Cilvēka pieķeršanas robotiem, virtuālām personām un citam nereālām būtnēm ir tēma, kas gana daudz ir iestrādāta mākslā. Senākā forma ir pieķeršanās mākslīgam dievam un dievietēm. Mēs cenšamies nekritizēt pagātni, bet patiesi vai viņi nebija muļķi ... ? No otras puses izskatās, ka tas ir iebūvēts cilvēkā, tā sakot mums ir dabiska tieksme izdomāt elkus un viņiem pieķerties, ko mēs paši atzīstama par nenormāli, kad pieķeram sevi skaļi brēcot uz datoru, ka viņam nav taisnība ... kad vienīgais, ko var ieteikt ir izdzert saldu tēju un nomierināties, jo lai cik nozīmīgs nebūtu datora viedoklis, viņš vel joprojām ir nedzīvs
Ļoti amizanti, ka šī tēma lielā mērā mūsdienu kultūra atgriežas ar kino starpniecību, kur tiek normalizēta (padarīta par pieņemamu) kaut kādas sociālas attiecības starp mašīnām (nedzīvām lietām) un cilvēku. Piemēram, kopš filmas Terminators 2 galvena varoņa draugs ir Arnolda atveidotais tēls (nē, nē - mēs neatgriezīsimies pie buratīno). Un jāatzīst, ka cilvēki ilgojas pēc draugiem, kaut gan apkārt ir daudz vienaldzīgu cilvēku, ir vajadzīgs draugs - agrākos laikos tā bija sieviete, kā stāstā par Frankenšteinu, kur mehāniski izturīgākām būtnēm tika mēģinātas novērst bailes no nāves. Bet mēs viennozīmīgi, esam zināšanu un apgaismības laikmetā, kad tādas lietas ir tikai pasakas, bet vai tiešām ...
Piemērs ir filma "Viņa" (2013)
https://www.imdb.com/title/tt1798709/, kur vīrietis "samīlas" izklaides vitālajā asistentā. Un principā tā ir norāde, uz mūsu psihiski neapmierinātajām vajadzībām. Patiesībām, uz šīm pašām vajadzībām norāda arī visas "seksuālās revolūcijas", kas mūsdienās ļauj nodarboties ar seksuālām darbībām ar jebko, kam nevar piedēvēt ciešanas. Absolutizējot teicienu, ka cilvēks drīkst brīvi izvēlēties ceļu uz elli!
Bet nu lai ka arī tas ir mūsu kultūrā, aktuāli tas kļūst tikai tad, kad ir jāizdara personiska izvēle (un nejaukt ar pašapmānu, kad Tev nav spēks lai realizētu prāta pieņemtu izvēli). Vai jums kādas jūsu pašu pieņemtas virtuālas personas (ko jūs fiziski nemaz nezināt) vai mehāniskas lietas, kas Jums sniedz garīgu atbalstu un mierinājumu, kas ļai jums tik galā ar jūs trauksmēm un šaubām? Un lai jums nešķistu kā jūs esat GESTAPO kur kāds cilvēks grib zināt jūsu noslēpumus, es varu atklāt notikumu, kas manu pamudināja uz šādām pārdomām, proti, es pēkšņi izjūtu ļoti spēcīgu aizraušanos ar Fishdom spēlīti (
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.playrix.fishdomdd.gplay), nobliezu divus vakarus līdz krišanai, trešajā sāku domāt, ko es te daru ...

Vienīgais ko es spēju secināt ir ka es esmu neganti noguris un pat pārguris.