Autors Tēma: vakcīna pret COVID19  (Lasīts 125419 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Milka

Atb: vakcīna pret COVID19
« Atbilde #60 : 2020. gada 24. novembris, 22:23:29 »
Mellen, nu tāda info ienācās. Bet Austrāliju jau nevar salīdzināt ar Meksiku vai Āfriku. Ja nemaldos, tad arī ne-kovid laikā Austrālijā ielidojot bija lielākas prasības pret ieceļotājiem, lai tur neievazā visādus tūdus.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #61 : 2020. gada 24. novembris, 22:37:19 »
Paziņu paziņa dzīvo Austrālijā, bija pavasarī atlidojusi uz LV un tagad netiek atpakaļ, kamēr nav potēta pret Covid.

Par to potēšanu, ja vēlas lidot vien ideja pagaidām, pieņemts vēl nav, bet gan jau. Netiek prom, jo reisu vienkārši nav, atcelti.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #62 : 2020. gada 24. novembris, 22:46:25 »
Milka- nu tas gan, ja nav pastāvīgs austrālietis ,tad pačakarēsies.

vārdsakot- jāskatās kur bāzes vieta ja LV ,tad  :?: . (reisi arī ir ..nekur nev pazuduši).. bet ne jau potē problēma ,to tik gribēju teikt...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Milka

« Atbilde #63 : 2020. gada 24. novembris, 22:47:03 »
Pameklēju mazliet pa netu (googles tulkojums); par potēm gan tur nekas nav :)

Уважаемый министр МакКормак,

Тысячи австралийцев оказались за границей и не могут вернуться домой из-за ограничений на поездки, связанных с COVID-19. Я понимаю, что правительство несет ответственность за безопасность нашего сообщества, но оно также должно проявлять сострадание к этим людям.

Оставление австралийцев за границей является нарушением прав человека: Всеобщая декларация прав человека и Международный пакт о гражданских и политических правах гласят, что каждый имеет право вернуться домой в свою страну и никогда не может быть лишен права на въезд в свою страну. собственная страна.

Чтобы вернуть этих австралийцев домой, я призываю вас:

Значительно повысить ограничение количества австралийцев, которые могут возвращаться домой в неделю,
Чартерные дополнительные рейсы, в том числе с использованием ресурсов РАФ при необходимости,
Открытые аэропорты, кроме Сиднея, Перта, Аделаиды и Брисбена, чтобы обслуживать большее количество возвращающихся австралийцев,
Используйте федеральные карантинные учреждения, чтобы повысить способность людей изолировать себя.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #64 : 2020. gada 24. novembris, 23:59:02 »
PS, Kvadra, bet kā uzzināji, ka tas ir bijis tas vīruss?
kvadra, kā pārbaudīji, ka tas bija covids ar ko slimoji? Taisīji to antivielu testu?

Lai nu piedod man nakats šo novirzi no tēmas, bet neatbildēt nepieklājīgi, reiz jau pati to pieminēju.
Jā, oficiāli noteiktas diagnozes man nav, jo tas bija februāra vidū, kad pie mums vēl neko netestēja. Un tobrīd jau man pašai tas ne prātā nenāca. Līdz tādam secinājumam nonācu vēlāk, saliekot visu puzzli kopā, un pēc principa "ja kaut kas izskatās kā pīle, čāpo kā pīle un pēkšķ kā pīle, tad tā arī IR pīle".  Es izciemojos un izdzīvojos reģionā, kas tūliņ pēc manas aizbraukšanas tika vispār slēgts kā "melnais punkts" un kur cilvēkiem bija liegts no mājām iet ārā. A mēs sirsnīgi iztusējāmies un izceļojāmies... Mana māsīca, ar ko kopā dzīvoju un braukāju apkārt, saslima ātrāk un smagāk, es kādas dienas vēlāk un vieglāk. Nu, tāda arī atlidoju uz Latviju... It kā jau  nasing spešl - klepus, kakla sāpes, konjunktivīts, bik temperatūras. Un nespēks, kas saglabājās visilgāk, tāds "ne ta slima, ne ta vesela" stāvoklis, kad pa nopietno nekas nekaiš, bet pastrādāt īsti jaudas arī nav. Nu ko man domāt, ka covida smagi skārtā reģionā esmu sagadīšanās pēc kko citu sagrābstījusi? Es, kas ar gripām vulgaris gadus 20 neesmu slimojusi?
Neesmu pētījusi antivielas. Ja tas būtu iespējams, piemēram, vienkārši nosūtot maksas īsziņu  :mrgr: , es notestētos ziņkāres pēc. Bet lai meklētu, kur tādu analīzi taisa, ietu asinis vai ko nu tur nodot, tik motivēta neesmu, jo man turklāt vēl no ļaužiem baltos halātos bail kā vellam no svētā krusta. Galu galā, ko tas vairs maina.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #65 : 2020. gada 25. novembris, 01:02:32 »
kvadra -toties es ar kaut ko tādu ap februāra vidu inficējos 15.trolejbusā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #66 : 2020. gada 25. novembris, 01:16:51 »
Viss skaidrs, "ļaunuma" sakne atrasta - Kvadra mums atveda covid.  :mrgr:

Atslēdzies sanda

« Atbilde #67 : 2020. gada 25. novembris, 02:19:23 »
Savā agrīnajā bērnībā atceros redzējusi poliomielīta skartos bērnus, tagad kkā tomēr neredzu...
Atceros skartos (arī vienu vecākajās klasēs ratiņkrēslā), bet  kapos ar mammu  pamanīju  blakus 2 bērnu, mirušu ar nedēļas starpību, kapiņus. Mamma izstāstīja - tie bija manas klases audzinātājas māsas bērni, mira pēdējā poliomielīta epidēmijā.
Kādu lēmumu tad ārstiem vajadzēja pieņemt, kad uzradās vakcīna?

Atslēdzies sanda

« Atbilde #68 : 2020. gada 25. novembris, 02:47:45 »
kvadra - ilgstošs klepus (ap 2 mēn) un nespēks  daudziem bija jau no pagājušās ziemas sākuma, pat baumoja, ka atveduši indieši. Apgalvot, ka tas ir Covid, bez laboratoriska apstiprinājuma ir nenopietni.
Var būt ne tikai vīrusi, bet pat elpceļu hlamidioze (manīju beidzot internetā ziņu par tādu, man sen bija aizdomas, ka tā kaut kur figurē, konjuktivīts ar tur varētu piederēties) un vēl kaut kas (kaķiem/suņiem nereti pie askaridozes).

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #69 : 2020. gada 25. novembris, 06:49:44 »
Labi, labi, lai jau tā būtu - tur, covida smagi skārtā reģionā esmu sagrābstījusi kko citu, ļoti līdzīgu :mrgr:
Starp citu, konjunktivīts arī pieder pie iespējamām covida izpausmēm.
Bet par vienu gan es nešaubos - ka covids Latvijā cirkulēja krietni agrāk nekā to oficiāli diagnosticēja.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #70 : 2020. gada 25. novembris, 07:04:38 »
Man vēl nav viedokļa vakcinēšos vai nē. Tas laikam atkarīgs no ierobežojumiem, kādi būs tiem, kas nav vakcinējušies. Ja spēšu ar tiem sadzīvot - viennozīmīgi nē. Neesmu skrējusi pakaļ nevienai gripas potei, arī šai neskriešu. Un  vispirms paskatīšos kā ies tiem, kas to poti dabūs

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #71 : 2020. gada 25. novembris, 10:48:12 »
Nupat mājāsbraucot pa ceļam klausījos BBC dir@anu (atvainojiet, citādi tas nav nosaucams) par svētlaimi, ko baudīs attīstītās valstis, kurām vakcīna būs tūdaliņās pieejama, un cik grūši klāsies visādiem Āfrikas sērdieņiem un ka viņiem ANO,NATO,WHO,Kukluksklans un Masoni kopā ar Sorosu sametīšoties 3 milj.vakcīnu, bet tas esot šerpi par maz.
Nez, cik tad jau sametuši un sapotējoši pret malāriju? ebolu? hivu? elementāru dizentēriju? šistosomām? C hepatītu?
Koa? kas? ak tad vēl nav vakcīnu? Tātad TĀS infekcijas ir sūds pret Dieva vaigu? Vai arī vakar tikai radušās? Kā var būt, ka ātri (kāmooon, 3-4 mēnešu laikā uzburt strādājošu vakcīnu ?!) uztaisa vakcīnu pret nosacīti nekaitīgu vīruseli, toties 100% nāvējošām infekcijām ļauj pilnu vaļu?
Nēēēē, mīlīši, es būšu pēdējā rindā uz šīm potēm, lai tiek Āfrikas nabadziņiem.
Uzreiz atvainojos Cammai, ka paņēmu tieši šo ierakstu par piemēru, bet mani motivēja tie 10 plusiņi.     
Jau kaut kur rakstīju, ka viena sabiedrības atšķirības  pazīme ir , ka tā iedalās ganos un avīs pēc sava domāšanas veida.       
Šis ieraksts ir klasisks gudras, inteliģentas "avs" ieraksts, kurai nav ambīciju vadīt lielu kolektīvu, jo pirmajā vietā tiek nolikts savs redzējums, bet ganam pirmā doma pie nepatikšanām ir, kā pasargāt savas avis!     
Un lūgums neapvainoties tiem 10, kuri ielika "patīk", jūs arī esat "avis", jūs neesat "gans".   
Vēlreiz atvainojos tautai!  :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #72 : 2020. gada 25. novembris, 11:06:50 »
Nakats ideālists :mrgr:   Ganam pirmkārt rūp, lai pats paēdis un komfortā, un šī mērķa vārdā aitas cērp un stiepj uz bluķa acis nepamirkšķinājis. Un gans vienmēr rēķinās, cik un kādas avis viņam atmaksājas turēt šīm - savām - vajadzībām.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #73 : 2020. gada 25. novembris, 11:16:36 »
tak tēmas sākumā jau citēju, ka būs vismaz trīs dažādas vakcīnas Latvijā , tātad kaut kāda izvēle ir - "AstraZeneca", "Johnson&Johnson" ("Janssen") un "Pfizer"! :blushing: ...un tā kā par vakcīnām raksta daudz, tad arī zināms, ka tās var atšķirties un izveidotais aizsargmehānisms var būt dažāds, jo izmantoti atšķirīgi principi vakcīnas uzbūvē!       
Tātad man tagad vajag skaidrību, kura varētu būt man vispiemērotākā...un diskusijās dzimst patiesība...arī viss pārējais!  :mrgr:
Gan jau šo salīdzinājumu būsi redzējis. Pieejamības ziņā es liktu uz tādu, kurai nevajag baisos mīnusus uzglabāšanai/pārvadāšanai. Par efektivitāti un darbību, tad ir jāmeklē pētījumi, ar ko šie veidi atšķiras.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #74 : 2020. gada 25. novembris, 11:30:59 »
Mjā...skaidrs, ka tikai Oksforda būs pie ĢĀ...bet tie 62% ...Moderna un Pfizer laikam jau tikai lielajās universitāšu slimnīcās , ja neizveidos speciālus potēšanas centrus, par kuru izveidi jau dzird Vācijā....   
Un tas krievu "Sputnik -novičok" vienkārši iespārda...92% un parasts ledusskapis