Autors Tēma: Pieaugt  (Lasīts 3561 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broms

Atb: Pieaugt
« Atbilde #30 : 2021. gada 04. marts, 16:35:48 »
Pašam tā nešķiet, bet sieva un mani vecāki saka, ka no armijas es esot atgriezies kā pavisam cits cilvēks.
Tas razpizģajs tak manī sēž vēl šodien :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #31 : 2021. gada 04. marts, 16:59:49 »
...bet sieva un mani vecāki saka, ka no armijas es esot atgriezies kā pavisam cits cilvēks.

mož samainīja  :thinking:  formas jau vienādas...  :thinking:

Atslēdzies Milka

« Atbilde #32 : 2021. gada 04. marts, 18:31:58 »
klau, es sāku strādāt jau 2.kursā un man bija gan ģimene, gan atbildība, bet tieši profesijas apguvē tas kaitēja...

A Tu kā gribēji? Ar visu savu ģimeni vecākiem uz kakla sēdēt? (bet ir jau arī tādi eksemplāri)

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #33 : 2021. gada 04. marts, 19:46:47 »
Neviens jau nesaka, ka obligāti jāstrādā studiju gados. Var nestrādāt. Bet tad nepretendē uz pieaugušā statusu. Bet es nesapratīšu, kā tāds liels teļš var nevēlēties pēc patstāvības, pēc paša pelnītas naudas. Un nav jau teikts, ka uz pilnu slodzi jārukā, kas tiešām ar mācībām ir grūti savienojams, bet vismaz piestrādāt kko, vēl labāk, ja savā nākotnes specialitātē.
Nu principā ir tā, ka studiju laikā, ir labi uzzināt, ka ja Tev vajag nauda, Tev nevajag meklēt darbu, bet pelnīt naudu, kas nav viens un tas pats. ;)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies dip

« Atbilde #34 : 2021. gada 04. marts, 22:05:43 »
Laba tēma.
Pavisam nesen nonācu pie secinājuma, ka esmu bērns, kurš cenšas dzīvot pieaugušā dzīvi. Un "bērns"  nenozīmē muļķību, dzīvi bez pieredzes. Bērns - tas nāk no iekšām :)

Bieži vien valda uzskats, ka kādā noteiktā vecumā tā vairs nepiedien domāt, darīt, rīkoties.
Kādi mēs esam, kad tiekamies ar vidusskolas klases biedriem? Padsmitnieki. Ja netēlojam. Bet ui kā mēdzam tēlot. Pareizos. Dzīvot kā vajag. Kā tad vajag?

Šis pats forums. Mēs te esam diezgan prātīgos gados. Bet visai bieži mēs šeit esam kā bērni. Labā nozīmē.

Jautājums bija par pieaugšanu. Es nezinu. Šķiet, ka varētu uzskatīt, ka it kā esmu pieaugusi, bet bērns manī ir ļoti dzīvelīgs. Un man tas ļoti, ļoti patīk.

Būt pieaugušam nenozīmē nebūt bērnam. Nu kaut kā tā. Un šī ir retā reize, kad piekrītu Nārai.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #35 : 2021. gada 04. marts, 22:24:57 »
Man būt bērnam saistās ar bezrūpību. Bet tad jābūt kādam, kurš rūpējas. Mana mamma tagad, savos gados, dzīvo bezrūpīgu dzīvi, jo nu jau tās rūpes un atbildības manā ziņā. Varbūt tādēļ arī tas teiciens, ka veci cilvēki kā bērni... :?: 

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #36 : 2021. gada 04. marts, 23:18:13 »
es nebiju bezrūpīgs bērnībā. Par visu ko un par visiem uztraucos. Pārdzīvoju.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #37 : 2021. gada 04. marts, 23:25:35 »

Nu man nebija sevi materiāli jānodrošina, par suni un trušiem rūpi turēju, dārzu ravēju, traukus mazgāju... bet tas jau normāli. Jutos aprūpēta un mīlēta. Bez bēdu un raižu kopumā.

Jautājums, vai uztraukumiem un pārdzīvojumiem bija pamats, vai vienkārši nestabila psihe. Tev būs bijusi grūta bērnība...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #38 : 2021. gada 04. marts, 23:28:21 »
Jūs baigi burtiski, smagnēji un negatīvā nozīmē uztvērāt niansi par meliem.

Jā, es uzskatu, ka cilvēks vulgaris dienā n-tās reizes dažādu iemeslu dēļ, pašam nemanot, instinktīvi samelojas

Atslēdzies Minne

« Atbilde #39 : 2021. gada 04. marts, 23:29:33 »

+
+ man to nevarēja manīt, neizrādīju emocijas

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #40 : 2021. gada 05. marts, 12:39:53 »

Tev būs bijusi grūta bērnība...

es nedomāju, ka grūta. Bet sarežģīta, jā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #41 : 2021. gada 05. marts, 21:05:52 »
Tas izskaidro, kādēļ tāda tēma...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #42 : 2021. gada 07. marts, 13:06:57 »
Es kad pirms padaudziem gadiem iepēros pie pt(bija forši un interesanti, bet neko daudz man tas nedeva, tikai jaukas sarunas un naudas tērēšana)- viņš teica, ka man esot īpaši izteikta gan bērna, gan pieaugušā puse.  Kad es atnācu, smējās - nu, kas tad šodien atnācis - pieaugušais vai bērns? :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #43 : 2021. gada 07. marts, 13:33:47 »
Kad es atnācu, smējās - nu, kas tad šodien atnācis - pieaugušais vai bērns? :D

PT bērna pusei vēlme parotaļāties, ne strādāt.  :mrgr:

Atslēdzies sanda

« Atbilde #44 : 2021. gada 07. marts, 16:03:38 »
Par sevi nav skaidrs - izdevies pieaugt vai nē, bet  viena pieauguša cilvēka pazīme man ir - atbildību par savas rīcības, pieņemto lēmumu sekām  savā priekšā  spēju uzņemties. Laikam arī senāk neesmu centusies izvairīties no atbildības pat sarežģītās situācijās.
Prasme "izlocīties" tā kā piederētos pieaugušam cilvēkamThinking, tā man jāattīstaSmile
Neizmantoju/šu to ļaunprātīgiTalking

Bērnība man varbūt bija sarežģītāka kā Bobim - mani audzināja siltumnīcas apstākļos ideālai pasaulei, bet pārdzīvoju par visiem.

Tagad karma man uzsūtījusi infantilu vīrišķi, kurš pēc viņa paša domām man "sitot kanti", ko es neesot pamanījusi.Rat
Viņš x-padsmit gadus jaunāks par mani un savu infantilismu viņā redzu kā spogulī. Brīnos kā citi vispār mani spēja  paciestThinking