajam sāp. Dīvānspilveni uz grīdas, pledi pa gaisu, no guļistabas atvilcis segu...
"
Kas traucēja šito pārtraukt?

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #41 : 2014. gada 24. novembris, 12:13:42 »
Piafa, tas ir tavs bērns?
jeb nāk ciemos?
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #42 : 2014. gada 24. novembris, 12:28:34 »
Piafa...
es neanalizēšu deaļas, gari. Bet, no manas vieetas skatoties- ar bērnu viss ir oky(pagaidām) viņš ir normāls bērns ...kkas tur klibo ar Jums(vecakiem) es tikai izcelšu dažas frāzes..kuras es nekad nepielietotu-
ir mīļākās mantas ņemtas nost. Esmu arī naturāli metusi ārā miskastē (es nekad, nekad ,nekad neatļautos ņemt bernam nost viņa mīļākās mantas un mest misenē!!!!)
Draudēts ar nekā nepirkšanu (kadēļ ar kko jadraud??? vainu nepērc(un tad nav jadraud) vai nedraudi, jo tas pats par sevi neizklausas labi.
ņepoņatka par to, ka kāpēc senči kaut ko var darīt, bet viņš nē (bet tāpec jau ir vecaki, kas gaisina ņepoņatku un izskaidro lietas. Manējais zin, ka viņam ir 6.gadi un viņš nevar dariit to, to un to, jo viņam vēl nav 7, 10, 15 vai ciknutur vajadziigs konkreetai darbiibai)
Atņemtas tika ar varu (jebko var sarunat ar bērnu, nepielietojot varu)
vispar izskatās, ka jums iet cīņa, kurš kuru... :(
Atriebjoties izmeta čības (te vispar mani ieteikumi izbeidzas, jo sak iet uz riņķi ..bērns skatās ,kopē un macaas no jums)
par daudz varas, cīņas, pierādīšanas utt., kapēc tu saki,ka izmeti, ja patiesiibā neizmeti???....es ieteiktu kļūt patiesiem... ar to sākt..
sīkumos, detaļās, niansees- tikai patiesiibai ir noziime un jēga... puķei sāp, tetim sāp, Lai berns atnak paluudz piedošanu nevis nedabuu muļiku(kuru tapat pec tam dabuu)...
man sakuma gadijās mazliet pietēlot nu, lai vizuali ir redzams, ka man saap... Atstiep luupu,novērs skatu.... berns atnak pats apķeras ap kaklu un ar asarām saka -luudzu, luudzu piedod, es nekad vairs nelekšu...sabučojamies, parunajamies un nekad vairs tas nenotiek.... izzziiii...
p.s  es savu pirmo, lielo audzinaju līdziigi, jo arii biju pilniiga dura un interneta nebija :D, pateicos TTA, ka bērns izauga arii ar manu pilnii greizo audzināšanu, bet vareja buut savādāk... Vieniigais mans mierinajums- tatad tā tam bija jabuut :)

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #43 : 2014. gada 24. novembris, 12:41:48 »
Viņam, kad uznāk šitā trakošana, aiziet ciet pilnīgi un neko apkārt ne redz ne dzird. Pārāk tā aizrautība milzīga uz iesākto. Pārtraukt tiek mēģināts, tas viņu vēl vairāk uzkurina. Šobrīd izmēģinam kas darbojas labāk, mēģināt pārtraukt vai ignorēt viņa darbības varbūt apniks un pārstās.

Mīļākās mantas tiek ņemtas nost kamēr neizdarīsi, kas jādara, atpakaļ nedabūsi.

Ārā esmu metusi izmētētās, pēc ilgstošas atgādināšanas nesavāktās. Vai arī tās, ar kurām spēlītes ir kā laušana - ja jau lauz vai izmētā, nevis noliec, tātad tev nevajag, metīsim ārā vai vedīsim uz grupu, lai citi bērni var spēlēties.

Meloju, ka izmetu, jo citādāk viņš iet rāpjās meklē, kur nobāztas (vai man vajag no taburetes krītošu bērnu?). Ja izmestas, tad nav ko darīt kurtuvē (mums šobrīd mājās vispār ir akūts iekšdurvju iztrūkums).

Bērns savs, ne ciemiņu.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #44 : 2014. gada 24. novembris, 12:45:28 »
ja savs ... nujā jāaudzina.
meitenēm te labi ieteikumi.

ja būtu ciemiņu, būtu vienkāršāk :D
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/