Šodien gadījās pēc pastaigas Drogās ieiet. Visu cieņu pārdevējām, kas cīnījās ar neapzinīgajiem pircējiem, bez tam darīja to pacietīgi.Piemēram, ar vienu, kurš acīmredzot dezinfekcijas līdzekli dzer, bija šāds dialogs:
- Kāpēc jūs staigājat pa veikalu bez maskas? Uz durvīm taču rakstīts un uzzīmēts, ka bez maskas nevar nākt iekšā!- Bet es taču neesmu inficēts! Esmu dieva eņģelītis!- Es arī neesmu slima, bet masku lieku. Tas taču tagad visā pasaulē! Uzvelciet masku! Nē, ne šādi, uzvelciet pareizi!
Tur gan vēl bija otrā aina, jo eņģelītim vajadzēja, lai parāda, kur ir tualetes papīrs. Ar to vien nepietika, jo nevarēja vien izvēlēties, tāpēc pārdevējai tā arī jautāja - Un kādu papīru jūs pati lietojat?
Arī citiem pircējiem tika teikts - Lūdzu uzvelciet masku pareizi!
Labi, ka viņas to cilvēkiem lūdz, varbūt ātrāk iemācīsies. Taču tas no viņām prasa daudz, jo arī pašas strādā maskās un tas noteikti nav viegli.
Tikmēr blakus alko veikaliņā, uz kura durvīm tāds pats uzraksts, ka bez maskām veikalā uzturēties nedrīkst, sēž smaidīga pārdevēja bez maskas, bez sejas vairoga un viss viņai ir labi.
Kopumā man šķiet, ka cilvēki ir kļuvuši apzinīgāki un maskas lieto un liela daļa pat pareizi (vismaz pēdējās dienās).
Dizains daudzām tiešām interesants. Pat šķiet, ka cilvēki vairāk paceļ acis uz augšu un paskatās kāda nu kuram maska.
Es gan aizdomājos par tiem, kas nēsā masku ar uzrakstu - F..k corona, un ja nu vīruss nav apguvis lasītprasmi ...