Autors Tēma: ''Utošanās''  (Lasīts 26822 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: ''Utošanās''
« Atbilde #90 : 2022. gada 19. jūnijs, 22:10:47 »
Balcere nu izšuvusi arī Zelenski. :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #91 : 2022. gada 20. jūnijs, 07:28:42 »
Portretu šūšanu gan neatzīstu. Es ar to domāju aktierus, politiķus un savu ģimenes locekļu bildes Sevišķi, ja vēl shēmu izliek vispārējai apskatei - kuram gan var interesēt jūsu puņķainā mazbērna ne visai kvalitatīvais bilžuks vai kāds ''spīždeklis'', kurš pēc gadiem 3 jau būs aizmirsies (vai kādš šejienietis vēl maz atcerās Žanu Gabēnu?).
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #92 : 2022. gada 20. jūnijs, 08:16:39 »
Portretglezniecība kā žanrs jau pastāv. Kādai darbu daļai tiešām ar laiku vairs nav svarīga portretējamā personība, paliek vien skaists darbs, laba kopozīcija, kādai ir.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #93 : 2022. gada 20. jūnijs, 10:47:04 »
Nu Tu jau saprati, par ko ir runa - portrets-glezna ir pavisam citā kategorijā, nekā Coja bilžuks.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #94 : 2022. gada 20. jūnijs, 13:35:50 »
Īsti nevaru piekrist, ja runa par mākslu kā Balceres gadījumā. Nedomāju, ka tekstila, jeb kā tagad dēvē šķiedras māksla kā veids būtu vērtējama zemāk vai augstāk par kādu citu. Nevar tā salīdzināt un teikt, ka grafikā portrets mazvērtīgāks par gleznu, vai glezna vērtīgāka par tēlniecības darbu. Materiālu izmaksu ziņā, patērētā laika ziņā var vērtēt, bet ne māksliniecisko vērtību.
Es šeit nerunāju par kādām hobijnodarbēm, laiku īsinot un dvēseli daiļojot.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #95 : 2022. gada 20. jūnijs, 15:36:20 »
Ļeņina portretu padomju laikā bija aizliegts izšūt krustdūrienā.

Man šobrīd viedokļa nav, varbūt būs, kad būs laiks domāt par šo jautājumu.

« Atbilde #96 : 2022. gada 24. jūnijs, 11:58:49 »

Tiešām? Diez ar kādu motivāciju - bažās par to, ka proletariāta mājās pie sienām karāsies ne sevišķi gaumīgi un vizuāli precīzi Ļeņina portreti?  :rofl:
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies sanda

« Atbilde #97 : 2022. gada 24. jūnijs, 13:19:01 »
Motivāciju neatceros, skolā par aizliegumu teica vai nu mājturības skolotāja vai klases audzinātāja.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #98 : 2022. gada 24. jūnijs, 15:47:34 »
Tiešām? Diez ar kādu motivāciju - bažās par to, ka proletariāta mājās pie sienām karāsies ne sevišķi gaumīgi un vizuāli precīzi Ļeņina portreti?  :rofl:
Kaut kas tamlīdzīgs varētu būt. Precīzi vairs neatceros, bet mums kā skolēniem teica apmēram tā - tie, kas nav atzīti mākslinieki, nedrīkst zīmēt Ļeņinu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #99 : 2022. gada 27. jūnijs, 10:46:21 »
Mana doma ir par ko citu. Man ir pilnīgi vienaldzīgi sveši bērni, neesmu arī no spiedzoši-jūsmīgajām par aktieriem vai vēsturiskām personām utml. Bez tam, visbiežāk sajūsminātā ome ieliek savu otrās pakāpes bezzobaino atvasi ar visai zemas kvalitātes bildīti. Tas pats uz kaķīšiem-sunīšiem attiecas. Sagatavot shēmu un pusgadu mocīties, lai rezultātā sanāktu visai apšaubāms un nebaudāms (dārgs!) lupatiņš - nūūūū nafig nafig.
Bet izšuvēju saitā jau tas pats, kas visur citur - re, mana puķīte, mans bērniņš, mans sunītis un nav svarīgi, ka puķīte miglaina un knapi saredzama, bērniņš ar konču nošmulējies vai vaigi no pakauša puses redzami, bet sunītis vairāk atgādina pārbarotu ''zirgadesu''. Paškritika mirusi kā suga.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #100 : 2022. gada 27. jūnijs, 12:25:11 »
Tieši tā. Un nedod dies, ja izteiksi kaut ko ar niecīgāko kritikas atblāzmu. Par katru sūdiņu jābūt sajūsmā un vēl nepietiek, ka vnk "laiko", nē, liek tās debilās bildes.

Man liekas, ka arī skolā jaunākajās klasēs ir sajūsmā par visu, ko bērniņš uzķēpājis, un tad nāk šoks, kad reālas atzīmes sāk likt. Ir jau arī baigā māksla prast analizēt darbu tā, lai nav aizvainojoši.

Atslēdzies reno

« Atbilde #101 : 2022. gada 27. jūnijs, 12:26:59 »
Ļeņinu uz plakātiem drīkstēja zīmēt tikai māksl. savienības biedri. Bet baigais piķis šiem nāca.
Uz ļeņinekļiem bija rinda, lai visiem pa kārtai tiek, un tur tie honorāri bija oi,oi.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #102 : 2022. gada 28. jūnijs, 09:48:25 »
Ielieku portretus, kurus gribētu kādreiz izšūt. Ilustrācijai.
Visus sakost!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #103 : 2022. gada 28. jūnijs, 11:50:49 »
Jautājums un atbilde vienā tēmā  :taunt:

Man šobrīd viedokļa nav, varbūt būs, kad būs laiks domāt par šo jautājumu.

Redzēju Tviterī - izšuvums ar tekstu: Šis ir pierādījums, ka man pietiek pacietības, lai kādu sadurtu 10,000 reižu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #104 : 2022. gada 01. jūlijs, 09:00:40 »
Ko var sadarīt aiz neko darīt pandēmijas laikā…
Pārklājs no atsevišķiem tamborētiem gabaliņiem. Ielieku ar autores laipnu atļauju.