Autors Tēma: Uguņošana Ogrē  (Lasīts 3341 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Uguņošana Ogrē
« : 2022. gada 19. novembris, 15:17:42 »
Vakar Ogre laikam bija vienīgā pilsēta, kurā notika svētku uguņošana. Aizdomājos - kāpēc? Lai parādītu, ka viņiem sava galva? Lai piesaistītu tūristus? Lai fakuci parādītu?

Ja pirms tam bija runas, ka salūtus vajag aizliegt, jo mājdzīvniekiem stress, tad tagad pieplusojās Ukrainas bēgļi.
Man tas šķiet nesmuki. Netaktiski. Cietsirdīgi.

Atslēdzies reno

Atb: Uguņošana Ogrē
« Atbilde #1 : 2022. gada 19. novembris, 15:39:09 »
Un es jau nopriecājos, ka šī barbariskā izprieca nolikta pie malas
Tagad taču visādus gaismas šovus un hologrammas var taisīt

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #2 : 2022. gada 19. novembris, 16:52:07 »
un putnus biedē...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3 : 2022. gada 19. novembris, 17:08:57 »
Man pašai uguņošana nekad nav patikusi un bijusi vairāk kā vienaldzīga. Nepatīk troksnis, stress, ko piedzīvo dzīvnieki, putni, kā arī bieži vien pāri palikušais bardaks.

Taču nekādā mēra nesaskatu neko nosodāmu Ogres rīcībā. Tas, ka uguņošana Ogrē būs, tas bija zināms jau iepriekš. Lielās pilsētas bija vienojušās, ka atturēsies no svētku uguņošanas, bet to neaizliegs. Tātad, ja kādam "salūta mīlim" tas bija svarīgi, tad viņam bija iespēja apmeklēt vietu, kur uguņošana tika profesionāli organizēta un nebija pašīem "jāšaudās" pa kaktiem.

Lai kā man riebtos uguņošana, man nešķiet pareizi "pievilkt" visur ukraiņus. Primāri pašvaldības ietaupa bezjēdzīgi iztērētus naudas līdzekļus, ko var izlietot citām vajadzībām. Energokrīze un taupības režīms tiek minēts kā viens no būtiskajiem iemesliem. To arī intervijās minējis V.Valainis (Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors).

Es strādāju kopā ar ukraiņiem (tiem, kuri šeit nonāca pēc kara sākuma) un viņi nav sajūsmā, ka viņus "pievelk" klāt visām lietām, kā iemeslu, attaisnojumu.  Kā viņi saka, nav taču nekādu proeblēmu, ja viņi zina - no tikiem, līdz tikiem uguņošanas dārdi! Tiem, kam tas ir nepatīkami, uz epicentru nedodas.

Tad piedodiet, bet arī 21 nāciju zalve bija pilnīgi lieka.

Atkārtoju, ka esmu pret uguņošanu, bet nekādu drāmu vai cietsirdību te nesaskatu.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #4 : 2022. gada 19. novembris, 17:16:50 »
Lai taču ir uguņošana. Nav jau visiem vienādi jādomā. Nesaprotu šoku.
Ja par ukr- ukraiņus pievelk visur un ar ukr attaisno visus sūdus LV. Viņi tagad ir gan svētās govis, gan kozly otpuščeņija  :?: Izmanto kā kuram ir izdevīgi.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #5 : 2022. gada 19. novembris, 17:21:40 »
Man tas noteikti nebija šoks. Nesaprašana drīzāk. Tāpēc jau ieliku tēmu, lai uzzinātu citus viedokļus. Jo es redzu tik no sava skatu punkta.

Esmu no tiem, kuriem salūts patīk. Labs salūts.

Bet patīk, ka Rīgā salūta nebija.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2022. gada 19. novembris, 17:39:49 »
Kaut kas fascinējošs jau uguņošanā ir. Tāpat  mums patīk ugunskura vai kamīna liesmās skatīties. Bet šodien liekas  nejēdzīgi izšaut to naudu gaisā, it kā nebūtu citu variantu, kā gūt prieku.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #7 : 2022. gada 19. novembris, 19:21:32 »
Ukraiņiem varb pat psihoterapeits ieteiktu salūtu, suņi mēdz pazust, man pazīstamajiem kaķiem vienalga, putniem traumējoša.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #8 : 2022. gada 19. novembris, 19:59:15 »
...varbūt SAPa Draiskulis tika pie darba?  :just_popcorn:

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #9 : 2022. gada 19. novembris, 20:21:21 »
Eh, man vispār ļooooti patīk uguņošana, bet tāda īsta, ne jau tās šausmas, ko paši pie mājām laiž debesis. Īstie salūti. Bet nu... laiks dara savu, un saprotu, ka lāgā tas nav attieksmē pret zvēriem, putniem. Pašai mājās ir šunelis, kam pirms zināmajiem svētkiem ir jābaro nervus nomierinošas tabletes, citādāk zvērēnam nenormālais stress.
Ogre vadība jau ir diezgan īpaša visādu lēmumu pieņemšanā, gan jau arī te principā viss notika ar domu, bet mēs darām šitā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2022. gada 19. novembris, 20:43:19 »
Šībrīža ekonomiskajā situācijā jau nu varēja atturēties no šitās naudas gaisā izšaušanas.

Bet vispār pret pilsētu salūtiem man nav lielu iebildumu, jo ir droši zināms, kad kur cikos tie notiks. Un uz tām 10 min. var ieplānot un parūpēties par savu mājdzīvnieku drošību. Toties tās individuālās šaušanas, kas norit divu nedēļu periodā jebkurā diennakts laikā  :n-:  labprāt būtu vispār aizliegusi nafig.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #11 : 2022. gada 19. novembris, 21:37:10 »
Nezinu, kas Ogrē apmaksāja salūtu, bet zinu, ka pie mums pamatā to uzsauca uzņēmēji, vismaz vecgadā tā parasti bija. Par to, ka naudu citādāk varēja iztērēt...nekad šī nauda netiktu novirzīta, piemēram, palīdzībai ukr vai tml. Ja kko zināt par pašvaldību uc budžetiem, tad tur tā naudu nepārbīda atkarībā no garastāvokļa - kam budžetā paredzēta, tam arī izlieto.
Priekam latvieši naudu vienmēr želojuši, tas ļoti raksturīgi  :rofl: Nopirks desu, bet dejot neies  :rofl:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #12 : 2022. gada 19. novembris, 22:15:56 »
man būs par šo jāpiedomā- Priekam latvieši naudu vienmēr želojuši, tas ļoti raksturīgi :scratch: Man kkā biežāk izskatās pretējais..Ir vai vai nav tā desa vēderā, svarīgāk būt tingeltangeļos, un svarīgi to visiem darīt zināmu- es svinu, mēs atzīmējam etc. Man drīzāk sajuta, ka tā ir tāda panika iekšēja,jo sliktak iet jo vairāk vajag izklaidi  :?: bet nu, es nevispārinu. drošvien ir dažādi..vienk man daudz dažādu mākslinieku un izklaižu organizatoru pa perimetru un vienmēr esmu pārdomās- nopietni?? kam jūs to dariet..bet izrādās iet uz urraa...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #13 : 2022. gada 19. novembris, 22:17:08 »
ak jā salūti riebjas kā suga.. un iemeslu kaudze ,nav jēgas uzskaitīt.. sen visus vajadzēja nobanot . Aleluja..ka beidzot vismaz aiz kkādiem iemesliem tas mazināsies.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #14 : 2022. gada 19. novembris, 23:18:13 »
Atzīšos godīgi, ka nekad nebiju aizdomājies, bet sāku pamazām piekrist, un tieši Ukrainas sakarā šoruden.
Salūti nerullē.

Alternatīvās vēstures sakarā salūtus būtu iespējams definēt kā māņticību vai kargokultu.