Autors Tēma: Kāpēc VIŅI runā rupjus vārdus?  (Lasīts 4505 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Kāpēc VIŅI runā rupjus vārdus?
« Atbilde #30 : 2020. gada 19. novembris, 10:41:24 »
Da beidz, tuk. TU tik deleģēsi to, deleģēsi šito...  Un tas apdeleģētais tūliņ metīsies visu darīt, vai ne. Lepns par piešķirtajām funkcijām. :mrgr:

Puikām jau tēvs autoritāte Nr1 kuram līdzinās. Tu tiešām uzskati, ka pārgurušajam un izdegušajam Trix ar puiku audzināšanu jātiek galā vienai? Nesaprotu tavus uzskatus.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #31 : 2020. gada 19. novembris, 10:54:29 »
tuk- gan jau bija domāts, ka tāda deleģēšana ne vienmēr nostrādā.
redz, es arii brēcu visrū, ka ir puiku lietas kas jādara puikām un tad, ja ir uzbrēkts tad notiek..ir lietas, kas večiem vienkārši jāpasaka priekšā... (ne visiem un ne venmēr)

es citrreiz vienkārši pasaku -jums riit daddybabby time..man vienalga ko jūs darat. un dara..paši  domā ..brauc ar riteņiem , iet uz baseinu utt..bet ja es nepasaku tad var abi sēdet katrs pie sava datora.  :?:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #32 : 2020. gada 19. novembris, 11:09:28 »
Par to brēkšanu virsū, lasot nobrīnījos - kādēļ jābrēc, ja var pateikt normāli, cieņu neaizskaroši.

Par to jau runāju, nav viss ģimenes smagums jāvelk vienam līdz pārgurumam un vienalga kā to sauc, pateikt, sadalīt pienākumus, deleģēt, atdot daļu veicamā. Un puikas ar tēvu var vienkāršāk saprasties, bez visiem sieviešu domu gājieniem, jo viņi vienkārši ir vīrieši.
To es no savas pieredzes - kamēr es savus 20 teikumus vervelēju, tikmēr vīram pietiek ar diviem, lai puika saprastu lietas būtību :D
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 19. novembris, 11:15:30 no tuk »

Atslēdzies reno

« Atbilde #33 : 2020. gada 19. novembris, 11:19:53 »
Es tā saprotu, ka Trix var deleģēt, zila palikdama, nekas netiek ņemts galvā, otra puse dzīvo savā orbītā. Tur vinkārši nav vērts papildus nervus bendēt.
Trix, kādu brīdi liecies mierā, lai maļ savus bļ, tādā vecumā var sākt darīt kaut ko par spīti. Man gribas ticēt, ka pāries. Vel laba metode -anatomiski izskaidro, ko rupjie krievu vārdi nozīmē un kas tādus lieto. Bet tā mierīgi.

Arī par Dvēseļu puteni kādā mierīgā brīdī izskaidro. Ka arī tu pati, pirkstu durvīs ievērusi, neteiksi "ai sāpīte" bet kaut ko stiprāku. Sameklējiet kārtīgus latviskus vārdus

Starp citu, es stresa brīdī,parasti pie stūres,  nolamājos "shit", bet meita... meita saka bļ :faint:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #34 : 2020. gada 19. novembris, 11:37:41 »
Vel laba metode -anatomiski izskaidro, ko rupjie krievu vārdi nozīmē un kas tādus lieto. Bet tā mierīgi.

un vēl labāk, lai pats tev paskaidro, ko tas vārds nozīmē un ko viņš ar to bija domājis... Pēc pāris reizēm viņam apniks skaidrot, kāpēc tieši šis vārds šai situācija. Ar meitenēm ir vieglāk. Pietika, ka tēvs reiz pateica, ka Tev tādi vārdi nepiestāv, - un pat vairāk,- izklausās smieklīgi. Kā ar nazi nogrieza

Atslēdzies tuk

« Atbilde #35 : 2020. gada 19. novembris, 11:55:47 »
Lasīju Olguci un atcerējos vienu studijlaika meiteni, kurai parazītvārds bija "bļin" un cik viņa bija samulsusi un pārsteigta, atklājot, ka tā nebūt nav pankūka :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #36 : 2020. gada 19. novembris, 12:27:09 »

Tulkotājas Daces Meieres meitiņas veikums. Par vārdu izmantošanu un nozīmi. :)
https://www.apollo.lv/6005776/cepi-faking-bicit-radits-isais-kurss-latviesu-valodas-lamuvardos/

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #37 : 2020. gada 19. novembris, 12:39:45 »
nu "cepī" un "bičīt", man arī kas jauns  :thinking: ... tai nozīmē, ka pat neesmu tādus dzirdējusi

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #38 : 2020. gada 19. novembris, 15:43:22 »
tuk- uztaisi nu ka tu arī kādu testu .... :scratch: nopietni :smile: man prātā neienāktu uztevert visu tik burtiksi ,kā tu brīžam(un brīži nav reti)...
(taisnošanās fāze)... ja Tu domāji manu rakstīto kādēļ jābrēc, ja var pateikt normāli, cieņu neaizskaroši.
tad tulkoju- neviena cieņa netiek aizskarta.  par uzbrēkšanu es saucu gadījumus, kad nepielietoju NT raksturīgo uķipuķi valodiņu, bet izsakos savā stilā, tieši un konkrēti .
tas ir mans sarunas veids, kad negribu tērēt energiju.

Jo katrs tulkojums uz plašāk pielietojomo sarunas modeli man prasa enerģiju un sakāmais var tikt nepateikts vispār.

vīrs? , kā tev pagāja diena? Cik jauki, bet nu redz , man tev viens lūgumiņš, vai tu lūdzu nevaretu biežak ar dēlu parunāties par latviešu  valodas īpatnībām un darbības vārdu dažādo pieleitojumu ikdienas sarunās, tādējādi paplašinot dēla vārdu krājumu.. Redzi,ir tādi vārdi  kurus tev kā tēvam būtu vieglāk ar viņu pārrunāt. Dārgais, ja vien tev vakarā būs laiks varbūt padomā par šo tematu un pajautā dēlam ,ko jaunu jau mēs šodien apguvām... :wtf: man šķiet ka viņš būs ieienteresēts uzzināt vēl kkko un pārrunat ar tevi....

Jā, šī nebūtu uzbrēkšana,  bet jopcik no manis to nesagaidīs un tādēļ uzbrēcu !!!! 4 vārdus kurus visi saprot uz skaitli 3.

p.s paldies par uzmanību... :?:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies daddy

« Atbilde #39 : 2020. gada 19. novembris, 15:53:01 »
par rupjajiem vārdiem - mans juniors izaugsmes procesā arī vienubrīd palika rupjš. Bet pats to, šķiet, saprata. Nu ir palicis atkal pieklājīgs, laikam būs pieaudzis. Neko speciāli necīnījāmies pret rupjībām.

man četrgadniece lēkā apkārt... rupjos vārdus (vēl) nezin, tāpēc lieto ko māk - lielie pupi, lielie dupši - un skatās reakciju :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #40 : 2020. gada 19. novembris, 16:32:46 »
Nu, lab, manējam pirmais lamuvārds bija: Paparde

Atslēdzies tuk

« Atbilde #41 : 2020. gada 19. novembris, 19:48:02 »
Vienreiz bērnībā viena cotka mūs ar draudzeni nosauca par strekoza. Ļoti ļoti ilgi domāju, ka tas ir kautkas drausssmīīīgi rupjš. Ļoti gribēju zināt un lauzīju galvu, ko tas vārds varētu nozīmēt, bet kautrējos tētim jautāt, jo tas noteikti ir kautkas šausssmīīīgi nepieklājīgs. Kādā 4tajā klasē krievu valodas stundā uzzināju tā vārda nozīmi. :)
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 19. novembris, 19:59:49 no tuk »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #42 : 2020. gada 20. novembris, 08:15:37 »
Vienreiz bērnībā viena cotka mūs ar draudzeni nosauca par strekoza. Ļoti ļoti ilgi domāju, ka tas ir kautkas drausssmīīīgi rupjš. Ļoti gribēju zināt un lauzīju galvu, ko tas vārds varētu nozīmēt, bet kautrējos tētim jautāt, jo tas noteikti ir kautkas šausssmīīīgi nepieklājīgs. Kādā 4tajā klasē krievu valodas stundā uzzināju tā vārda nozīmi. :)

gan jau bija par ko... telīte (тёлка) arī tāds mīļš zvēriņš :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #43 : 2020. gada 20. novembris, 09:59:09 »
Par telīti nesapratu  :?:  par ko varbūt arī bija, tieviņas, gariem tieviem stilbiem.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #44 : 2020. gada 20. novembris, 10:22:23 »
Bāaaac.....es vēl tagad biju domājusi, ka "bļin" ir nevainīga pankūka... :blushing: