Autors Tēma: Melnbaltais foto pašu rokām  (Lasīts 1196 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Melnbaltais foto pašu rokām
« : 2021. gada 09. marts, 15:51:47 »
Kaut kad vasarā, kad skola būs beigusies, gribu sīčiem parādīt, kā top bildes. Tehnika man ir, spuldzi atradīšu, bet ķīmijas nav. Līdz ar to jautājums - kur var aiziet un nopirkt melnbalto filmu, fotopapīru, attīstītāju un fiksāžu filmām un papīram, pie viena dabūjot nosacītu instrukciju (cik, ko, kādā temperatūrā atšķaidīt, kas ir mūsdienu analogs 64 gostu filmai utt.). T.i., kur ir atrodams cilvēks, kas zina, ko pārdod, nevis blondīne, kas māk nofotografēt un izdzīt caur automātu bildi apliecībai.

Principā skaidrs, ka ar melnbalto foto šobrīd nodarbojas feinšmekeri, kas savos forumos diskutē par pareizajām proporcijām, jaucot potašu ar ko tur vēl, un gatavo ķīmiju uzskata par svētuma zaimošanu - pirms kāda laika palasīju, - tas man toč nav vajadzīgs. Izcūkāt dažas filmas, lai sīči pamēģina pafotografēt, un uztaisīt kaudzi beztalantīgu bilžu - tas arī viss. Ja pavilksies kaut kad, tad domāsim tālāk. Pagaidām izklaide tipa "radošā darbnīca".

Ja kāds zina, kur mani pasūtīt - velkam!
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies lumbergs

Atb: Melnbaltais foto pašu rokām
« Atbilde #1 : 2021. gada 09. marts, 15:55:22 »
Pieņemu, ka reno varētu būt informēta par šo jautājumu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2021. gada 09. marts, 16:26:03 »
Tam pašam kodak ir gan filmas, gan attīstītājs, gan viss pārējais. Vai var tagad pirkt uz vietas nezinu gan, šķiet vienīgi internetā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2021. gada 09. marts, 16:42:08 »
 Man te saka, ka 1 filma un ķīmija+ papīrs pa kādiem 40 eur varētu sanākt -BFS Rīgā viss ir pieejams, un lai tu nobildē un atrādi savu aprīkojumu. Vienas reizes pasākumam varētu papīru un kādas ķīmijas uzdāvināt.
Speciālista konsultācijas (un fotoaparāti ;) )  pieejami.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2021. gada 09. marts, 17:40:17 »
Tam pašam kodak ir gan filmas, gan attīstītājs, gan viss pārējais. Vai var tagad pirkt uz vietas nezinu gan, šķiet vienīgi internetā.

Vasarā, vasarā. Tieši tāpēc, lai var normāli aizbraukt un parunāt. Man pēdējie dati par šo visu ir ar 30 gadu vēsturi. :D Kad fiksāža bija paciņa ar "cukuru" un komplektā "C vitamīna tablete". :D Un attīstītājs – liela tablete caurspīdīgā celofānā ar zaļiem uzrakstiem, ko izšķīdināt palīdzēja āmurs. :D

Man te saka, ka 1 filma un ķīmija+ papīrs pa kādiem 40 eur varētu sanākt -BFS Rīgā viss ir pieejams, un lai tu nobildē un atrādi savu aprīkojumu. Vienas reizes pasākumam varētu papīru un kādas ķīmijas uzdāvināt.
Speciālista konsultācijas (un fotoaparāti ;) )  pieejami.

+ Ir Smena 8M. Ja ļooooti rūpīgi pameklēšu, atradīšu arī Smena 3. Speciāli gribu parādīt manuālo regulēšanu. Kaut ko jau vēl atceros. :D (Man bija Villija Auto, žēl, ka to kaut kas studiju laikā nospēra. Tas gan būtu fotografēšanai, ne mācīšanai.)
+ Kasetes filmām arī laikam kāda vēl ir, lai gan domāju, ka sen jau filmas nāk kasetēs - jau manos pēdējos analogajos gados bija vismaz uz spolēm.
+ Tanks filmas attīstīšanai. Melns. Padomju.
+ Kaut kāds padomju palielinātājs, UPO vai kaut kas tamlīdzīgs (neatceros sugu, tas man ir pieklīdis, – paldies SAPa Juju. :D ), tad jālien bēniņos, bet varu arī uzlīst (bet ne šodien). Pirms pāris gadiem darbojās.
+ Dēlis ar sliedēm fotopapīram, vannītes, pincetes.
+ Žāvētājs bildēm (strādā, mēs nupat papīru žāvējām).

– Sarkanā spuldze jāpērk, tā, protams, ir sen kā ekspirējusies.
– Rullītis (bilžu 'pielīmēšanai' uz žāvētāja plates) arī diez vai atradīsies, bet, iespējams, līdz vasarai atrakšu.

Fotopapīram robainā giljotīna ir ņēmusi galu (vai neatrodama), bet tas toč nav obligātais aksesuārs, es ar nazīti un lineālu māku strādāt.

Klasiskais padomju laika komplekts. Tur ir vērts bildēt?

Man šis nav skolai/klasei. Vienkārši gribu savējiem parādīt procesu. Vispārējā inteliģences līmeņa pacelšanai. :D
Kurā Rīgas galā Tavs speciālists mitinās?

___

Tātad pagaidām paldies par virzieniem. Es atceros tikai Rilitu, kas ar Fuji strādāja un tirgoja, bet gūgles karte Blaumaņa ielas sētu kaut kādu pavisam ne tādu rāda, kā atceros.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 09. marts, 17:46:51 no Trix »

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2021. gada 09. marts, 17:52:37 »
Smenas noliec plauktā uz visiem laikiem.
Par fotoaparātiem noteikti sarunāsim, manam maņjakam gandrīz kolekcija, tas ir viņa hobijs -manuālie.
Jūrmala

Bet bez robainās giljotīnas nu nekādi :rofl:

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2021. gada 09. marts, 17:53:07 »
Līdz vasarai jau visu ko var izdomāt

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2021. gada 09. marts, 18:02:29 »
Nu,  :sad_smiley: es ne pārāk gribu ņemt svešu tehniku. Aizspriedums man tāds. Ka nedod die's, kaut kas notiks, īpaši jau tāpēc, ka palaidīšu sīkos pa dārzu. Man nebūs, ko atmaksāt, bet nojāt svešu aparātu man sirdsapziņa neļauj.
Priekš principa parādīšanas arī Smena ir normāls aparāts, idejai pietiks. Es vēl pavilkšu no kastes vecās filmas, kur kaut kas ar manu bērnības ģīmi varētu būt, un parādīšu (bāc, aizmirsu kā sauc to mākslu, kad visādu drazu saliek uz fotopapīra vai uz plēvēm sazīmē).

Kaut kur mētājas vēl kaut kāds ziepju trauks, bet par to man nav ne jausmas, ar kuru galu tāds elpo. Zinu, ka bateriju vajadzēja. :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2021. gada 09. marts, 18:09:00 »
Var jau arī ar paštaisītām pinhol camera bildēt. :)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #9 : 2021. gada 09. marts, 18:16:52 »
Cil laba ideja Trix. Un kāda uzņēmība, cepuri nost.
lai kā man tas viss patika, es vairs nesaņemtos  :?: ..vārgulis esmu  :?:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2021. gada 09. marts, 18:24:15 »

kādas tik tās kastes nav bijušas

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2021. gada 09. marts, 18:27:33 »

Nu, šitā ideja arī nav pagājusi garām nemanīta. Tikai ja fotografēšanu es kaut cik zinu, vai vismaz domāju, ka atceros, tad šis process ir pilnīgs eksperiments, un manējie ātri atbirs, jo nebūs pacietības mēģināt n reizes, kamēr kaut kas sanāks.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2021. gada 09. marts, 18:35:01 »
Hmmm... man šķita, puišiem varētu interesēt tā būvēšana un attēla veidošanās princips... filmu arī nevajag, var eksperimentēt ar dažādu iepakojumu...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #13 : 2021. gada 09. marts, 18:54:22 »
Hmmm... man šķita, puišiem varētu interesēt tā būvēšana un attēla veidošanās princips... filmu arī nevajag, var eksperimentēt ar dažādu iepakojumu...

Ņemot vērā manu pieredzi ar šiem, - kamēr es mēģinu pati aptvert situāciju un domāju, tikmēr šie atslābst un sāk ņemties savā starpā. Nav jau viens bērns, - pa vienam viņi ir adekvāti -, bet abi kopā ir perpetuum mobile. :( Ja varu ar īsām pauzēm izpildīties (ieskaitot piedabūšanu, lai paši domā un dara), tad ir OK.

Bet gan jau arī līdz tam tiksim. Man ideju pietiek, būtu tikai spēks to visu realizēt...

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2021. gada 09. marts, 19:03:27 »
Droši vien īstais vecums, vīrs kādos 11 gados ir sācis iet Jauno tehniķu stacijas fotopulciņā  un saindējās uz mūžu