Autors Tēma: Kurinām. Ar ko, kur, kā.  (Lasīts 7507 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: Kurinām. Ar ko, kur, kā.
« Atbilde #30 : 2022. gada 28. novembris, 09:04:51 »

Jaunajā mājā ko būvējam sienas būs 300mm vate, un zeme-ūdens siltumsūknis. Pēc aplēsēm apkure un siltais ūdens ar vannu būs ~500eur gadā. Ierīkošana ~12k.

Slapjie 2020. gada sapnīši - 500 eur sezonā  :smej: 
Oktobrī "jaunajai mājai" ar siltumsūkni bija 140 eur elektrības rēķina (nu tur arī gatavošana ieiet) :)

Bet ar šodienas acīm skatoties - galvenais ir normāls siltinājums mājai/dzīvoklim. Ja tā nav, tad par dažādām apkures sistēmām bezjēdzīgi runāt...  tā ka Snorim ir pilnīga taisnība :)

Manai karkasa vasaras mājiņai ir sienas ar 10cm akmensvati, pārsegums/bēniņi - 15. Tāpat tas "siltāk" nekā Rīgas dzīvoklim, bet vajadzētu 2x vairāk... a bet laika šovasar nepietika :(   
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 28. novembris, 09:11:06 no daddy »

Atslēdzies reno

« Atbilde #31 : 2022. gada 28. novembris, 09:21:49 »
Protams. Un galvenais -neaizmirst pamatus un 1. st. grīdu.
Arī bloķenēm daudz dod, ja pa vienkāršo  -nosiltina cokolu, un ja vēl pagraba griestus, tad vispār laime

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #32 : 2022. gada 28. novembris, 11:56:40 »

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #33 : 2022. gada 29. novembris, 13:00:43 »
Protams. Un galvenais -neaizmirst pamatus un 1. st. grīdu.
Arī bloķenēm daudz dod, ja pa vienkāršo  -nosiltina cokolu, un ja vēl pagraba griestus, tad vispār laime
Smagākais, ka mēs to jau zinājām 20 gadus atpakaļ, bet Jenotiem nav pat plāna kā kaut ko masveidā izdarīt. Un NA Ekonomikas ministrija ES sasolīja "dieva zīmes" ... man ir tāda sajūta, ka Ekonomikas cer uz karu, kur visas bloķenes tiks sagrautas, un viņu vietā lēnā garā varēs būvēt jaunas ekonomiskas ēkas par ES naudu ;) Neredzu nekāda cita plāna pazīmes ;)   

Piemēram: https://www.em.gov.lv/lv/gandriz-nulles-energijas-ekas?utm_source=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

"Noteikumu 14.punkts nosaka salīdzināmo klašu vērtības, no kā izriet, ka dzīvojamai ēkai, lai tā tiktu klasificēta kā gandrīz nulles enerģijas ēka, jāsasniedz energoefektivitātes rādītājs apkurei, kas nepārsniedz 40 kWh/m2 gadā, savukārt nedzīvojamai ēkai – nepārsniedz 45 kWh/m2 gadā." :)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies reno

« Atbilde #34 : 2022. gada 29. novembris, 19:54:23 »
Ko nu mels. Apnicis
Jau gadu gadiem aicina siltināt, deva līdzfinansējumus un daudzas provinces pilsētas to ir izmantojušas lielā apjomā. Tikai ne Rīgas babuškas, kurām "mūsu mūžam pietiks". Ir mājas, kuras gadiem cīnījušās, lai savilktu tos 50%+1 piekrišanu. Viena  kooperatīva apvienība Purčikā tieši šos 20 gadus klusi un konsekventi nosiltinājis praktiski visas savas mājas, beidzamās tagad siltina vismaz pamatus. Rīgas namsaimnieks arī vienu brīdi ņēmās, bet laikam apsīcis

Atslēdzies Trix

« Atbilde #35 : 2022. gada 29. novembris, 21:12:58 »
Tādai ne-Rīgas vecmāmiņai pēc siltināšanas rēķins par siltumu ir mazāks par 20 eiro, bet par siltināšanu jāmaksā gandrīz 90 eiro vēl 10 gadus, ja ne vairāk. Kopsummā mēneša maksa ir vairāk nekā 2x dārgāk nekā bija nesiltinātā mājā. Baigā ekonomija, zinies.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 29. novembris, 21:28:31 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #36 : 2022. gada 30. novembris, 07:32:31 »
nevar šogad neko salīdzināt ar pagājušā gada apkures cenām

Atslēdzies Trix

« Atbilde #37 : 2022. gada 30. novembris, 09:30:37 »

Tā bija jau pagājušā gada sezonā, kad vēl "varēja salīdzināt".

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #38 : 2022. gada 30. novembris, 09:31:44 »
Tad jau tieši pretēja matemātika sanāk - pie lielā apkures rēķina siltināšanas izdevumiem ātrāk jāatmaksājas.

Nezinu, man šķiet, ka ar tām siltināšanām notiek visādi, atkarībā no tā, ar ko un uz kādiem noteikumiem līgumus saslēdz. Siltinātāji jau arī grib nopelnīt. Pilnīgi saprotu tās babuškas, kas baidās no parādu jūga uz gadiem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #39 : 2022. gada 30. novembris, 09:46:26 »
Tad tai vecmāmiņai ļoti nav paveicies. Man zināmas mājas -bet tas gan bija jau pirms gadiem, kur maksājums jau sākumā izlīdzinājās, un pēc tam sākās pamatīgs ietaupījums. Ne velti tajā kooperatīvā mājas rindā stāvēja, lai siltinātos. Varbūt tādēļ, ka pārvaldīja diezgan daudz māju, un līdzekļus kopā lika.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #40 : 2022. gada 30. novembris, 10:07:40 »
Šajā pilsētā tā ir. Otrai vecmāmiņai ir vēl trakāk, jo mājai stāvu mazāk, līdz ar to maksājums par tādiem pašiem kvadrātmetriem ir vēl lielāks, bet dzīvoklī vairāk par 18 grādiem nav panākams. Ja mājā dzīvo izskaloto smadzeņu adepti "siltināšana ir liela laime, galvenais, - nedomāt un nerēķināt", tad renovācija ar milzīgām tāmēm iet uz urrā. Un viena vecmāmiņa ar smadzenēm tur neko nevar pasākt, tas nekas, ka organizējošā firma jau ir sašmucējusies ar savu ne pārāk legālo tautas apslaukšanu.

Aitas māja ar galvu un atkārtoja propagandas saukļus. Kad pirms renovācijas tika mēģināts skaidrot, ka izmaksas ir neadekvātas, un cik tas viņiem izmaksās pēc tam, tad mauca tāpat kā te viens otrs, vārdā nesaukšu, līdz tam, ka apsaukāja par nemoderniem atpakaļrāpuļiem un vēl treknāk. Tagad visi atbalstītāji maksā un ir sašutuši, ka milzīgi rēķini. Bet kad par to tika brīdināti, tad nācās noklausīties, cik renovācija ir kruta, cik mazi būs rēķini un ka brīdinātājs ir idiots.

Nerunājot jau par to, ka plaisas sienās tika vienkārši apsistas ar akmens vates plāksnēm, pofig, kas ar konstrukcijām, ka tik smuki no ārpuses. Kāpņu telpās bija ieplānoti neatverami logi, vispār bez jebkādas ventilācijas. Par to vecmāmiņa sacēla skandālu par bīstamību kaut vai gāzes noplūdes gadījumā, un renovētāji ielika vienu atveramu (izmaksas nemainījās, tātad acīmredzami bija ierakstīti dārgākie logi, bet mēģināja iešmugulēt maksimāli lētus neatveramus).

Mājas pārvalda uzņēmums, turklāt nebūt ne mazais, un ne jau tā vecmāmiņa tagad pārņems mājas pārvaldīšanu, lai izlietotu līdzekļus lietderīgi.

Man nav pazīstami tie vienradži, kam renovētajās mājās rēķini ar visu renovāciju ir mazāki nekā iepriekš.

Atslēdzies reno

« Atbilde #41 : 2022. gada 30. novembris, 10:17:00 »
 Tev neveicas, visapkārt posta ainas...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #42 : 2022. gada 30. novembris, 12:39:44 »
man nelīmējas. 18 grādi pēc siltināšanas, nemainot apkures mezglu. Cik tad bija pirms tam? 8 grādi?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #43 : 2022. gada 30. novembris, 12:40:25 »
Tev neveicas, visapkārt posta ainas...
tas nereti ir dzīvesstils, jeb domāšanas veids..

Atslēdzies Trix

« Atbilde #44 : 2022. gada 30. novembris, 14:50:05 »
man nelīmējas. 18 grādi pēc siltināšanas, nemainot apkures mezglu. Cik tad bija pirms tam? 8 grādi?

Pirms tam bija normāla lieluma radiatori.