Autors Tēma: Masku nēsāšanas medicīniskie, psiholoģiskie un sociālie aspekti  (Lasīts 17969 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Masku nēsāšanas medicīniskie, psiholoģiskie un sociālie aspekti
« Atbilde #90 : 2020. gada 20. novembris, 00:08:34 »
Ja par avīm, ganiem un vienu likumu un taisnību - kā tas nākas, ka aizliedz pulcēties cik tur cilvēkiem, bet valdības krējums vēl uztaisa krietnu ballīti? Vai mūsējie nepalīksmoja Melngalvu namā (ja ko diži nejaucu)? Tāpat AT bija skandāls, kad valdība braši svinējās bez distancēm un maskām.
Viņi ir imūnāki? Drosmīgāki? Pasargātāki? Zina, ka neaplips? Viņiem ir drošāka infa?

Man domāt, varas morāle un ētika. Tāpat kā mūsu prezidents tagad, kad tik daudzas nozares iet uz grunti, cilvēki zaudē darbu un ienākumus, vēlas sev paaugstināt savu atalgojumu. Tas, kurš deklarēja, ka vēlas būt tautas prezidents.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #91 : 2020. gada 20. novembris, 01:19:37 »

Man domāt, varas morāle un ētika. Tāpat kā mūsu prezidents tagad, kad tik daudzas nozares iet uz grunti, cilvēki zaudē darbu un ienākumus, vēlas sev paaugstināt savu atalgojumu. Tas, kurš deklarēja, ka vēlas būt tautas prezidents.

Morāle ir morāle, bet vīruss ir vīruss. Tad ļoti, ļoti bīstams vai tomēr ne TIK ļoti?  :mrgr:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #92 : 2020. gada 20. novembris, 06:55:32 »
Gani taču neslimo ar aitu slimībām  :mrgr:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #93 : 2020. gada 20. novembris, 07:05:29 »
Citāts: kvadra
Gani taču neslimo ar aitu slimībām  :mrgr:
Atceries stāstu par baku vakcīnu.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #94 : 2020. gada 20. novembris, 08:15:57 »
..."un savu lupatu uz deguna"...
Kvadra - Nu neliec lupatu!...Iegādājies gaumīgu, kvalitatīvu sejas masku un sajūtas būs krietni labākas... :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #95 : 2020. gada 20. novembris, 10:31:38 »
Man jau tāda ir, gaumīga  :mrgr:  Tikai tas jau būtību nemaina.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #96 : 2020. gada 20. novembris, 10:43:07 »
Visām avīm, neavīm, ..ticīgajiem, neticīgajiem u.c. , visiem, kuri par spīti pārliecībai, nepatikai, diskomfortam u.c. tomēr liek maskas - LIELS, LIELS PALDIES. :big_hug:

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #97 : 2020. gada 21. novembris, 16:27:09 »
Kāds te šausminājās, ka liks skolēniem maskas skolā lietot. Skolēni jau tagad liek, kaut nevajag, viņiem tas baigais piedzīvojums - kādas tik kuram nav. Drīzāk jācīnās, lai neliek, jo nav 13 gadi :D

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #98 : 2020. gada 21. novembris, 17:18:59 »
Šodien gadījās pēc pastaigas Drogās ieiet. Visu cieņu pārdevējām, kas cīnījās ar neapzinīgajiem pircējiem, bez tam darīja to pacietīgi.Piemēram, ar vienu, kurš acīmredzot dezinfekcijas līdzekli dzer, bija šāds dialogs:
- Kāpēc jūs staigājat pa veikalu bez maskas? Uz durvīm taču rakstīts un uzzīmēts, ka bez maskas nevar nākt iekšā!- Bet es taču neesmu inficēts! Esmu dieva eņģelītis!- Es arī neesmu slima, bet masku lieku. Tas taču tagad visā pasaulē! Uzvelciet masku! Nē, ne šādi, uzvelciet pareizi!
Tur gan vēl bija otrā aina, jo eņģelītim vajadzēja, lai parāda, kur ir tualetes papīrs. Ar to vien nepietika, jo nevarēja vien izvēlēties, tāpēc pārdevējai tā arī jautāja - Un kādu papīru jūs pati lietojat?

Arī citiem pircējiem tika teikts - Lūdzu uzvelciet masku pareizi!

Labi, ka viņas to cilvēkiem lūdz, varbūt ātrāk iemācīsies. Taču tas no viņām prasa daudz, jo arī pašas strādā maskās un tas noteikti nav viegli.

Tikmēr blakus alko veikaliņā, uz kura durvīm tāds pats uzraksts, ka bez maskām veikalā uzturēties nedrīkst, sēž smaidīga pārdevēja bez maskas, bez sejas vairoga un viss viņai ir labi.

Kopumā man šķiet, ka cilvēki ir kļuvuši apzinīgāki un maskas lieto un liela daļa pat pareizi (vismaz pēdējās dienās).
Dizains daudzām tiešām interesants. Pat šķiet, ka cilvēki vairāk paceļ acis uz augšu un paskatās kāda nu kuram maska.

Es gan aizdomājos par tiem, kas nēsā masku ar uzrakstu - F..k corona, un ja nu vīruss nav apguvis lasītprasmi ...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #99 : 2020. gada 21. novembris, 17:48:03 »
Jā, lai nu ko es domātu par maskošanos kā tādu, šitie izlēcēji, kas iet uz veikaliem ar pārdevējiem izkasīties, mani besī. It kā tie pārdevēji vai apsargi būtu šitos ierobežojumus izdomājuši sev par prieku. Viņiem pašiem ir daudz grūtāk visu dienu ar tiem sejsegiem strādāt, nekā pircējam pārdesmit minūtes iepirkties, un tad vēl šitos pravu kačātājus jāaudzina - pieklājīgi, kaut drīzāk prasītos pēc s*daina mieta.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #100 : 2020. gada 21. novembris, 17:56:40 »
Gadījums mazā Rīgas veikaliņā. Tāds drusku nodzēries tips pērk alko, kasiere saka, ka bez maskas neapkalpos. Viņš uzber naudu, paver durvis, paprasa pudelesbrālim, lai tas noņem masku un iedod viņam. Tad uzlika drugāna masku un tika apkalpots  :fp:
Es arī neatbalstu tos, kas kasās. Es pat paziņām, kas šodien mani ar auto veda, paprasīju, vai man likt masku. Cilvēka viedoklis jāciena.
Es arī gribu to masku f*** you covid, bet nevaru vairs atrast, kur piedāvāja. Man ir melnās auduma katrā somā un kabatā.
Esmu pamanījusi, ka ar masku ļoti sasprindzinu seju un dīvaini miedzu acis, kaitinoši.

Atslēdzies mary

« Atbilde #101 : 2020. gada 21. novembris, 18:56:33 »
Tā kā paelpot grūti un nepatīkams ir tas mitrums maskas iekšpusē, tad izmēģināju variantu ar Rimi nopērkamo lietuviešu masku, kura ir no kokvilnas, divās kārtās un ar iekšēju kabatiņu. Ieliku tajā zilo, medicīnisko masku. Ir daudz patīkamāk un vieglāk elpot, nekā ar to zilo vien.  Var, protams, neko tur kabatiņā nelikt, bet šādi it kā drošāk. Vēl rakstīts, ka maska ir apstrādāta ar sudraba joniem. Varbūt kāds labums no tādiem arī ir, ja nešmaucas. Nopirku tādu masku arī vīram, bet viņam par mazu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #102 : 2020. gada 21. novembris, 19:02:06 »
Ar smaidīgajām personām žigli varētu tikt galā, ja turpat uz vietas paņemtu paraugu analīzei - 3x dienas laikā paņemtu un ceturto vairs negribētos. Un pat varētu nekur nesūtīt analīzei - tāpat vazājas bez noteiktas dzīvesvietas.
Jā, un domāju, ka ir tiesības - visiem - tiem ignorantiem un arī man...
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #103 : 2020. gada 21. novembris, 19:03:30 »
Tikmēr blakus alko veikaliņā, uz kura durvīm tāds pats uzraksts, ka bez maskām veikalā uzturēties nedrīkst, sēž smaidīga pārdevēja bez maskas, bez sejas vairoga un viss viņai ir labi.

Kāpēc viņai nesmaidīt, zināms taču, ka 70it grādus alko vīruss neiztur, a bodē cik grādu kopumā, viss viņai labi. :P

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #104 : 2020. gada 21. novembris, 19:38:17 »
Mazākos veikaliņos, kad nav pircēju, pārdevējas maskas mēdz novilkt pazodē un aši uzvilkt atpakaļ, kad kāds ienāk. Ja reiz tā pārdevēja "sēž", tad, jādomā, ir tieši tāds brīdis, kad veikalā neviena nav. Un man prātā nenāk viņas par to nosodīt, jo nespēju iedomāties 10-12 stundas no vietas smakt maskā, kad pati pa pārdesmit iepirkšanās minūtēm jau esmu to masku neskaitāmas reizes izraustījusi, meklējot kaut kādu stāvokli, kad elpojas drusku vieglāk, un ar milzu atvieglojumu norāvusi, tiklīdz pa durvīm ārā.