Autors Tēma: Baltkrievija  (Lasīts 24851 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Re: Baltkrievija
« Atbilde #45 : 2020. gada 16. augusts, 10:02:32 »
Tās nau baumas, jau ved budžetniekus veselām busu kolonnām uz Minsku. divpadsmitos viņi "protestēs". Valsts uzņēmumu vaditājiem ir dota pavēle nodrošināt "publiku". Rīdīs tautu sava starpā...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #46 : 2020. gada 16. augusts, 10:18:08 »
nu Cirks! ... katrai valstij ir tāda valdība kādu tā ir pelnījusi

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #47 : 2020. gada 16. augusts, 12:48:31 »
Sakiet nu vēl, ka šitādi "maidani" rodas stihiski, "no apakšas"...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #48 : 2020. gada 16. augusts, 18:26:03 »
Skatos reportāžas. Izskatās ļoti nopietni, tā pulcēšanās, kura ir stihiska vai "stihiska".
Neņemos prognozēt, ar ko tas varētu beigties.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #49 : 2020. gada 16. augusts, 21:40:52 »
Kaut kā man šķiet, ka jebkurā gadījumā labi beigties tas nevar. Situācija aizgājusi par tālu.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #50 : 2020. gada 16. augusts, 21:49:08 »
Neko nezinu par reportāžām, bet satiku pazīstamu krievvalodīgo baltkrievieti (uzturēšanās atļauja, šeit dzimusi meita),kuras māte un māsa dzīvo Baltkrievijas mazpilsētā.
Tā kā noraudājusies, nomākta - Lukašenko neviens negrib - ko viņš vēl pastrādājis, man sajuka - kaut kam kaut ko pārdevis - zemi, rūpnīcas, māte pensionāre gribējusi doties iknedēļas iepirkšanās braucienā, bet zvanījis pazīstams milicis - brīdinājis neiziet no mājas, visi ceļi bloķēti, cilvēkus sitot (laikam Omon). Šokēta, ka tas notiekot mazpilsētā. Jutu, ka cilvēks iekšēji trīc. Lukašenko negribot neviens - vēl uzsvēra.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #51 : 2020. gada 16. augusts, 21:53:47 »
Atliek tikai cerēt, ka, lai nu kā, kaut tikai nenonāk līdz riktīgam pilsoņu karam un asinsizliešanai.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #52 : 2020. gada 17. augusts, 00:12:01 »
Liekas, ka baltkrievi pēc temperamenta un mentalitātēs ir ļoti līdzīgu Ukrainas tautai. Vienīgais, kas šos atšķir, tas, ka Lu šamos jau no sākta gala turēja cietā tvērienā. Jā, un vēl tas, ka pēc psrs sagraušanas tā ir vienīgā valsts, kur principā nekas nav mainījies. Tautai nav nekādas teikšanas - visu lemj batka Lu.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #53 : 2020. gada 17. augusts, 00:20:51 »
Šodienas ziņa ir ka "Lukashenko Is Losing Propaganda War To Western-backed Opposition". Jebkura cita politiķa darbības varētu prognozēt, bet Lukashenko nav tas gadījumus. Viņš visticamāk izvēlēsies līst pa kaut kādām "šķirbām", kur jebkurš saprātīgs cilvēks būtu atmetis ar roku. Viens no variantiem varētu būt, ka viņš teiksim kādas nedēļas laikā paziņotu, ka nākamajās velēšanās nepiedalīsies, slēpjoties ar pseidopatriotiskiem saukļiem, par Baltkrievijas vienotības saglabāšanas. Otrs variants varētu varētu būt paziņojums par politiskās izglītības paaugstināšanu Baltkrievijā un cīņu pret dezinformāciju un iesaistot ārzemju ekspertus no Krievijas un Es draudzīgajam valstīm, kā Spriņģi.  Bet es domāju ka tuvākā mēneša laikā mēs to redzēsim dzīvē. :)
Un pa lielām "šaibām" viņam tikai divas izvēles:a) atklāta tirānija (Portlendas, Sietlas variants ASV)  (-> Baltkrievija kļūst par Krievijas Federācijas satelītu)
b) kaut kāda Baltkrievijas liberalizācija (-> piekāpšanās ES prasībām)c) Lukašenko variants - "Lukašenko režīms" ir anahroniska parādība, kurai īsti nav nekādas loģikas) Analogs varētu būt kaut kāda Mjanma, kura ir tik tālu ka mēs nezinām kā viņa dzīvo :)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies sanda

« Atbilde #54 : 2020. gada 17. augusts, 01:51:21 »
Varu piebilst - satiktā paziņa baltkrieviete (laba paziņa, lojāla Latvijai, vēlas meitai latviešu mācību valodu) izteicās vēl - Lukašenko  pavisam sajucis prātā, nekādā gadījumā nedrīkst palikt pie varas, tā domājot viņas tuvinieki un draugi Baltkrievijā.
Parasti viņa par politiku neinteresējas, vienmēr to uzsvērusi, bet šoreiz sarunu par to sāka pirmā - kratīja sirdi, kas laikam pilna bija.
(mums tikšanās īstenībā notika lietišķa iemesla dēļ, minēja daudzus Lukašenko ilgstošas prettautiskas darbības faktus, bet baidos konkretizēt, jo man bija jākoncentrējas uz lietišķo pusi, ka nesamuldu).

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #55 : 2020. gada 17. augusts, 08:58:53 »
Interesanti ka opozīcija ir ieņēmusi manāmi savādāku taktiku nekā citās valstīs - totāla izvairīšanās no konfrontācijas, pat savu tusu galvenajā laukumā atlika uz pāris stundām lai Lukašieši būtu no turienes notinušies.

Laikam tā ir pārliecība par spēku samēru.  Vispār Lukašu galīgi nevarēja pazīt tajā pro mītiņā , tik nepārliecināts , pat teiktu satraucies un apvainojies bija.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #56 : 2020. gada 17. augusts, 09:53:54 »
negribējās to pieminēt, bet  Lu valdīšanas pirmsākumos bija pat noteikta diagnoze "мозаичная психопатия". Tai sakarā, viņš pat bija braucis kaut kur uz Eiropu, lai atspēkotu šo faktu. Par rezultātiem nekas nav zināms. Bet par pašu diagnozi gan (sīkāk):
https://psihiatrov.net/blog/emotsionalnye-rasstroystva/kak-proyavlyaetsya-mozaichnaya-psihopatiya

par šo faktu  es pagājušajā nedēļā lasīju kaut kur Snob.ru lapā. Tagad nevaru atrast

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #57 : 2020. gada 17. augusts, 09:59:51 »
No Krievijas uz Baltkrievijas robežas pusi vakar esot virzījušās kravas mašīnu kolonnas bez pazīšanās zīmēm. Vienlaicīgi LU ir norīkojis desantnieku vienības uz Grodņu, jo ir "norūpējies".
"Prezidents esot norūpējies par NATO mācībām Baltkrievijas kaimiņvalstīs. Viņš paziņoja, ka šajās teritorijās notiek bruņošanās eskalācija. Lukašenko uz to reaģē ar Vitebskas desantnieku nosūtīšanu uz Grodņu, lai kopā ar robežsargiem tie rūpētos par drošību. Grodņa atrodas netālu no Lietuvas un Polijas robežām."
Nu nu.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #59 : 2020. gada 17. augusts, 10:13:14 »
Vecim patiešām nav savas tautas žēl. Laikam nedrīkst teikt, ka muļķis - jāsaka - cilvēks ar netradicionālu intelektu