Autors Tēma: Attieksme pret naudu  (Lasīts 3866 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

Atb: Attieksme pret naudu
« Atbilde #45 : 2022. gada 08. septembris, 20:13:09 »
njā..katram savas baudas....

man nākošpiektdien japaliek viesnīcā Rīgā(iesaki Narčik ) ..man bauda būtu jau  uzreiz naktī nokļūt galamērķī... :?:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #46 : 2022. gada 08. septembris, 20:31:00 »
Es principā Nāru saprotu, jo dzīvojam vienreiz un saprāta ietvaros ar savu naudu varam rīkoties tā, lai gūtu kaut kādu gandarījumu. Jo ar to pārmērīgo taupīšanu parasti ir tā, ka tos savus uzkrājumus iztērē citu vajadzībām nevis savējām..

Atslēdzies reno

« Atbilde #47 : 2022. gada 08. septembris, 20:58:06 »
Par vīramātes pensionāru ekskursijām -Taizeme, Meksika, Ēģipte - ķircinājām -izplakarē mazbērnu mantojumu

Atslēdzies Minne

« Atbilde #48 : 2022. gada 08. septembris, 21:22:01 »
Es principā Nāru saprotu, jo dzīvojam vienreiz un saprāta ietvaros ar savu naudu varam rīkoties tā, lai gūtu kaut kādu gandarījumu. Jo ar to pārmērīgo taupīšanu parasti ir tā, ka tos savus uzkrājumus iztērē citu vajadzībām nevis savējām..

Ne par to stāsts vispār. Jautājums, kādā ceļā tie "savas" naudas uzkrājumi veidojas - viegli un ātri, jo nav nekādu saistību ģimenes priekšā, vai sūri un lēni, jo vairums naudas aiziet nepieciešamajām vajadzībām. Ar "vieglu" naudu katrs atradīs veidus, kā sevi gandarīt.

Bet neiestāstīsiet, ka kāda normāla ģimene, tēvs, māte, kas "pārmērīgi taupa", liekot kapeiku pie kapeikas, ar vieglu roku to tad ņemtu un izlietotu savām personiskajām vajadzībām, nepadomājot par to, kas nepieciešams visiem ģimenē

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #49 : 2022. gada 08. septembris, 22:18:54 »
Domāju, tie, kam nevajag naudu īpaši skaitīt, nekad nesapratīs tos, kas liek kapeiku pie kapeikas eksistenciălo vajadzību segšanai, un otrādi. Kas vienam šķiet nevainīga izprieca, citam nepieņemama naudas izķēzīšana. 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #50 : 2022. gada 09. septembris, 08:47:20 »
daddy- zviedziens - .Mellene... sagrābusi visu naudu savās rokās, bik bija nevietā... mellene neko nav sagrābusi.

Mellen, Pīs!  :big_hug:

Vienojamies uz frāzes, ka cilvēki ir dažādi! un katrai ģimenei savs modelis... Ja Tu būtu mana sieva (ar Tavu apdomīgumu un maniem ienākumiem), mēs jau būti miljonāri... :)  nu ja neiekristu penis vai boobs enlargement lamatās vai ceļojumā apkārt pasaulei :D  /bagātiem cilvēkiem nelaime (izdevumi) piezogas pavisam negaidīti/

es par to, ka bērniem jāļauj sajust "naudas garša", arī kļūdīties, ka tas pirkums, ko vajadzēja par visu vairāk, tāds sūdiņš vien ir... tā tā izpratne rodas...

...man mamma adīja "bitlovkas" (tādi bītlu džemperīši ar augstu kaklu) es čaļiem piedāvāju, vienam, otram... cik tur 15 vai 20 rbļ maksāja neatceros, bet zolīda nauda. Nu un viens mani uzmeta, džemperīti paņēma, bet naudu tā arī neatdeva, visādi izmelojās... tad iegaumēju jēdzienu PRIEKŠAPMAKSA :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #51 : 2022. gada 09. septembris, 09:04:19 »
Ne par to stāsts vispār. Jautājums, kādā ceļā tie "savas" naudas uzkrājumi veidojas - viegli un ātri, jo nav nekādu saistību ģimenes priekšā, vai sūri un lēni, jo vairums naudas aiziet nepieciešamajām vajadzībām. Ar "vieglu" naudu katrs atradīs veidus, kā sevi gandarīt.

Bet neiestāstīsiet, ka kāda normāla ģimene, tēvs, māte, kas "pārmērīgi taupa", liekot kapeiku pie kapeikas, ar vieglu roku to tad ņemtu un izlietotu savām personiskajām vajadzībām, nepadomājot par to, kas nepieciešams visiem ģimenē
Tavai pēdējai rindkopai varētu piekrist, ja ie runa par ģimeni ar nepieaugušiem bērniem vai krīzes brīžiem. Es biju vairāk domājis mūsu pašreizējo statusu

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #52 : 2022. gada 09. septembris, 13:45:49 »
Dažādi jau tie vecāki "mūsu statusā". Kādam "bērni lieli, tagad sev dzīvoju!", cits atliek un atliek - bērniem priekš studijām, bērniem priekš kāzām, bērniem priekš dzìvokļa, bērniem priekš mazbērniem, mazbērniem priekš pulciņiem un izpriecām, mazbērniem priekš studijām... un tā pa riņķi... Un ja vēl tie bērni tādi infantili/slinki padevušies....

Atslēdzies reno

« Atbilde #53 : 2022. gada 09. septembris, 14:22:52 »
Tas ir liels atvieglojums kad uz jautājumu -kā tev ar naudu? saņemt atbildi   -pietiek, viss OK

Atslēdzies tuk

« Atbilde #54 : 2022. gada 09. septembris, 15:05:28 »
Dažādi jau tie vecāki "mūsu statusā". Kādam "bērni lieli, tagad sev dzīvoju!", cits atliek un atliek - bērniem priekš studijām, bērniem priekš kāzām, bērniem priekš dzìvokļa, bērniem priekš mazbērniem, mazbērniem priekš pulciņiem un izpriecām, mazbērniem priekš studijām... un tā pa riņķi... Un ja vēl tie bērni tādi infantili/slinki padevušies....

Tad neko, tad tādi infantili un slinki arī dzīvo. Nav pienākums uzturēt, jo vairāk palīdzēs, jo ilgāk varēs nepieaugt un slinkot.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #55 : 2022. gada 09. septembris, 15:35:23 »

Tad neko, tad tādi infantili un slinki arī dzīvo. Nav pienākums uzturēt, jo vairāk palīdzēs, jo ilgāk varēs nepieaugt un slinkot.

Gan jau ir dažādas situācijas. Bērni drīzāk var man aizdot, nopirkt, apmaksāt, atdot savus vecos auto utt, ne es viņiem un tā ir bijis vienmēr, kopš viņi beidza studijas. Bet apkārt redzu arī daudz ko citu un ne jau tāpēc, ka infantili. Tad jau, piemēram, arī mani var saukt par  infantilu un slinku, jo agrāk bija reizes, kad prasīju bērniem nopirkt sev polisi vai tml., labi atceros. Tagad man patīk dot bērniem, kaut viņiem nevajag. Zinu, ka viņiem ir vairāk naudas, bet, kad bērni ciemojas pie manis, es visu pērku un izmaksāju, mazliet smieklīgi, jo viņu naudas ir nesalīdzināmas, bet man patīk :)
Un vēl- bija laiks, kad bērni vēl bija ģimenē..nu nē, tad nebija tik laba dzīve kā tagad.

Atslēdzies jo.lanta

« Atbilde #56 : 2022. gada 15. septembris, 13:04:08 »
pinigai labai paprasti – kuo daugiau turi, tuo daugiau išleidi. stebuklingas ratas
(nauda ir ļoti vienkārša – jo vairāk tev ir, jo vairāk tu tērē. burvju aplis)
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 15. septembris, 13:06:53 no Spārka »