Autors Tēma: Attieksme pret naudu  (Lasīts 3819 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Attieksme pret naudu
« Atbilde #15 : 2022. gada 26. jūlijs, 12:04:55 »
Neesmu skrupuloza skaitītāja un uzskaitītāja, bet naudu, manuprāt, tērēju saprātīgi. Ir gan maks, gan skaidrā nauda, gan bankas konts, gan "zeķe". Paldies Dievam, i galva, i rokas vēl funkcionē, varu pelnīt.
Pēc maniem novērojumiem - naudai patīk kustība, lai tā gan ienāktu, gan aizplūstu. Un vēl "desmitā tiesa", t.i. kaut kas labdarībai. Kādam palīdzēt. Tas piedod naudas plūsmai, un vispār dzīvei, līdzsvaru.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #16 : 2022. gada 26. jūlijs, 12:05:23 »
ikdienā naudu īpaši neskaitu, bet kontus pieskatu gan.
Reiz viena banka savu cenrādi bij interpretējusi pa savam. Sīkums tur bija , bet ačteles pietecēja ar asinīm - principa lieta. Atdeva komisiju, izrediģēja cenrādi  :mrgr:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #17 : 2022. gada 26. jūlijs, 14:23:39 »
...nauda ir vara...jau ģimenē, bērnam dodot kabatas naudu, kaut kas tiek pieprasīts...nu, pienākums -  izmest mistkasti, izsūkt putekļus utt...sliktas sekmes skolā - tiek samazināts budžets...un tas ir visur sabiedrībā, darbā, politikā utt...nauda ir svarīga varaskārajiem - tiem, kuri vēlas valdīt, vadīt, iegūt utt...nu, bet es esmu festivāls - naudu laižam izklaidēs un priekam...nav žēl arī citu priekam, jo nauda ir papīrītis un kapā nepaņemsi...pat ja paņemsi, kā Ēģiptes faraoni - atnāks zagļi un izraks  ...jā, man ir bijusi ļoti liela nauda, bet vai man tagad žēl? ...nē, jo vara mani neinteresē, esmu interesants pats sev...pašpietiekams un pensionārs! :mrgr: ....būtu jāraksta grāmata, bet vai vērts iepriecināt citus?...tak nenovērtēs...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #18 : 2022. gada 26. jūlijs, 14:38:46 »
Nu bērniem kabatasnauda tiek izsniegta tāpat vien, jo viņi vienkārši ir. :)
 Štrunts par varu, bet nauda ir iespējas. Man patīk nauda, iespējas ko dod tās esamība. Tērēju vieglu roku, bet patīk, ka vienmēr ir rezerve ja nu kas. Nauda jau nav pašvērtība, vienīgi līdzeklis iegūt to, ko uzskati par vērtību.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #19 : 2022. gada 26. jūlijs, 14:40:27 »
Vispirms jau tā nauda jāiegūst.. un tad var šitā muldēt. Man nekad nav bijusi..

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2022. gada 26. jūlijs, 14:52:32 »
Tu mūžīgais voluntieris?

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #21 : 2022. gada 26. jūlijs, 14:54:51 »
Vispirms jau tā nauda jāiegūst.. un tad var šitā muldēt. Man nekad nav bijusi..
Varbūt prasības un vēlmes augstākas? Es dzīvokli, šķiet, nevarētu nopirkt. Varbūt Sedā.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #22 : 2022. gada 26. jūlijs, 15:35:28 »
Varbūt prasības un vēlmes augstākas? Es dzīvokli, šķiet, nevarētu nopirkt. Varbūt Sedā.
...nu, varbūt ir drusk škrobe man, ka nenopirku dzīvokli 1996.gadā Jūrmalā Majoros 119. sērija  3 istabas par 25 kilo dolāru, jo nauda bija un  2004.-7.gada burbulī nepārdevu par 200 kilo...vai par jaunuzceltu māju Mārupē 1996.gadā ar 2000 kv.m zemes par 25 kilo dolāru...žēl, ka neizdarīju - varētu notriekt  pēc tam...taču nekur nav garantijas, ja būtu sācis šo burbuļa spēli, viss beigās vēl nebūtu sliktāks...tagad saku - bija iespējas! :mrgr:   

Atslēdzies daddy

« Atbilde #23 : 2022. gada 26. jūlijs, 15:50:04 »
neškrobojies, tas bijā skaistumu un veselību.  :m:
Visu laiku var kaut ko pirkt/pārdot/investēt vai aizdot, tikai tas jādara ar prātu :) Man nav pretenziju pret BB (2x uzvārījos, vecu mašīnu nopirku), 1996. gadā 3.istabnieku, 2000. iesāku māju celt, 2002. (kad uzbūvēju ceļu) atļāvos Hanzalīzingā 3gadīgu auto paņemt... visu laiku ir bijis jārēķina, ko var, ko nevar, kas var aizdot un tā...

uz burbuļiem daudzi sadega... čoms bija iesācis mājas celt... it kā baigi pelnīja, bet uzkrita krīze, palika ar 2 iesāktām mājām... nu savelkot visu PZA, pie savas naudas palika, bet peļņas nekādas...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #24 : 2022. gada 26. jūlijs, 16:06:08 »
...ai, da nu...te tēmā runa par maku ar ikdienas tēriņiem..es drusk par to, kad bezjēgā daudz tās...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #25 : 2022. gada 26. jūlijs, 16:26:51 »
...ai, da nu...te tēmā runa par maku ar ikdienas tēriņiem..es drusk par to, kad bezjēgā daudz tās...

ak, ja par to, tad man skaidra nauda nepatīk. Lati/santīmi vēl tā... bet eur/centi - briesmas, smagi neērti!! no otras puses kad sīkiem par ogu lasīšanu prēmijas vajag, tad to 1-2 eur nekad makā nav :)

OI, es ģimenei parādīju, kāds es veikls biznesmens, kā kupi-prodai strādā!! :) sīkie salasīja man ogas vīnam, nopelnīja 2 eur (mammai kompotiem jālasa par velti), es maksāju tāpēc, ka ja man mūsu ekoloģiskā nepietiks, tad vienalga būs jāpērk dajebklādas, jo vīns tāpat kaitīgs...

nu vo, stāv manas odziņas... atnāk meita, saka, ka burkas samazgātas, sīrups palicis, lai atdodot tās ogas viņai... es saku HA, es nopirku! bet pa 2.50 esmu gatavs pārdot... :D :D     un pārdevu!! Lasītāji noelsās vien cik veikli vectēvs 50 centus nopelnīja! :)

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #26 : 2022. gada 07. septembris, 19:38:24 »
Reizēm aizdomājos par šo tēmu. Mana alga ir tikai man, nav jāmaksā reāli nekas un nekur. Nauda nav maza, bet nav arī liela - kā uz to skatās. Ja es būtu kapeikp@@ēja, gan jau būtu nez cik iekrājusi, jo reāli to vienkārši notērēju, neko vērtīgu vai paliekošu neiegūstot. Apmierinu jebkuras savas vēlmes, pat neskatos, cik ir kontā, jo zinu, ka ir vienmēr. Vienkārši kaut kur tērēju un dzīvoju sev par prieku.
Kam man žēl naudas, kur reti (pēc iespējas - nekad) un ar smagu sirdi :D tērēju - sadzīves lietām priekš mājas - traukiem, dvieļiem, gultasveļai, aizkariem, jebkam, kas der mājsaimniecībai...roka neceļas.
Bet tā - dzīvoju viegli- kad kaut ko sagribas, tad tērēju, bet domāt par grūtiem laikiem vai iekrāt - tas nav man. Nauda manās acīs nav nekas. Varbūt tāpēc arī man pietiek. Varbūt kādam tie ir graši, bet man patīk dzīvot skaisti un sev par prieku, cik nu dzīve un mana alga to atļauj.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #27 : 2022. gada 07. septembris, 19:49:12 »
Nu i priecājies par to. Tā ir laba sajūta, ja no rīta nav jāmostas ar domu, kuru no 39 caurumiem salāpīt ar 4 ielāpiem. Tev ir drošības sajūta un veselais saprāts. Un vēlmes nav kosmiskas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #28 : 2022. gada 07. septembris, 20:35:38 »
Varbūt tieši tādēļ var viegli un bezrūpīgi, ka Tev ir droša aizmugure - "Mana alga ir tikai man, nav jāmaksā reāli nekas un nekur."

Atslēdzies reno

« Atbilde #29 : 2022. gada 07. septembris, 22:21:21 »
Gan jau aizmugure kaut ko arī iekrāj