Autors Tēma: velojoslas  (Lasīts 6751 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Atb: velojoslas
« Atbilde #15 : 2020. gada 23. novembris, 12:58:41 »
Trix, kur Tev kāds apgalvo un spiež braukt pa autoceļiem, kur brauc fūres, ar velo? ...šiem ceļiem noteikti vajag auto vai sabiedrisko....bet pilsētās bāzties iekšā ar auto ir murgs...ar auto līdz pilsētai, pēc tam ar sabiedrisko vai velo....ok, izņēmumi, ja jāved kartupeļu maiss...bet šis, kad tauta no pilsētas pārceļas dzīvot uz privātmāju ārpilsētā un uzskata, ka ar savu auto var braukt uz darbu pilsētas centrā, ir jāizbeidz...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #16 : 2020. gada 23. novembris, 13:26:54 »
nakat, Tu vispirms sakārto to sabiedrisko transportu, ja? Tā, lai ir pieejams, un lai nemaksā kosmosu, ja?

Kamēr brauciens ar mašīnu uz Tavu svēto galvaspilsētu, apmeklējot pārīti vajadzīgu iestāžu, izmaksā lētāk, nekā vilciens un trīs četri pieci pārbraucieni ar trolejbusu pa pilsētu, tikmēr es vienkārši nevaru atļauties lietot Rīgas zelta sabiedrisko transportu. Nerunāsim nemaz par laiku, kāds tiek patērēts, gaidot to sabiedrisko transportu un stāvot svaigi radītajā korķī uz Čaka ielas. Un vēl gribēšu redzēt, ka es tajā trolejbusā vai divos, un vilcienā, kur iekāpšanas augstumu, cerams, esi redzējis, stiepšu paņemtu second hand flīžu maisu vai skapi. Tas pats par velosipēdu, neskatoties uz to, ka ar velosipēdu man veselība neatļauj braukāt, pēc tam nedēļa jāklibo (tā nav muskuļu problēma, ja jau sataisījies stāstīt, ka tikai treniņš vajadzīgs).

Uz darbu Rīgā es nebraucu, vari nomierināties.

Bet tas, ka tiek pretnostatīti velosipēdisti = cilvēki un autobraucēji = necilvēki, piedod, nav normāli.

Starp citu, es agrāk tā darīju - no sava meža līdz pilsētas vilcienam, pēc tam uz Rīgu ar vilcienu, atpakaļ līdz pilsētai, mašīnā iekšā un uz mājām. Daudzi tā darīja. Bet pirms kāda laika to stāvvietu pie stacijas pataisīja par maksas stāvvietu. Super, vai ne? Park and ride?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #17 : 2020. gada 23. novembris, 13:38:16 »
Un ir arī ļoti izteikts viedoklis, velosipēdisti = maitas, kam visu vajag, ko viņi iedomājas...

Tas ir tas, ko jau iepriekš minēju, ka notiek baigā sarīdīšana.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #18 : 2020. gada 23. novembris, 14:31:00 »
Trix, kam Tev second flīzes?...tur tak pilns ar baktērijām....dabūsi vēl kādu kaiti un atkal pie ārstiem utt

Atslēdzies Trix

« Atbilde #19 : 2020. gada 23. novembris, 15:45:46 »
Trix, kam Tev second flīzes?...tur tak pilns ar baktērijām....dabūsi vēl kādu kaiti un atkal pie ārstiem utt

tev ir visas iespējas apmaksāt man jaunas augstas kvalitātes un smalka brenda flīzes (vai jebko citu nepieciešamu, flīzes bija tikai piemērs). Kad man būs vajadzība izvēlēties starp neko vai second hand, es tev pieteikšos uz jaunu materiālu apmaksu, ja?

Līdz tam tev ir iespēja pieturēt muti. Un atcerēties teicienu "от сумы да тюрьмы не зарекайся". Vai, ja gribi latviskāk, tad par spļaušanu akā, no kuras var nākties pašam pastrēbties.
tev vēl dzīve nav galā, nesaki "hop".

Atslēdzies daddy

« Atbilde #20 : 2020. gada 23. novembris, 16:16:18 »
Manuprāt Trix neprecīzi izteicās. Second hand (lietotas)  flīzes nemēdz būt, tāpat kā tapetes. Var būt nelikvīdi, rezeves utt., bet ne lietotas :)  parasti nopērk ar rezervi un tad gadiem mokās un beigās izmet...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #21 : 2020. gada 23. novembris, 16:20:29 »
Trix, manis teiktais nebija par maksātspēju, bet vienkārša doma - ja jāizvēlas starp neko vai nezin kur noņemtām flīzēm, es izvēlos neko...ja iztiku bez flīzēm, tad iztikšu arī turpmāk bez tādām....nu, ja skaidri zini, kur tās flīzes ir kalpojušas pirms tam, tad varbūt arī var....

Atslēdzies Trix

« Atbilde #22 : 2020. gada 23. novembris, 16:49:19 »
Izteicos precīzi. Es esmu pievākusi arī lietotas - noņemtas - flīzes. No zināmas vietas gan. Bija draņķīgi un nepareizi uzliktas, pasūtītājs lika pārflīzēt. Liela daļa, protams, apdauzītas (man tika saraktas dārzā kā dobju apmales), daļa - neapdauzītas, tika saflīzētas tur, kur man vajadzēja tieši tik daudz. Bet to kaudzi stiept ar rokām uz vilcienu - es gribētu redzēt tādu mazohistu.

Šī tēma gan, cik sapratu, ir par velosipēdistiem un autotransportu, nevis par to, pēc cik gadiem man apriebjas plika grubuļaina betona grīda, kuru ne izmazgāt, ne izslaucīt normāli nevar. Vai cik ilgi var riskēt un kurināt krāsni, kurai priekšā ir pliks finieris.
Arī pieticībai ir robežas. Lepnībai gan, kā rādās, ne visai jūtamas.

Un jebkura krava, kas ir vairāk par mugursomā ieliktu planšeti, nav normāli ar velosipēdu pārvadājama. Vienas krāsu bundžas dēļ pasūtīt transportu, kas maksā 2x vairāk par bundžu, piedodiet, ir izšķērdība un muļķība. Tāpēc ķērkt, ka mašīnas ir jāaizliedz un autovadītāji jātriec ar kājām pa pilsētu, ir, maigi sakot, stulbi.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #23 : 2020. gada 23. novembris, 17:06:19 »
Klau, bet runa jau nav par tiem auto, kas retu reizi aizved kādu kravu...vienalga, privātu vai biznesa...runa ir par to, ka cilvēki no piepilsētas vai guļamrajoniem braukā uz darbu, vadā bērnus uz skolu utt....ja neesi rīdziniece, tad varbūt neredzi, kā mainās sastrēgumi, kad sākas skola....ja pēkšņi darbadienas rītā to nav - tātad sācies skolēnu brīvlaiks...     
p.s.   
vadā droši savas mantas retu reizi, to neviens šeit nepārmet  :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #24 : 2020. gada 23. novembris, 17:48:50 »
Tev ir nācies izvadāt bērnus (nu, kādus 3 gab. - kas nemaz nav daudz) pa bērnudārziem un skolām (ar sporta tērpiem, mūzikas instrumentiem, papīra zvēriem un kāpostu kompozīcijām), paspēt uz darbu, savākt bērnus no bērnudārziem un skolām, aizvest uz pulciņiem/treniņiem, savākt un nokļūt mājās (nepieminēju veikalu un pārtikas iepirkšanu) - ar sabiedrisko transportu? Tiešām? Tad ordeni esi pelnījis. Man nav skaidrs, kā Rīgā to reāli var izdarīt normāli, neceļoties pirms 6 un neierodoties mājās pēc 22, ja vien nav paveicies ar dzīvesvietu blakus bērnudārzam, kurā turklāt ir izdevies dabūt vietu. Pačukstēšu, ka nereti ir situācija, ka vistuvākais bērnudārzs pāri ielai ir cita rajona teritorija, tur tu bērnu iedabūt nevari, bet tev pienākas tas, līdz kuram 5 pieturas ar pārbāztu transportu.

Tad vecākus ar bērniem arī no Rīgas jāizdzen? Un vecīšus, kam pie ārsta jānokļūst, un kas sabiedriskajā normāli nevar iekāpt? Tad Rīga paredzēta tikai jauniem, veseliem bezbērnu velosipēdistiem?

Ne jau tikai Rīgā ir šī problēma. Es šorīt aizdomājos par to, ka pārvietošanās ar auto tiek totāli apgrūtināta arī mazpilsētā, kur nudien IR jābrauc apkārtējo sīkmiestu iedzīvotājiem. Nav visur skolu. Kur vairs nav, kur nekad nav bijušas.
Ka vienas iedzīvotāju grupas privilēģijas tiek nodrošinātas uz citu iedzīvotāju grupu rēķina.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #25 : 2020. gada 23. novembris, 17:59:55 »
Tev ir nācies izvadāt bērnus ...

Vecvecāki jāpiesaista :)

mēs mellu muti vadājam... štrunts par korķiem... trakums, ka pie mūzikas skolām, interešu pulciņu vietām u.c. NAV STĀVVIETU, ne par maksu, ne-nekādu... bezkaunīgi stāvam kā pagadās... a ko darīt??  ...īstenībā šitas kovids kā atpestīšana... izrādās šo to var arī attālināti mācīt

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #26 : 2020. gada 23. novembris, 18:23:43 »
Visvairāk man patika pamatojums - lai Čakenes iedzīvotājiem arī svaigs gaiss būtu, nevis tikai izplūdes gāzes. Šobrīd tās tiešām ir mazinājušās.
  :sarcasm:
Trolejbusi jau nekūp, tie tur rindās stāv pa visu ielu. Pa vidu pa kādai mašīnai. Bet droši vien troksnis ir daudz mazāks nekā bija līdz šim. To no bērnības atceros, ka sarunāties Čakenē nevarēja vismaz ne tajā posmā, kur lielās mājas kkur no Lāčplēša līdz stacijai

Atslēdzies Trix

« Atbilde #27 : 2020. gada 23. novembris, 20:35:22 »
Vecvecāki jāpiesaista :)

Kur tādus izsniedz? :D Cik man zināms, no kapiem atgriežas tikai šausmenēs, un tie mazbērnus nevadā uz skolu.
Ne visiem ir tā jaukā iespēja piesaistīt vecvecākus. Un arī dzīvie vecvecāki ne vienmēr piesaistās. Atceramies - kāds ir tagad pensionēšanās vecums? Pareizi - mazu bērnu vecvecāki paši strādā. :D

Trolejbusi jau nekūp,
Trolejbusi patērē elektrību, kuru iegūst, smirdinot gaisu TECā. Nav gan tieši zem logiem, bet planētiņa ta viena. :(

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #28 : 2020. gada 23. novembris, 20:46:27 »
Dzirdu Grētas balsi..

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #29 : 2020. gada 23. novembris, 20:48:48 »
Un kur gan paliek tās automašīnas, kas vairs nebrauc pa Čakeni? Nojaušu, ka pa Brīvības, Satekles, Avotu u.c. ielām. Bet pat pilsēta tā pati, ne tikai planēta  :mrgr: