Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98087 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Atb: Covid-19
« Atbilde #390 : 2020. gada 04. novembris, 17:48:24 »
Tad graša vērts vispār tāds "pētījums", ja tajā nav ārvalstu internetveikalu datu. Lērums interneta veikalu nav Latvijas. Arī, piemēram, zināmais 220.lv nav Latvijas uzņēmums.

Varbūt tas bija "kaut kāds" statistikas pētījums par LV internetveikaliem, nevis pētījums, balstīts un aptauju par iedzīvotāju iepirkšanās paradumiem? Jūti atšķirību?
Tīrās sakritības pēc tieši par šo "graša vērto" pētījumu runājām pēdējās lekcijās, tikai tāpēc komentēju...

Un tā rodas (dīvān)ekspertu atzinumi, ka cilvēkiem naudas nav... :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #391 : 2020. gada 04. novembris, 19:02:08 »

atgriežamies pie sākotnējās tēmas - pasvītro lūdzu VAJADZĪGO lietu (apģērbs, apavi, brilles, saimniecības un higiēnas preces u.tml.) kuru Tu šobrīd nepirksi, pat ja ļoti vajadzēs??!  Lampiņa izdegs un nepirksi vietā, jo pietiek ar vienu divu vietā..??!

NEKO nepirkšu. Nepērku jau tagad - vispirms iegrieza veselība, pēc tam kovids, man nauda nenāk vispār. Nemaz. Bet nepirkšu vēl ilgi. Apģērbu izvelku no šķūņa (atlikts lupatām, kaut kad plānots izmest), apavus valkāšu, kamēr izjuks pavisam, pa ceļam līmējot un pāršujot. Brilles vajadzētu, nepirkšu vēl ilgi. Kaut ko vēl redzu. Tualetes papīru lieto tikai bērni, es pāreju uz citām iespējām (šeit es smalkās dvēseles pasaudzēšu). Lampiņas JAU ir izdegušas, kamēr redzu, tikmēr pietiek ar to, kas ir. Kad nebūs, tad skatīšos, ko kur pārskrūvēt vai iztikt bez. Bērnu apģērbi un apavi ir ievākti savlaicīgi, kas nav, bez tā iztiks. Kad izlūzīs zobi, izdomāšu, ko ielīmēt vietā.

Velti tu man piesējies. Tev vispār prātā nespēj ienākt, ko var nepirkt un kā var ietaupīt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #392 : 2020. gada 04. novembris, 19:03:02 »
Varbūt tas bija "kaut kāds" statistikas pētījums par LV internetveikaliem, nevis pētījums, balstīts un aptauju par iedzīvotāju iepirkšanās paradumiem? Jūti atšķirību?
Tīrās sakritības pēc tieši par šo "graša vērto" pētījumu runājām pēdējās lekcijās, tikai tāpēc komentēju...

Un tā rodas (dīvān)ekspertu atzinumi, ka cilvēkiem naudas nav... :)

es iepērkos retāk, bet "dusmīgāk"... šodien sapratu, ka iešu uz veikalu VĒL retāk, besī tā maska+brilles

Trix, piedo, negribēju Tev piesieties un sāpināt... šausmīgi, ja nauda neienāk. Varbūt var kā palīdzēt?
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 04. novembris, 19:14:41 no daddy »

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #393 : 2020. gada 04. novembris, 19:23:48 »
Trix, kā varětu palīdzět?

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #394 : 2020. gada 04. novembris, 19:54:49 »
Trix, lūdzu neklusē, ja kaut kas nepieciešams.
Iespējams, kāds tieši domā, ka kaut kas kļuvis lieks - par mazu, par lielu, iepircies lieks u.t.t.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #395 : 2020. gada 04. novembris, 19:57:53 »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #396 : 2020. gada 04. novembris, 19:58:58 »
Ārrrprāc, Trix! Jūs abi ar vīru bezdarbnieki??? Šausmas! Pašvaldība nesniedz kādu palīdzību, kaut minimālu, jums taču bērni ģimenē.

Vēl feisbukā ir Edijs Pipars, Palīdzēsim viens otram.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 04. novembris, 20:04:05 no tuk »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #397 : 2020. gada 04. novembris, 21:24:14 »
Bik aizskāra gan daddy augstprātība. Perlamutra pogas, zin'.

Tur nekāda pašvaldība neko nevar izdarīt. Vienkārši ir tā, kā ir. Un savādāk nebūs, jo nav variantu.

Vīrs ir. Pat strādā. "Sociāli derīgā darbā", alga kāda ir, tāda ir. Rēķiniem, bērniem un viņu skolai izprasu, pārējais pazūd, neizteikšos, kur. Iepriekšējā alga pazuda 3 dienās. Jautāju, kur palika - kā, viss taču ģimenei. Ko zināju, to saskaitīju (man rēķiniem, daži pirkumi), bet kur palika vismaz 1/3 - nezinu. Viņam laikam liekas, ka mēs tūkstošus pelnām, tā arī dzīvo - it kā tūkstošus nestu mājās. Kopš vīrs sāka strādāt, tā sāka dzīvot ar vērienu. Mani pīkstieni par bezjēdzīgiem tēriņiem beidzas ar "ko di@sies". Kamēr strādājām abi, bija OK, bet viss, ko sapelnījām, ir jau izbeidzies. No darba biju spiesta aiziet (veselība nobruka), bezdarbnieka pabalsts sen jau beidzies. Nekas cits man nespīd - nevaru (invaliditāti dabūt arī nevaru. Sīkāk neizplūdīšu). Ko sāku mēģināt, to apkoda kovids. 5x pārskatīju pabalstu variantus - jebkas rada lielākas problēmas par esošajām. Turklāt priekš pabalstiem mēs esam par bagātu - īīīīpašums, maaašīna (kvalitāti nekomentēšu) -, un tur kā kaut ko pakustina, tā seko vēl lielākas problēmas.

Ietaupīt es varu tikai uz sevi. Tur arī taupu - man nav jāpierod, nav pirmā reize. Vīram liekas, ka viss kārtībā, viņam pietiek.

Krājumi man ir, (dārzeņi ir, kaut ko paspēju iepirkt arī no citas pārtikas), lupatu pietiek (ar to es domāju vecas pusnovalkātas, kaut kur savāktas drēbes, - ja der, tad labi), sīčiem arī ir (vienmēr pie iespējas pievācu visu, ko atdod, lai stāv, līdz derēs). Teorētiski neko nevajag, kā jau Pļuškinam, ir iespējas reanimēt visu, ko vajag, no vecām lietām. Citiem ir vēl sūdīgāk, ne iešu, ne prasīšu.

Tikai nenormāli iecirta tas uzdi@siens par nakckreklu ar perlamutra pogām.

P.S. Paldies vienai no foruma meitenēm (piedod, neatceros niku), kura iepriekšējā sūdīgajā periodā man palīdzēja. Pēc tam man diezgan daudz kas aizgāja uz augšu.
Tikai enkuru par daudz, tālu netiku.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #398 : 2020. gada 04. novembris, 21:31:18 »
Neba jau nu daddy kaut ko ļaunu domāja, katrs mēs lasām no sava kalniņa vai lejas, un šie kalniņi un lejas ir ļoti dažādi. Es arī it neko tādu neizlasīju starp daddy rindām, piedod.
Bet, Trix, ja token vajag, tad met kaunu pie malas. Tikai neuztici vīram neko, piedod. Ja visi striķi trūkst, tad atbalstīt tiešām var un vajag.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #399 : 2020. gada 04. novembris, 21:45:54 »
NakCkrekls ar perlamutra pogām nebija vajadzīgs Bobim, jo kurš vīrietis ko tādu vispār lieto.
Ā, nē, kļūdījos, Daddy nevajadzēja to nakckreklu... :) sorry
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 04. novembris, 21:52:29 no tuk »

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #400 : 2020. gada 04. novembris, 21:58:19 »
Trix, varbūt lietderīgi ierakstīt savus un bērnu apavu, apģērbu izmērus?
Saprotu, ka tā vairs nav COVID - 19 tēma, bet ja nu kādam ir tieši tas, kas jums noderētu  :?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #401 : 2020. gada 04. novembris, 22:56:17 »
Trix :big_hug:

Tu zini, lai kā mēs te pakasāmies, mēs esam viena komanda. Dod ziņu par konkrētām lietām, ar ko varam palīdzēt

Atslēdzies tuk

« Atbilde #402 : 2020. gada 05. novembris, 01:00:00 »
Trix, es vēl piesārņošu šo tēmu. Tev tomēr vajadzētu padomāt par maznodrošinātā statusa noformēšanu pašvaldībā, ja ģimenē viens pelnītājs. Painteresējies cik jābūt ienākumiem uz personu tavā pašvaldībā lai to piešķirtu. Tad pienākas arī atlaides īpašuma nodoklim un atlaides elektrībai. Nav tā, ja īpašums, tad nevar piešķirt. Nu nav tas normāli, ka pat tualetes papīru nevar nopirkt...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #403 : 2020. gada 05. novembris, 08:20:04 »
Klau, vai kadam  ir  ideja, kaada jeega ir  komandantstundaam?
Visus sakost!

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #404 : 2020. gada 05. novembris, 08:25:12 »
Laikam mazāk kontaktu, ļaudis nevazājas riņķī apkārt. Kopā ar tiem noteikumiem, kas FR, kad var doties tikai 1h un tikai 1 km attālumā, tāpat tas notiek, jo kur tad dosies.

Mazāk ballīšu, vairāk sēž mājās. Tā laikam. Vai liela jēga, vells viņu zina (vai nezina).