Autors Tēma: tulkojumu brīnumi  (Lasīts 11086 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies sanda

Atb: tulkojumu brīnumi
« Atbilde #15 : 2021. gada 09. aprīlis, 15:36:03 »
Nīke - ZA indiāņu valūtu vampumu, ja pareizi saprotu, ieguva no spirālveida čaulām vai gliemežnīcām, nevis gliemežvākiem.

« Atbilde #16 : 2021. gada 10. aprīlis, 12:31:06 »
Nu tad būtu rakstījuši gliemežnīcas. Var jau būt, ka man ir tas profesionālais kretīnisms, kad pamana visu, kas ar savu jomu saistīts, bet nesaistītajiem tiešām neradās jautājums, kas tās par čaulām naudas vietā? 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #17 : 2021. gada 10. aprīlis, 12:53:51 »
Nezinu, nezinu...man gliemežnīca saistās tikai ar ausi (med.), kas naudas ekvivalenta sakarā mani mulsinātu vēl vairāk.
Bet tas, kas no dzīvnieku valsts - gliemežnīca man ir gliemezis vai gliemene ar savu māju - gliemežvāku.

Un vampums man ir gliemežvāki. Tāpat skolā mācījos, ka naudas aizstājējs bija gliemežvāki, ne gliemežnīcas ar visu gliemi iekšā

Atslēdzies Minne

« Atbilde #18 : 2021. gada 10. aprīlis, 12:55:12 »
Paziņa strādāja par gidu ārzemju braucienos. Cilvēki parasa, kas tas par augu, kas šis - viņa atbild, ai rastēnijas (ar to domājot растения) - cilvēki apmierināti :)

daddy, paziņa nav vārdā A.M.?

Atslēdzies sanda

« Atbilde #19 : 2021. gada 10. aprīlis, 14:10:59 »

Nezinu, nezinu...man gliemežnīca saistās tikai ar ausi (med.), kas naudas ekvivalenta sakarā mani mulsinātu vēl vairāk.
Bet tas, kas no dzīvnieku valsts - gliemežnīca man ir gliemezis vai gliemene ar savu māju - gliemežvāku.

Un vampums man ir gliemežvāki. Tāpat skolā mācījos, ka naudas aizstājējs bija gliemežvāki, ne gliemežnīcas ar visu gliemi iekšā

No tēzaura
-gliemežnīca sieviešu dzimtes 4. deklinācijas lietvārds
Pamatleksēma 1.Gliemežu čaula.
2.joma: anatomija Veidojums cilvēka vai dzīvnieka organismā, kas atgādina gliemeža čaulas formu.

No manis - vampumu iegūst no spirālveida gliemežiem, nevis no divvāku  gliemenēm, kam varētu būt vāki.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 10. aprīlis, 14:28:13 no sanda »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #20 : 2021. gada 10. aprīlis, 14:56:02 »
Sapratu Tavu domu, sanda!

Jā, vampums ir no spirālveida gliemežiem, bet es vienalga visas gliemežu mājas apzīmēju kā "vākus" ;) , varbūt tīri emocionāli - kā patvērumu, kas pasargā no ārienes ;)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #21 : 2021. gada 10. aprīlis, 19:54:55 »
Man arī jebkura gliemežu māja ir gliemežvāks, lai gan tas neskaitās pareizi.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #22 : 2021. gada 10. aprīlis, 21:44:09 »
Es tās spirālveidīgās laikam tomēr saucu par gliemežnīcām, tikai 2daļīgās par ...vākiem

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #23 : 2021. gada 10. aprīlis, 22:00:34 »
Tulkojumu lažas nepamanu, ja neaizķeros lasot. Bet dažkārt jau piefiksēju gan.

Laikam nesaku gan, ka vīngliemezim ir gliemežvāks. Vāki ir austerēm, mīdijām un tamlīdzīgiem lopiem, manuprāt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #24 : 2021. gada 10. aprīlis, 22:15:29 »
Laikam nesaku gan, ka vīngliemezim ir gliemežvāks. Vāki ir austerēm, mīdijām un tamlīdzīgiem lopiem, manuprāt.

Interesanti par vīngliemezi. Es saku gliemežvāks vai gliemeža čaula. Bet nekad gliemežnīca

Atslēdzies sanda

« Atbilde #25 : 2021. gada 10. aprīlis, 22:34:35 »
Par vīngliemežiem vai dzintargliemežiem viennozīmīgi saku čaula, piem. - vīngliemezis ierāvās čaulā.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #26 : 2021. gada 11. aprīlis, 03:25:40 »
Forbes, ja nekļūdos, izdod vai izdeva ASV. Man pirmā doma par čaulām bija tieši par vampumu. Eiropieši esot to izmantojuši kā valūtu tirgojoties ar indiāņiem.
Par šo tulkojuma vārdu jautājumu nebūtu.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #27 : 2021. gada 11. aprīlis, 08:27:56 »
Citāts: fiasko
Lūk, man gan vīngliemežu čaulas ir gliemežvāki. Un tas ar visu manu valodniecisko fašismu :( Gadās.

Atslēdzies reno

« Atbilde #28 : 2021. gada 11. aprīlis, 09:38:31 »
Es tādu vārdu "vampums" pat neesmu dzirdējusi, ja man prasītu, ko tas varētu nozīmēt -pilnīgs tukšums un prāta pampums

Atslēdzies Trix

« Atbilde #29 : 2021. gada 11. aprīlis, 09:55:25 »
Es tādu vārdu "vampums" pat neesmu dzirdējusi, ja man prasītu, ko tas varētu nozīmēt -pilnīgs tukšums un prāta pampums

Tie, kas bērnībā lasīja Tomasu Mainu Rīdu un pārējos indiāņu gabalu autorus, tie zina, kas ir vampum krelles. :)
Es visu atceros, Ričard...